|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: pon svi 04, 2026 7:49 am.
kod reklama
...i tako, eto ti pesma, ludo jedna...
| Autor/ica |
Poruka |
|
sidarta
...skipper...
Pridružen/a: sub kol 07, 2004 10:02 pm Postovi: 409 Lokacija: vienna
|
|
| čet lis 07, 2004 1:59 pm |
|
 |
|
crni labud
...jednostavno...cudesni brodic...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 10:28 am Postovi: 315 Lokacija: negde izvan planeta...
|
Ti me poznajes najbolje Ovo ne ide na bolje I vec dugo tvoj dodir slutim na kraj Da li imas taj osecaj
Nocas veceru spremicu I tvoj pogled izdracu I dok ugasim svetlo Kao dlanom o dlan Bice sve jasno kao dan
Dodir Ledja o Ledja Ruka led ledena Da li znas kako vredja prazna postelja I kad mislis da spavam, ti se iskrades van Boze sam sam sebi suvisan I zaboli me najvise kad znam da u drugoj sobi places
Dugo nista ne govoris Samo dlanove preklopis I ta suza na oku nije zbog nas Kazes tek da ti cujem glas
Dodir Ledja o Ledja Ruka led ledena Da li znas kako vredja prazna postelja I kad mislis da spavam, ti se iskrades van Boze samom sam sebi suvisan I zaboli me najace kad znam da u drugoj sobi places
Onda krenem za tobom ja Ali stanem na trag Jer u drugoj se sobi zavrsava Tvoj trag, cujem i vjetar i znam da je kraj
Ti me poznajes najbolje
Dodir Ledja o Ledja Ruka led ledena Da li znas kako vredja prazna postelja I kad mislis da spavam, ti se iskrades van Boze samom sam sebi suvisan Ali zaboli me najace kad znam da u drugoj sobi places
Ti me poznajes najbolje
_________________ "...kratak osmijeh, pogled strasti, potpuno u tvojoj vlasti..."
|
| sub lis 09, 2004 8:30 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 10:41 am Postovi: 2683 Lokacija: Asteroid B-612
|
Hteo bih negde da te vidim Kao slucajno U kom dzepu ovaj grad Te nocas sakrio
Sada ne mogu da zaspim Nesto se dogodilo Poludeo sam sasvim Od kad mislim na tebe Sve se izmenilo
Neko te ima nocas Neko te voli Neko te ima to nisam ja
I kad sam s tobom kao da hodam Po vrelom asfvaltu I taman kad se noge naviknu Ti vise nisi tu
I kad sam s tobom kao da padam A nikad ne padnem Gde te sakrio ovaj grad Ne mogu da te pronadem
_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| pon lis 11, 2004 9:22 am |
|
 |
|
Divlji badem
Pridružen/a: uto lis 12, 2004 5:30 pm Postovi: 50 Lokacija: Gdje god pozelim...
|
Evo, zeljela bi za prvi put samo ostaviti moju , jednu od najdrazih pjesama, ovdje na ovom preljepom forumu. (Trebalo mi skoro 2 sata dok sam procitala sve ove divne stvari)
....a nju sam sretao slucajno,
uvek je s pogresnim bila ona
ali znao sam da sanja onaj badem
Stane sve u strofu-dve u baladi:
pustinja proslih minuta i ova zrna sad
I pred treci refren vec nismo mladi
Usla je nedavno sama u kafe "Petrograd"
Suvise tajni u ocima
u zlatni okov joj prstic pao
Molio me dugi pogled da je kradem
Dovraga, kafa je gorcila
al taj sam ukus od nekud znao,
probao sam jednom davno divlji badem.... 
_________________ ...E moji divlji bademi...
Nista nije tako lepo dok cveta. I nista tako gorko, kad se proba....
|
| uto lis 12, 2004 8:41 pm |
|
 |
|
Bilbo
...skipper...
Pridružen/a: čet ožu 18, 2004 2:17 am Postovi: 455 Lokacija: Na pola puta
|
O, samo to ne...
Prkoseći zakonu gravitacije, u njenom oku je blistala malena suza, a onda se ipak otkinula i nestala putujući kraj nosića.
Znam, more je potopilo Atlantidu, i, krckajući stene kao lešnike, išaralo lokalnu planetu. Brzaci lome turbine, a mutne velike reke nakrive šešir, pa potope Kinu i Indiju kao veliki veš. I nikom ništa...
Ali, suza je kraljica. Suza je najmoćnija vodena sila.
Trudeći se da to ne deluje nervozno, lupkao sam neki takt, pokušavajući nezrelo da privučem njenu pažnju.
Neuspešno...
Oni koji su nekad uspeli da vrate osmeh na lice na kom još ima tragova suza, znaju kako je to dobar osećaj.
_________________ i rekli su: 'ti verujes u bajke?'
ne... ja ucestvujem u bajkama, moji mili...
|
| uto lis 12, 2004 11:44 pm |
|
 |
|
Divlji badem
|
|
| sri lis 13, 2004 12:28 pm |
|
 |
|
becksica
...brodski mali...
Pridružen/a: čet ruj 30, 2004 11:22 am Postovi: 127 Lokacija: zaustavljena u koraku i snu
|
Vesnik svadbe po sokaku svuda je brinu snajke sta ce koja mesiti netko mi se kanda skoro udaje moralo se i to jednom desiti.
Tu livadu ja sam prvi kosio pricam vise nego sto bih smeo ajde odavno bih je zaprosio da sam samo hteo.
Vetric glanca krune granja tamis nosi par lokvanja racun svedi sta sad vredi mladost tricava Nevazno je to sve skupa secanje je smesna lupa koja sitne stvari uvelicava
Oprezno s tom violinom ona cezne za tisinom k'o da skakljas andjelcica vrhom gudala a nju nemoj pominjati nece svet zbog toga stati ma nece biti prva sto se udala
Nista lakse nego sebe slagati nista lakse neg se na smrt opiti nista teze nego zalud tragati od sto drugih, nju sam prob'o sklopiti
Srce cupka, al misao okleva cekam da se stvari same dese a tuga lepse zvuci kad se otpeva pesma sve podnese
Bog je katkad pravi seret na strmini doda teret i potura nedohvatno da se dohvati Bog je dobar, kako kome, bolje ne pitaj o tome ucutat cu ili cu opsovati.
Polagano Sanji baci, ti si znao sta mi znaci ko da heklas paucinu vrhom gudala Kad pred crkvom baci buket neka padne kao uklet ma neka bude zadnja sto se udala.
Samo bol je u zivotu siguran srecu nosi neki postar jako spor neka, samo ovu noc da izguram, sutra cu vec naci dobar izgovor
_________________ ...a tuga lepse zvuci kad se otpeva, pesma sve podnese...
|
| sri lis 13, 2004 1:47 pm |
|
 |
|
Divlji badem
|
o kako tuznih ljubavi ima
ovaj svet je ispunjen njima
sve vise sumnjam da neko sretno i voli jos...
|
| sri lis 13, 2004 1:56 pm |
|
 |
|
becksica
...brodski mali...
Pridružen/a: čet ruj 30, 2004 11:22 am Postovi: 127 Lokacija: zaustavljena u koraku i snu
|
Ako neko hoce skroz da me zajebe Onda me samo upita za tebe I ja pocnem da se prenemazem I da lazem, besomucno lazem I kazem: Nikad te nisam mario Da sam te vise puta prevario Pa zar zbog jedne takve da ginem I lazem, lazem kako zinem
Onda se sklanjam u svoju sobu I lepo mi je kao u grobu Onda se sklanjam u sobu svoju I pravim se da su mi sve ovce na broju Onda se u svoju sobu sklanjam I celu noc, celu noc te sanjam
|
| sri lis 13, 2004 2:23 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Ti me poznaješ najboje Ovo ne ide na bolje I veæ dugo tvoj dodir sluti na kraj Da li imaš taj oseæaj
Noæas veèeru spremit æu I tvoj pogled izdržat æu I dok ugasim svetlo Kao dlanom do dlan Bit æe sve jasno kao dan
Ti me poznaješ najboje Ovo ne ide na bolje I veæ dugo tvoj dodir sluti na kraj Da li imaš taj oseæaj
Dodir leða o leða Ruka led ledena Da li znaš kako vreða prazna postelja I kad misliš da spavam, ti se iskradeš van Bože, sam sam sebi suvišan I zaboli me najviše kad znam da u drugoj sobi plaèeš
Dugo ništa ne govoriš Samo dlanove preklopiš I ta suza na oku nije zbog nas Kažeš tek da ti èujem glas
Onda krenem za tobom ja Ali stanem na trag Jer u drugoj se sobi završava Tvoj trag, èujem i vetar i znam da je kraj
Ti me poznaješ najbolje
Ti me poznaješ najbolje
_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| čet lis 14, 2004 10:45 am |
|
 |
|
Divlji badem
|
Budi tu..
ne govori nista sve znam,
ovdje si sigurna, ne boj se,
zagrli me,
Budi tu..
vrijeme ce odnjeti sve,
malo nasmijesi se, proslo je,
vazno je sad da si tu..
Nekim cudnim sjajem opet drhti zrak
i mirise na tebe jer si tu
Dok pretvaras vrijeme u prah,
dodirujes pogledom svitanje,
pada na nas...
Budi tu...
Kosu mi spusti na dlan
mokrih se obraza stisnimo...
dobro je kada si tu...
|
| čet lis 14, 2004 11:55 am |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
Ostao sam sasvim sam da ležim na suncu, ja cekao sam da dodes iz snova i pružiš mi ruku. Ja znao sam da ćeš doći doći i donijeti kišu, ja čekao sam kao suha zemlja kad čeka svoju vodu....... I pjevam ....budi moja voda ja sam sada vatra, izgorjet ću... pa kažem...prolij se po meni, budi sve što želim , ja živjet ću
_________________ www.didgiland.com
http://flickr.com/photos/pupifoto/
|
| čet lis 14, 2004 11:35 pm |
|
 |
|
becksica
...brodski mali...
|
Ja te volim najvise na svijetu I necu zaboravit te dok sam ziv Ako pogrijesis, nesto ruzno napravis Stat cu pred Boga i reci: "Ja sam kriv"
Prodje godina otkad si otisla Nema 'ko da se smije mojim glupim salama I kad te spominju k'o da ranjavaju Negdje duboko u meni ratnici marsiraju
I hoce da te spase i hoce da te vrate Da te vrate u moj svijet Al' ne bih zaplak'o i ne bih poklek'o I ne bi mi suza niz obraze pa nek svi odlaze Daleko
|
| pet lis 15, 2004 8:19 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Evo, bas svira pa me raznjezio pjesmuljak
Still feels like our first night together Feels like the first kiss It's gettin' better baby No one can better this Still holdin' on, you're still the one First time our eyes met - same feelin' I get Only feels much stronger - wanna love ya longer You still turn the fire on... So if you're feelin' lonely don't - you're the only one I ever want I only wanna make it good - so if I love ya a little more than I should
Please forgive me - I know not what I do Please forgive me - I can't stop lovin' you Don't deny me - this pain I'm going through Please forgive me - if I need ya like I do Please believe me - the way I say is true Please forgive me - I can't stop lovin' you
Still feels like our best times are together Feels like the first touch - still gettin' closer baby Can't get close enough Still holdin' on - still number one I remember the smell of your skin - I remember everything I remember all your moves - I remember you yeah I remember the nights - ya know I still do So if you're feelin' lonely don't - you're the only one I ever want I only wanna make it good - so if I love ya a little more than I should
Please forgive me - I know not what I do Please forgive me - I can't stop lovin' you Don't deny me this pain I'm going through Please forgive me - if I need ya like I do Oh believe me - the way I say is true Please forgive me - I can't stop lovin' you
One thing I'm sure of - is the way we make love And one thing I depend on - is for us to stay strong With every word and every breath I'm prayin' That's why I'm sayin'
Please forgive me - I know not what I do Please forgive me - I can't stop lovin' you Don't deny me this pain I'm going through Please forgive me - if I need ya like I do Babe believe me - every word I say is true Please forgive me - if I can't stop lovin' you Never leave me - I don't know what I'd do Please forgive me - I can't stop lovin' you
Can't stop lovin' you
|
| pet lis 15, 2004 12:14 pm |
|
 |
|
MrIncognito
...brodski mali...
Pridružen/a: ned ožu 21, 2004 10:36 am Postovi: 214 Lokacija: Ispod sanka..
|
Hmm, jutro je..magla..kiša..Ma, sto ne bi, bas pase..
You've Changed
You've changed that sparkle in your eye is gone
Your smile is just a careless yawn
It's all over now you've changed
You've changed; your kisses now are so blasé
You're bored with me in everyway
Your breaking my heart you've changed
You've forgotten the words I love you
Each memory that we share
You ignore every star above you
I can't realise that you ever cared
You've changed
You're not the angel I once knew
No need to tell me that we're through
It's all over now you've changed
You've forgotten the words I love you
Each memory that we share
You ignore every star above you
I can't realise that you ever cared
You've changed the sparkle in your eye is gone
And your smile is just a careless yawn
It's all over now
You've changed; yes it's all over now
You've changed
yep..
_________________ An archaeologist is the best husband a woman can have. The older she gets, the more interested he is in her...
|
| sub lis 16, 2004 11:48 am |
|
 |
|
viktor
...brodski mali...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 11:15 pm Postovi: 293 Lokacija: ....na pola puta....
|
I have often told you stories
About the way
I lived the life of a drifter
Waiting for the day
When I’d take your hand
And sing you songs
Then maybe you would say
Come lay with me love me
And I would surely stay
But I feel I’m growing older
And the songs that I have sung
Echo in the distance
Like the sound
Of a windmill goin’ ’round
I guess I’ll always be
A soldier of fortune
Many times I’ve been a traveller
I looked for something new
In days of old
When nights were cold
I wandered without you
But those days I thougt my eyes
Had seen you standing near
Though blindness is confusing
It shows that you’re not here
Now I feel I’m growing older
And the songs that I have sung
Echo in the distance
Like the sound
I guess I’ll always be
A soldier of fortune
Yes, I can hear the sound
I guess I’ll always be
A soldier of fortune
_________________ Još malo šetnje uz more i gotovo.....
|
| sub lis 16, 2004 1:29 pm |
|
 |
|
crni labud
...jednostavno...cudesni brodic...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 10:28 am Postovi: 315 Lokacija: negde izvan planeta...
|
Saying I love you Is not the words I want to hear from you It's not that I want you Not to say, but if you only knew How easy it would be to show me how you feel More than words is all you have to do to make it real Then you wouldn't have to say that you love me Cos I'd already know What would you do if my heart was torn in two More than words to show you feel That your love for me is real What would you say if I took those words away Then you couldn't make things new Just by saying I love you
More than words
Now I've tried to talk to you and make you understand All you have to do is close your eyes And just reach out your hands and touch me Hold me close don't ever let me go More than words is all I ever needed you to show Then you wouldn't have to say that you love me Cos I'd already know
What would you do if my heart was torn in two More than words to show you feel That your love for me is real What would you say if I took those words away Then you couldn't make things new Just by saying I love you
eto, svirac nas sinoc podsjetio na ovu stvar, pa neka je... 
_________________ "...kratak osmijeh, pogled strasti, potpuno u tvojoj vlasti..."
|
| sub lis 16, 2004 7:48 pm |
|
 |
|
sidarta
...skipper...
|
|
| ned lis 17, 2004 8:37 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
dao sam ti svoju ljubav jer za drugo nemam dara kakva sam to luda bio znam da si me progledala
dao sam ti svoju ljubav misleći da nešto vrijedi nismo isti shvatio sam osjećaj me rijetko vara
a ja i dalje bezuspješno razotkrivam tlapnje svoje i nije pravo to što čine protiv mene riječi moje
|
| ned lis 17, 2004 10:52 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
After school Walking home Fresh dirt under my fingernails And I can smell hot asphalt Cars screech to a halt to let me pass And I cannot remember What life was like through photographs Trying to recreate images life gives us from our past
And sometimes it's a sad song
But I cannot forget Refuse to regret So glad I met you Take my breath away Make everyday Worth all of the pain that I have Gone through And mama I've been cryin' Cause things ain't how they used to be She said the battles almost won And we're only several miles from the sun
Moving on down the street I see people I won't ever meet Think of her, take a breath Feel the beat in the rhythm of my steps And sometimes it's a sad song
But I cannot forget Refuse to regret So glad I met you Take my breath away Make everyday Worth all of the pain that I have Gone through And mama I've been cryin' Cause things ain't how they used to be She said the battles almost won And we're only several miles from the sun
The rhythm of her conversation The perfection of her creation The sex she slipped into my coffee The way she felt when she first saw me Hate to love and love to hate her Like a broken record player Back and forth and here and gone And on and on and on and on
|
| ned lis 17, 2004 10:59 pm |
|
 |
|
sidarta
...skipper...
|
|
| pon lis 18, 2004 7:25 pm |
|
 |
|
becksica
...brodski mali...
|
Pogledom je dala punomoc da joj utucem dosadu bio sam negde vizavi planete, sam u dubokom ofsajdu o slatkom vinu mladosti zacas smo pricu sklopili ispade da smo prosuli daleko vise neg' sto smo popili.
Vrtela je isti stari film, samo u svojoj reziji eh, gde si bila prethodnih aprila, dok sam jos bio svežiji? udavila me Indijom, klepetala k'o nanula ma, sve je bilo legalno dok nije zora kroz prozor banula.
Jos jedan utorak, ne, to ne mogu da podnesem. taj dan je baksuzan, zar nije dosta sto je jesen? Utorke mrzim - i . Jos jedan utorak koji se ljulja kao ljiljan Rekla je, formalno: "Kako cu s tobom kad si pijan i ne bas sveze obrijan?"
Birala je tanku haljinu, kakve se nose nedeljom spricnula trezor na svoj kombinezon, al' nije puno vredelo kisa je rondala svu noc i dodje konac laganju - i nigde seik ni playboy, nikog sem mene na raspolaganju.
Jos jedan utorak koji me zatice na delu barut na jastuku i otisci na stranom telu Gorki su utorki, al' uvek Jos jedan utorak, sto ja ne bezim, zar sam vezan? Rekoh joj: "Normalno, kako bih s tobom da sam trezan? Trezan sam tako bezvezan!"
|
| uto lis 19, 2004 9:32 am |
|
 |
|
bubaerdeljan
...drugi casnik...
Pridružen/a: ned ožu 28, 2004 11:42 am Postovi: 514 Lokacija: fotelja
|
Postoji otok osunèan, nekima od nas od davnina znan. O njem' od djetinjstva razmišljam, a sad je stigao i taj dan...
Pa zbogom, sive luke i oblaci, dižem sidro i odlazim, i tužan sam i nesretan, jer je rekla moja mala da æu iæi sam...
Postoji otok osunèan, nekima odnos od davnina zna. O njem' od djetinjstva razmišljam, a sad je stigao i taj dan...
Pa zbogom, sive luke i oblaci, dižem sidro i odlazim, i tužan sam i nesretan, jer je rekla moja mala da æu iæi sam...
_________________ ..prièu je moju slušala skeptièno.. za nju je, naravno, to bilo totalno falš i patetièno..
|
| uto lis 19, 2004 8:06 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
I'm so tired of being here Supressed by all my childish fears And if you have to leave I wish that you would just leave Cause your presence still lingers here And it won't leave me alone
These wounds won't seem to heal This pain is just too real There's just too much that time can not erase
When you cried I'd wipe away all of your tears When you'd scream I'd fight away all of your fears And I held your hand through all of these years But you still have all of me
You used to captivate me by your resonating light Now I'm bound by the life you left behind Your face it haunts my once pleasant dreams Your voice it chased away all the sanity in me
These wounds won't seem to heal This pain is just too real There's just too much that time can not erase
When you cried I'd wipe away all of your tears When you'd scream I'd fight away all of your fears And I held your hand through all of these years But you still have all of me
I've tried so hard to tell myself that you're gone But though you're still with me I've been alone all along
When you cried I'd wipe away all of your tears When you'd scream I'd fight away all of your fears I held your hand through all of these years But you still have all of me
|
| čet lis 21, 2004 9:28 am |
|
 |
|
sidarta
...skipper...
|
U njenoj sobi
U njenoj sobi spavaju tajne
miris ih sladak tek iz sna budi
Tisinu meku, kucanjem svojim,
remeti veker,svirac suludi
Spavaju knjige njezini druzi
naslonile se jedna na drugu
I divan pospani duboko dise
ogrnuo kicosku deku na prugu
A vani prolazi pokisla noc
lupkaju kapi po prozorskom oknu
lukavi lutak stidljivo zuri
u susjedinu cipkastu soknu
Zaspala soba u polumraku
ogrnute kineske lampe
Pod nocnim ormarom,u najdubljem kutku,
drijemaju drvene, holandske klompe
Na malom stolu rasute stvari:
spomenar,karte i kutija plave
i sasava lutka sto pricat umije
ali i ona...kao i ostali...u ovom casu...na zalost,spava
|
| čet lis 21, 2004 12:18 pm |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|