| Autor/ica |
Poruka |
|
nick
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:14 pm Postovi: 1087 Lokacija: Sandzaklija na privremenom radu u Chekrchichima (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
 Buducnost (ne)normalnog foruma
(Kratka povijest foruma: Jednom davno postojala su dva veća Balašević foruma (Oaza i nenormalni) i neka ekipa iz Zagreba je visila na obadva (i stvarala zavidnu količinu prometa na oba). Onda su se oni našli i osnovali fan klub u Zagrebu koji je onda dobio i svoj forum - ovaj forum. Kako je nenormalna ekipa uvijek imala nekakvih problema sa svojim forumima (promjenili su ih valjda koliko i nenormalni bend basista), nakon zadnje havarije njihovog foruma, donesena je odluka da se naša dva foruma ujedine. Ovaj forum je prestao biti samo "remorkerski forum" i postao "remorkerski & (ne)normalni forum".)
Ako se ne varam, neki dan je bila druga godišnjica kako je ovaj forum (ne)normalan. Vrijeme brzo ide, da. Ovaj post se nalazi ovdje kako bismo utvrdili da li je ovo zadnja godišnjica (ne)normalnog foruma u ovom obliku.
Naime, na stranici (ne)normalnih balaševićevaca (nisam siguran koji determinitiv bi trebalo staviti ispred ove sintagme, naime sa sajta je nestao nekadašnji natpis koji je glasio nekako u stilu "klub prijatelja muzike Đorđa Balaševića" ili tako nekako?) više nema linka na forum. A nema ni onih malih linkova "komentiraj". Do pred nekoliko dana sa stranice balaševic.net na ovaj forum išao je link "Forum" i time se ovaj forum označavalo kao (ne)normalni forum, dio pokreta (ne)normalnih.
Osim što je nestala ta, kako mi "Hrvatice i Hrvati, građani Hrvatske" kažemo, spona između sajta i foruma, neki prominentni članovi (ne)normalne zajednice naznačili su kako je ovaj forum postao ružno mjesto. Stoga se logično postavlja pitanje: da li je ovo i dalje (ne)normalni forum?
Edo i ja kao administratori ovog foruma razmotrili smo situaciju i zaključili da imamo dvije opcije:
1. ignorirati novonastalu situaciju ili,
2. raskrstiti s (ne)normalnošću: promjeniti ime foruma, zalockati nenormalni dio i nenormalne moderatore (Tišina, Jelen i Bukva) razriješiti dužnosti
Kako smatramo da ignorirati novonastalu situaciju nema smisla, izgleda da nam preostaje jedino opcija radikalnog reza i zatvaranja nenormalnog dijela ovog foruma. Uz najbolju volju (svima koji su čitali moje postove je jasno da se niti u jednom trenutku nisam obrušio na (ne)normalne, dapače, da sam višekratno pozivao na smirivanje tenzija), jednostavno ne vidimo što nam drugo preostaje. No, obzirom da niti Edo niti ja nismo svemogući, možda nam je neka opcija promakla.
Stoga pozivamo korisnike ovog foruma da daju svoj komentar. Da komentiraju i komentarišu. Ako netko ima bolju ideju za izlazak iz ove situacije, molimo da se javi i iznese svoju ideju.
E, sad, ne treba biti odviše mudar da bi se shvatilo da i u samoj (ne)normalnoj zajednici postoje podjele. Konkretno, čitajući postove na forumu, upitno je da li Tišina odobrava postupke ljudi koji stoje iza nenormalnog sajta. Stoga (ne)normalni moderatori koji smatraju da su se ljudi koji stoje iza nenormalnog sajta loše ponjeli i ne žele biti identificirani sa akcijama onog dijela nenormalne zajednice koja forsira povlačenje sa ovog foruma su slobodni zadržati moderatorske privilegije.
Eto, toliko od mene.
|
| sri tra 11, 2007 6:28 pm |
|
 |
|
Jelena OptimistiZg
Pridružen/a: pet vel 02, 2007 9:51 pm Postovi: 72 Lokacija: Zagreb
|
Nemam ideju. Tuga&jad, sve skupa... 
_________________ ...al samo jedna je, shvacas, varos u koju se vracaš...
|
| sri tra 11, 2007 7:54 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
Pridružen/a: čet tra 21, 2005 11:06 pm Postovi: 1976 Lokacija: Slabo poznajem VARAŽDIN, al' stignem do tvoje kuce.
|
_________________ Jebem po tavanu, prodajem maglu, a toplu vodu sam vec davno izmislio... uglavnom, pametujem di god stignem...
|
| sri tra 11, 2007 11:11 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
Pridružen/a: pon srp 11, 2005 3:43 pm Postovi: 758 Lokacija: RajvoSa
|
_________________ čudna je čaršija ovo majstore moj
al' pregriz'o jezik ko kaže da nije lijepa
samo ovdje zaista možeš ostati svoj...
|
| sri tra 11, 2007 11:16 pm |
|
 |
|
graceless lady
....kapetan...
Pridružen/a: pon pro 27, 2004 3:02 pm Postovi: 1202 Lokacija: geometry of chance
|
_________________ So before you go
could you pick up some dessert?
Something sweet
Zadnja izmjena: graceless lady; čet tra 12, 2007 12:05 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
| sri tra 11, 2007 11:17 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
Pridružen/a: čet tra 21, 2005 11:06 pm Postovi: 1976 Lokacija: Slabo poznajem VARAŽDIN, al' stignem do tvoje kuce.
|
_________________ Jebem po tavanu, prodajem maglu, a toplu vodu sam vec davno izmislio... uglavnom, pametujem di god stignem...
|
| sri tra 11, 2007 11:23 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
|
| sri tra 11, 2007 11:25 pm |
|
 |
|
ElwoodBlues
....kapetan...
Pridružen/a: sub tra 02, 2005 1:26 pm Postovi: 1420 Lokacija: Zagreb
|
Oni, a ONI su ljudi koji stoje iza balasevic.neta, bi trebali bi objasniti zašto je link maknut.
Čini mi se, iz dosad rečenog i napisanog, da je maknut zbog "nagativnih vibracija" ovdje.
Evo nekoliko teza koje mi nadolaze randomično baš sad:
Da ima negativnih vibracija ovdje je živa istina.
Da ima nekih ljudi koji agresivno, nedorečeneo, često nearugmetirano i često nelokventno halabuče protiv nekih drugih ljudi, ima. Da ti ljudi ustraju u tome bez da se kraj nazire, ima. Da je mnogima pun klinac toga, jest.
Da brisanje linka na forum izgleda kao neko se ne slaže sa mnom, pa ajd da eliminiramo vezu sa izvorima neslaganja, izgleda.
Da je Internet medij koji je dostupan svakoj budali koja se zna služit tastaturom, jest.
Da je dopuštanje svakoj budali koja se zna služit tastaturom da piše na forumu demokracija, jest.
Da je bananje i brisanje postova, osim onih u kojima se širi rasna, spolna, vjerska i etnička mržnja autokracija, jest.
Da je situacija tricky, jest.
Da su fanovske grupacije Đoletovih fanova danas 2007 nezrela, štoviše infantilna besmislica, jesu.
Ako ljudi iza balasevic.neta ne žele link na forum - iz kojeg god razloga - onda nema razloga da ovaj forum bude forum i te stranice.
Da se na ovaj, pa tako i svaki drugi forum osoba može registrirat i kuckat bez obzira na spol, boju očiju, boju kože, te voli li više Beatlese ili Rolling Stonese - može.
_________________ oooooj čoviče
želje mnoge ostvarit ćeš stić
ali sebe na dvi noge
ko zna ka ćeš dić!
|
| sri tra 11, 2007 11:30 pm |
|
 |
|
ElwoodBlues
....kapetan...
|
ali sebe na dvi noge
ko zna ka ćeš dić!
|
| sri tra 11, 2007 11:35 pm |
|
 |
|
graceless lady
....kapetan...
Pridružen/a: pon pro 27, 2004 3:02 pm Postovi: 1202 Lokacija: geometry of chance
|
Something sweet
|
| sri tra 11, 2007 11:52 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
|
| čet tra 12, 2007 12:07 am |
|
 |
|
MimaGS
....kapetan...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 1:17 am Postovi: 1522 Lokacija: GS
|
|
| čet tra 12, 2007 8:48 am |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
Pridružen/a: sri tra 06, 2005 2:54 pm Postovi: 734 Lokacija: noge na zemlji, glava u oblacima
|
Dajte ljudi, kako Mima kaze, demokratski, pa lepo porazgovarajte, pronadjite zajednicki jezik...ovako tisina raste kao rak rana. Izvinite se jedni drugima i pruzite ruku pomirenja, setite se lepih dana, a od ruznih operite ruke... ako nije kasno verujem da ce ono lepo i dobro prevagnuti.
Pa nisu bendovi konji vrani, pa se sad takmicite koji je bolji i koji ce pre stici do cilja...a ako jesu, sta je onda tu cilj?
_________________ Jedan od onih...
|
| čet tra 12, 2007 3:12 pm |
|
 |
|
Svirac
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: pon srp 12, 2004 7:25 pm Postovi: 398 Lokacija: Przichi (Rikavachko-Gvozdjanska zupanija)
|
Ja nisam za to da se išta locka ili zabranjuje. Ja sam za to da se donesu nekakva pravila na ovom forumu, pa makar bila općenita da općenitija ne mogu biti. Mislim, forum je takvo mjesto gdje svatko može reći što želi i to stoji. Takva je i forma foruma, na kraju krajeva. No, u praksi se pokazalo da dosta toga ide izvan područja rasprave, prelazi na vrijeđanje i slično. Ajmo onda sjesti i vidjeti gdje je tu granica. Teško ju je odrediti, ali granica negdje mora postojati. Jer, ovo zadnje što se dogodilo je baš bilo, da budem jako pristojan, zamorno. Slažem se s Elwoodovim postom, i na temelju toga bih predložio sljedeća pravila:
- nema vrijeđanja na nacionalnoj, vjerskoj, spolnoj, etničkoj, i sl. osnovi
- nema nikakvog vrijeđanja, pa koliko god nam neka osoba bila antipatična (vrijeđanje = neargumentirano napadanje druge osobe na jedan vrlo ružan način; tako barem piše u riječniku Epizoantusa Kukmače)
- kako je forum svima dostupan (dakle, svi ga čitaju), koristiti jezike i rečenične konstrukcije koje razumije 99% ljudi (ovdje mislim na Vedranino pismo koje mi je jako simpatično, ali kad tu nema ni točke, ni zareza, e onda valja uložiti napor, pa postane zamorno, a i nije fora)
- svakog novog člana upoznati s ovim pravilima
- dati novim članovima šansu da se afirmiraju u forum, a ne ih pljuvati jer im je Vasa najdraža pjesma
- na spamati teme, tj. truditi se držati teme maksimalno koliko je moguće
- Elwoodu dati medaljon časti jer je on kul lik (okey, ovim sam pokazao da ova crtica gore nije uvijek moguća, ali ipak, držati se teme...)
Eto. To je moje mišljenje. Neka ostane "Nenormalni forum". Ako nikome ne smeta, i ako ne troši puno računalnih resurasa (genitiv množine od imenice "resurs"), neka ostane. Toliko.
Voli vas sve vaš i naš Epizoantus Kukmača aka Svirac!

_________________ ŽELJE, ČESTITKE I POZDRAVI!
Cijena jedne SMS poruke je 3,40 kn + PDV
Poruke šaljite na broj: 792511
Morava ti u očima Šumadija u grudima Od meda si dušo slađa To Srpkinja samo rađa
Pozdrav cijeloj Krajini od Miljana!
|
| čet tra 12, 2007 6:46 pm |
|
 |
|
panta rei
....kapetan...
|
buljo necem radi tebe stavljat zareze pa me banaj faco
elem ma ostavite glupo ime ima ljudi kojima to nenormalni znaci nesto sta nije jelenkovic i blabla. prvi post nisam citala jer je dug.
|
| čet tra 12, 2007 11:55 pm |
|
 |
|
nick
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:14 pm Postovi: 1087 Lokacija: Sandzaklija na privremenom radu u Chekrchichima (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
|
| pet tra 13, 2007 12:59 am |
|
 |
|
ElwoodBlues
....kapetan...
|
ali sebe na dvi noge
ko zna ka ćeš dić!
|
| pet tra 13, 2007 1:12 am |
|
 |
|
graceless lady
....kapetan...
|
Something sweet
|
| pet tra 13, 2007 9:17 am |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
|
| pet tra 13, 2007 11:27 am |
|
 |
|
Svirac
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: pon srp 12, 2004 7:25 pm Postovi: 398 Lokacija: Przichi (Rikavachko-Gvozdjanska zupanija)
|
_________________ ŽELJE, ČESTITKE I POZDRAVI!
Cijena jedne SMS poruke je 3,40 kn + PDV
Poruke šaljite na broj: 792511
Morava ti u očima Šumadija u grudima Od meda si dušo slađa To Srpkinja samo rađa
Pozdrav cijeloj Krajini od Miljana!
|
| pet tra 13, 2007 12:02 pm |
|
 |
|
brezica
...brodski mali...
Pridružen/a: uto lip 28, 2005 12:41 pm Postovi: 239 Lokacija: ZG
|
|
| pet tra 13, 2007 12:09 pm |
|
 |
|
brezica
...brodski mali...
Pridružen/a: uto lip 28, 2005 12:41 pm Postovi: 239 Lokacija: ZG
|
|
| pet tra 13, 2007 12:16 pm |
|
 |
|
Josephinne
...skipper...
Pridružen/a: uto stu 23, 2004 9:50 am Postovi: 498 Lokacija: Kustosija Portorico
|
_________________ U ko$u me zadeni... ko malenu $edefnu $hNalu me $kri iza teMena...
|
| pet tra 13, 2007 1:21 pm |
|
 |
|
Jura
Pridružen/a: uto stu 28, 2006 12:04 am Postovi: 63 Lokacija: Zagreb
|
_________________ "....da li su to stvarno bili bolji dani...
...ili smo to bolji bili mi...?"
|
| pet tra 13, 2007 3:15 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|