|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: pet svi 01, 2026 5:10 pm.
kod reklama
| Autor/ica |
Poruka |
|
Adri
...skipper...
Pridružen/a: sub svi 21, 2005 10:19 am Postovi: 334 Lokacija: NGC 625
|
_________________ Ja nisam cedo proseka, mene ne vuce oseka...
|
| sub lis 21, 2006 2:26 pm |
|
 |
|
valterbranisarajevo
...skipper...
Pridružen/a: čet srp 13, 2006 8:16 pm Postovi: 350 Lokacija: Sarajevo, BiH
|
Seid Memić Vajta: Nekada smo živjeli punim plućima
Legenda ex-YU rock scene Seid Memić Vajta nakon više od 30 godina s "Teškom industrijom" snima novi album, koji će biti objavljen 1. decembra ove godine. Uporedo s projektom "Teške industrije", Vajta najavljuje i svoj solo album na kojem će se naći tekstovi poznatih i anonimnih autora.
http://www.fildzanviska.ba/clanak_50.htm
|
| pon lis 23, 2006 12:28 am |
|
 |
|
valterbranisarajevo
...skipper...
|
Pozdrav Adri ! 
|
| pon lis 23, 2006 12:30 am |
|
 |
|
Adri
...skipper...
|
|
| sri lis 25, 2006 10:52 am |
|
 |
|
valterbranisarajevo
...skipper...
|
Zdravko Čolić završava album
Biće pesama za narod
BEOGRAD - Lagano se podiže tenzija pred skori izlazak novog albuma Zdravka Čolića. Ekskluzivno saznajemo da je Čola odabrao četrnaest kompozicija koje će se naći na novom albumu.
Album bi trebalo da bude u prodaji već prvih dana decembra. Sa svojim saradnicima, producentima, snimateljima i muzičarima Vojom Aralicom i Nikšom Bratušem, Čola je u nedelju otišao iz Slovenije u London. U najboljim studijima u Britaniji radiće remiks albuma, miks u studiju Pitera Gebrijela, a postprodukciju u „Ebi Roudu“, u kojem su snimali legendarni „Bitlsi“, a sa gotovim materijalom pojaviće se u Beogradu oko 10. novembra.
Pred polazak u London nakratko smo razgovarali sa Čolom.
- Na novom albumu obećavam da će biti za svakog ponešto. Biće pesama za narod, ali će biti i onih koji će zadovoljiti starije generacije, one koji su voleli moje pesme sedamdesetih i osamdesetih godina. Uskoro ću otkriti i koje sam autore odabrao za novu ploču - kaže Zdravko Čolić.Nezvanično se kalkuliše da će njegov novi album biti jedan od najskupljih albuma svih vremena koji su snimani u našoj zemlji, a svakako najskuplji koji je Čola uradio do sada. Troškovi osmomesečnog rada na novoj ploči ipak bi trebalo da se posle svega isplate. Ceo tim koji već mesecima radi na novom materijalu Zdravka Čolića uveren je u to da će se uložena sredstva vratiti, jer se planira početni tiraž od 300.000 nosača zvuka.
V.Đ. Đura
Blic 24.10.2006.
Servis vijesti Fildžana viška:
Sarajevo:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=26367
Banja Luka:
http://forum.6yka.com/viewtopic.php?p=277#277
Brčko:
http://www.brcanskaraja.net/board/index.php?topic=130.0
Bihać:
http://www.bihac.org/forum/viewtopic.php?p=4873#4873
Mostar:
http://www.moforaja.com/thread.php?threadid=13839&sid=
Mostar:
http://www.mostarskaraja.com/thread.php ... #post96330
Srebrenica:
http://www.mediatriosrebrenica.com/foru ... ?p=497#497
Tuzla:
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... picID=5068
Zapadna Hercegovina:
http://www.poskok.info/caffe/viewtopic. ... 1498#21498
Beograd:
http://forum.b92.net/index.php?showtopic=29491
Novi Pazar:
http://forum.novipazar.org/thread.php?t ... id=&page=1
Novi Sad:
http://www.vojvodinacafe.com/forum/showthread.php?t=991
Vukovar:
http://www.vukovarac.net/forum/viewtopi ... =5307#5307
Zagreb:
http://www.fmsdp.org/forum/viewtopic.php?p=5465#5465
Zamisli Srbiju:
http://www.zamislisrbiju.org/forum/view ... hp4?t=1026
Balašević.org
http://fly.srk.fer.hr/~remorker/phpBB2/ ... 1754#31754
|
| sri lis 25, 2006 9:36 pm |
|
 |
|
valterbranisarajevo
...skipper...
|
|
| sri lis 25, 2006 9:39 pm |
|
 |
|
Adri
...skipper...
|
|
| čet lis 26, 2006 8:57 am |
|
 |
|
valterbranisarajevo
...skipper...
|
Maljem po "Dugmetu"
REKORDNIH pet hiljada ljudi prisustvovalo je prvom koncertu dvogodišnje turneje "Kad bi bio bijelo dugme" koji su u Torontu održala trojica pevača iz tri različite faze "dugmića" Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović (BAT). Koncert je trajao više od tri časa i završen je sa tri bisa. Uz njih trojicu, od originalnih članova "Bijelog dugmeta" na američkoj turneji (Atlanta, Čikago i Njujork) sviraju i Vlada Pravdić (klavijature) i Điđi Jankelić (bubanj).
BAT su prezadovoljni vatrenim krštenjem. Alen ističe da je najbitnije dobro raspoloženje koje vlada među njima. Bebek je doduše pred koncert bio ljut što je turneja BAT najavljena kao oproštajna: Zašto oproštajna? Nas trojica živimo od muzike i ne nameravamo da se opraštamo. Pevaću bar još 30 godina!
Menadžer Gane Pecikoza, zadužen za koncerte BAT na teritoriji bivše SFRJ, kaže da su BAT prezadovoljni, jer je publika došla da čuje njih trojicu, a ne "Bijelo dugme":
Bat je malj, a Bebek, Tifa i Alen su muzički čekić koji udara ne samo po repertoaru "Bijelog dugmeta", već i njihovim solo karijerama
V.M.P.
Večernje novosti 31.10.2006.
|
| sri stu 01, 2006 9:42 pm |
|
 |
|
valterbranisarajevo
...skipper...
|
Proslavio 75. rođendan
BEOGRAD – Legenda zabavne muzike Đorđe Marjanović proslavio je 75. rođendan uz slogan Idemo dalje. Besmrtni Milord je ušao u salu gdje je slavio rođendan praćen zvucima njegovog najvećeg hita Ko nekad u 8, dok su ga njegovi gosti dočekali ovacijama, stojeći sve vrijeme u znak poštovanja. Na bini su osim slavljenika, bili Cune Gojković, Merima Njegomir, Miki Jevremović i mnogi drugi. Program je vodio legendarni Minja Subota.
Oslobođenje 2.11.2006.
Naprosto se tuga desi
Zdravko Čolić je prvi put u karijeri istovremeno snimio i audio i video zapis za jednu od pjesama sa svog najnovijeg albuma. Riječ je o kompoziciji Đorđa Balaševića „Naprosto se tuga desi“, a originalnom „anplagd“ zvuku doprinijele su i stare gitare koje su za ovo snimanje donijete iz muzeja instrumenata. Istovremeno snimanje „pjesme za album“ i videospota obavljeno je s 3 kamere u studiju Rial vold u Batu u Engleskoj, a tehnički dio posla obavila je ekipa zadužena za ličnu videoprodukciju „gazde“ studija Pitera Gabrijela, koji je oduševljen sarajevskom pop-zvijezdom.
R.V.
Oslobođenje 2.11.2006.
|
| pet stu 03, 2006 1:34 am |
|
 |
|
valterbranisarajevo
...skipper...
|
Ćiro sa Bistrika
Sarajevom je nedavno prostrujala vijest – postoji mogućnost da se u turističke svrhe ponovo u funkciju pusti uskotračna pruga koja je decenijama povezivala Sarajevo sa gradovima na Drini. Kod onih koji su zapamtili prugu probudila se nostalgiju za onim vremenima kada su ljudi putovali, na cilj stizali garavi od uglja ali sretni i zadovoljni. Ćiro je vozio, povezivao ljude i gradove, ispraćao careve i kraljeve u istoriju, a onda neko odluči da je vrijeme da i on ode u istoriju. Ubrzo za njim u istoriju odoše lijepa i sretna vremena, nastupi mržnja i mrak a oni koji su uživali u vožnji ćirom počeše da putuju mnogo bržim prijevoznim sredstvima ali na žalost uglavnom bez povratne karte daleko od Bistrika, daleko od Drine. I onda se javi nada da bi se dio lijepe prošlosti mogao vratiti. Predstavnici općina kroz koje je pruga prolazila organizovaše sastanak, ali na žalost kao što to uglavnom kod nas biva, umjesto ćire nam ponudiše nekakvu biciklističku rutu do Ustiprače. Nastupilo je malo razočarenje ali nazad se više nije moglo, narod želi ćiru, želi da opet prolazi kroz uske tunele u kanjonu Miljacke, kroz Stambolčić, Koran i tako putuje dok mu se napokon na obzoru ne ukaže veličanstvena Drina.
I šta se tu može uraditi ? Mislim da samo treba dobre volje i podrške svih nas. A novac? Malo neka da Kanton Sarajevo (kada već ima novca da ispunjava hirove jednog ministra i postavljanje javnu rasvjetu u njegovom rodnom mjestu), malo Federacija, malo RS, a valjda će i građani odvojiti koju markicu za ovaj projekat, koji će biti od koristi i sa ekonomskog a još više sa ljudskog aspekta. Mi trebamo lobirati, slati mailove, vršiti pritisak na naše pozanike u vlasti da neko stavi to pitanje na dnevni red. Evo recimo prvo bi se mogla obnoviti željeznička stanica na Bistriku, a to bi bio dobar znak da se nesto ipak radi po tom pitanju.
Potrebno je tako malo i ćiro će opet povezivati ljude i gradove i biti svjedok vremena, a unuci onih koji su uživali u njegovoj vožnji će prati svoje garavo lice na željezničkoj stanici u Ustiprači kao što su to radili i njihovi djedovi.
Fildžan viska 4.11.2006.
Podrška Ćiri
http://www.a-free-guestbook.com/guestbo ... rname=ciro
Članci iz novina
http://www.fildzanviska.ba/clanci_ciro.htm
Fotografije
http://www.zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=2726
Hrvatska zvezda 24. novembra peva u Beogradu
Severina gost Borisa Novkovića
ZAGREB - Boris Novković će u okviru eksjugoslovenske koncertne turneje „Mojih prvih dvadeset“ (odnosi se na godine, a ne na devojke) 24. novembra nastupiti u Centru „Sava“. Budući da Boris proslavlja dve decenije na estradi, na rođendan je, kao što red nalaže, pozvao goste, i to Severinu i Kemala Montena. Ostali gosti, oko 4.000 njih, na rođendansku žurku moraju poneti ulaznice koje po ceni od 800, 1.000 i 1.200 dinara mogu kupiti u Bilet servisu i na blagajni Centra „Sava“.
Pred prvi u nizu koncerata, večeras u zagrebačkoj dvorani „Lisinski“, Novković je ispričao za „Blic“:
- Toliko sam naelektrisan da jedva čekam da istrčim na scenu! Bilo mi je strašno teško da od više od 100 pesama, koliko sam snimio na 12 albuma, napravim program koji može stati u dva i po sata. Verujte mi, noćima nisam spavao. Drugo, napravio sam novi, rokerski aranžman za Severininu pesmu „Moja štikla“. Sada ta pesma zvuči potpuno drugačije, a večeras će je Seve premijerno izvesti.
S.S.
Blic 5.11.2006.
|
| uto stu 07, 2006 2:18 am |
|
 |
|
patriot
|
_________________ budi ponosan
|
| čet stu 09, 2006 6:52 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
_________________ White Crystal World-Bridger
I dedicate in order to equalize,
Universalizing opportunity.
I seal the store of death
With the crystal tone of cooperation.
I am guided by the power of endlessness.
|
| pet stu 10, 2006 10:05 am |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
Pridružen/a: čet tra 21, 2005 11:06 pm Postovi: 1976 Lokacija: Slabo poznajem VARAŽDIN, al' stignem do tvoje kuce.
|
takve teme su mi favoriti VJERA, LJUBAV I DOMOVINA...
ja sam kao i većina svojih vršnjaka uredovno izbavio sve sakramente do sad jer je to bilo kao normalno, stari mi je pravoslavac, mama katolik i tu nikad nije bilo problema što se tiče religije i ja sam kršten,pričešćen i firman u kršćanskoj crkvi.... meni je to bilo onda normalno kao idu svi, zašto nebi i ja... al' s vremenom su se moji stavovi i mišljenja promjenila jer i s vremenom shvatiš neke stvari koje prije nisi ni mogao shvaćati...
po meni su svećenici i crkva glupost (jer svako ima pravo na svoje mišljenje, pa onda i ja) jer ja ako i vjerujem u boga ili billo kaj drugo ja u to mogu vjerovati na svakom mjestu i mogu se moliti i doma i nemože mi neko reći da je grijeh ako ja nejdem u crkvu, wtf??
sad oni koji vise 3 puta dnevno u crkvi idu na ispovjed i neznam kaj su bolji ljudi od mene.... e nebi se složio.... čovjeka se treba cijeniti po onome što on napravi za drugoga ili sebe... i nisam bio vec dugo u crkvi, cak ju i izbjegavam na svadbama i ostalim sranjima koja se pecate u crkvi...
iskreno ko voli nek izboli, al' užasno poludim kad me neki "fanatik" pita a zašto ja nejdem u crkvu a prije sam isao... tu se znam grdo posvađati, jer ako ja nikoga ne pitam zašto on ide, onda smatram da me ni netreba pitati zašto ja nejdem, al' kad pita rado mu odgovorim...
Bog je dobar kako kome, bolje nepitaj o tome, Učuteću ili ću opsovati!!
a što se tiče niconalnosti i nacionalista... niko nikome ne zamjera da voli svoju državu, dapače ako ne voli svoju, koju će onda??
al' zamjeram ljudima koji ne da vole svoju državu nego mrze sve ostale...
(tu najviše mislim na SCG)
istina, meni nije niko srećom poginuo u ratu, pa onda valjda i imam neka druga razmišljanja....
al' mi je jako smiješno odnosno žalosno, npr. jucer vidio na televiziji da su dvojica od 16 godina pretukli jednog od 14 samo zato jer je on hrvat (nisam čuo o kojoj zemlji se radi, tj. od kud su oni, al' pretpostavljam da su srbi)... i sad se pitam što jedan nazovimo dječak od 16 godina zna o hrvatskoj-srbiji i od kud opce ideja da se on iskaljuje na nekome što je druge nacionalnosti... rodio se u sasvim drugom svijetu, kad vise nije bilo rata, a i ako ga je bilo sigurno se ga ne sjeća....
i još jedna skupina meni dragih "nacionalista" koji seru po srbiji i svima od tam, a onda dođe doma i pali Haris đinović,bešlić, ceca i ostala kompanija i prvi se trga vani na takvu muziku......
moramo sam ovo napisati.....

_________________ Jebem po tavanu, prodajem maglu, a toplu vodu sam vec davno izmislio... uglavnom, pametujem di god stignem...
|
| pet stu 10, 2006 12:34 pm |
|
 |
|
patriot
|
|
| pet stu 10, 2006 1:03 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
Pridružen/a: sri tra 06, 2005 2:54 pm Postovi: 734 Lokacija: noge na zemlji, glava u oblacima
|
_________________ Jedan od onih...
|
| pet stu 10, 2006 4:22 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
Pridružen/a: čet tra 21, 2005 11:06 pm Postovi: 1976 Lokacija: Slabo poznajem VARAŽDIN, al' stignem do tvoje kuce.
|
vjerujem ja da je tesko nekome objasniti da oprosti i zaboravi na ono što se događalo u ranim devedesetima, al' jeboga, bil je rat, u ljubavi i ratu sve je dopušteno....
Ratovi prolaze, a ljudi eto ipak ostaju
Ono što su četnici delali nama to su i ustaše delale njima, tak da mislim da smo tu kvit.... a to je bilo vrijeme stvaranje države,a u ondašnje vrijeme nisi mogao dogovoriti granicu diplomatskim putem, nego samo ratom, a treba znati da se rat vodi za stolom, i da je svaki rat već u početku izgubljen, pa makar se činilo i da je neko pobjedio, jer što sad nekome znači da je "pobjedio" u ratu i da je sad u hrvatskoj ili srbiji, ako je ostao bez nekog dragog??? a za sve to skupa krivi su tuđman i milošević koji su za vrijeme rata kad su ljudi ginuli na bojištima oni skupa igrali tenis....
ne volim previše povjest, a još manje politiku, al' danas nemožeš otić na wc a da nema polititke.... a sjetisi povjesti iz osnovne ili srednje škole, skoro svaki rat koji je bio, povod je bila turska, turci su onda harali po svima, a danas više nikoga nije ni briga...
ili pogledaj njemačku, vjerojatno je svima poznato da je njemačka zaratila s poljskom i eto ti svjetski rat, zamisli da je u ratu s hrvatsokm i scg izbio svjetski rat, vjerojatno bi još danas hrvatska bila u još većem govnu nego sad, a ne da bi raspravljala u EU, dok se njemačkoj ponagalo poslije rata da se opet oporavi kao država... to sam naveo samo kao banalan primjer i još uvjek stojim iza toga da je krajnje vrijeme da se zaborave događaji koji su bili prije 15-20 godina i da se počne živjeti sadašnjim životom, a ne stalno gledati u prošlost i u crne 80-te
_________________ Jebem po tavanu, prodajem maglu, a toplu vodu sam vec davno izmislio... uglavnom, pametujem di god stignem...
|
| pet stu 10, 2006 11:02 pm |
|
 |
|
patriot
|
|
| sub stu 11, 2006 12:59 am |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
|
|
| sub stu 11, 2006 2:54 am |
|
 |
|
ElwoodBlues
....kapetan...
Pridružen/a: sub tra 02, 2005 1:26 pm Postovi: 1420 Lokacija: Zagreb
|
_________________ oooooj čoviče
želje mnoge ostvarit ćeš stić
ali sebe na dvi noge
ko zna ka ćeš dić!
|
| uto stu 14, 2006 11:31 am |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
|
| uto stu 14, 2006 11:54 am |
|
 |
|
patriot
|
|
| uto stu 14, 2006 4:18 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
|
| uto stu 14, 2006 5:52 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
|
|
| uto stu 14, 2006 7:58 pm |
|
 |
|
valterbranisarajevo
...skipper...
|
|
| sub stu 25, 2006 12:21 am |
|
 |
|
splico
...skipper...
Pridružen/a: čet tra 07, 2005 8:25 pm Postovi: 464 Lokacija: di vlada temperament i malo je razuma
|
evo propustia san ovu zanimljivu raspravu, jer rijetko zalazin na ovaj dio foruma, bas zbog bjezanja od rasprava i “osudjivanja” sudionika istih (tipa ostavite se politike, dosadni ste bla, bla, postanite dio naseg bas te volim i svi smo si super svijeta). i patriot i edo dobro pisu, i bilo bi lipo kad bi sve bilo tako jednostvano. samo bi kopi/pejsta jednu antiratnu pismu, koja mi u muzici predstavlja ono sta mediteraneo predstavlja u filmu. govori o australcu poslanom da ratuje u neku j*benu tursku, njemu bogu iza nogu iz ko zna kojih razloga. da ljudi koji idu u rat malo razmisle, zasto i za koga se idu borit ratova ne bi ni bilo. naravno kad bi… bolda san onako, meni par upecatljivih stihova cisto za one kojima se ne da citat ovaj podugi tekst.
i mala opaska borku, ma nije WW2 pocea zbog napada njemacke na poljsku, nisu saveznici krenili u “obranu” zbog nekih uvjerenja nego iz cistih interesa, znali su oni za hitlera, njegove ideje i prije tog napada (aneksija austrije '38), al se nisu upletali dok nisu skuzili da im remeti njihove interesne sheme
When I was a young man I carried my pack
And I lived the free life of a rover
From the Murrays green basin to the dusty outback
I waltzed my Matilda all over
Then in nineteen fifteen my country said Son
It's time to stop rambling 'cause there's work to be done
So they gave me a tin hat and they gave me a gun
And they sent me away to the war
And the band played Waltzing Matilda
As we sailed away from the quay
And amidst all the tears and the shouts and the cheers
We sailed off to Gallipoli
How well I remember that terrible day
When the blood stained the sand and the water
And how in that hell that they called Suvla Bay
We were butchered like lambs at the slaughter
Johnny Turk he was ready, he primed himself well
He showered us with bullets, he rained us with shells
And in five minutes flat he'd blown us all to hell
Nearly blew us right back to Australia
But the band played Waltzing Matilda
As we stopped to bury our slain And we buried ours and the Turks buried theirs Then it started all over again
Now those who were living did their best to survive
In that mad world of blood, death and fire
And for seven long weeks I kept myself alive
While the corpses around me piled higher
Then a big Turkish shell knocked me arse over tit
And when I woke up in my hospital bed
And saw what it had done, Christ I wished I was dead Never knew there were worse things than dying
And no more I'll go waltzing Matilda
To the green bushes so far and near
For to hump tent and pegs, a man needs two legs
No more waltzing Matilda for me
So they collected the cripples, the wounded and maimed
And they shipped us back home to Australia
The legless, the armless, the blind and insane
Those proud wounded heroes of Suvla
And as our ship pulled into Circular Quay
I looked at the place where me legs used to be And thank Christ there was nobody waiting for me To grieve and to mourn and to pity
And the band played Waltzing Matilda
As they carried us down the gangway
But nobody cheered, they just stood and stared
And they turned all their faces away
And now every April I sit on my porch
And I watch the parade pass before me
I see my old comrades, how proudly they march
Reliving the or their dreams of past glory
I see the old men, all twisted and torn The forgotten heroes of a forgotten war And the young people ask me, "What are they marching for?"
And I ask myself the same question
And the band plays Waltzing Matilda
And the old men still answer to the call
But year after year their numbers get fewer
Some day no one will march there at all
Waltzing Matilda, Waltzing Matilda
Who'll go a-waltzing Matilda with me?
sorry na gnjavazi al mora san. iden sad u podforum sport i ne vracan se neko vrime 
_________________ more utapa mornare, a tuga one koji zive na kopnu
|
| sub stu 25, 2006 1:58 am |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|