|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: sub svi 02, 2026 7:46 pm.
kod reklama
...i tako, eto ti pesma, ludo jedna...
| Autor/ica |
Poruka |
|
pupi
....kapetan...
|
samo za naftasa....
rukama pokrivam oci i nestajem iz sobe vise ne cujem kucanje na vrata ne traze me jer me nema, sjecam se pokrivenih ociju tata se igrao sa kisom na velikom spremniku benzina to je stara naftna igra kapi zvone ding dong, kap po kap, ding dong
kopali smo ispred kuce nista nismo nasli a busenje na kolodvoru zabranjeno je mi smo krisom gutali zemlju da ne ostavimo trag nismo nasli izvor sto je nama drag niti napravili novi tank stari spremnik je bio trul i klimav pa je tata pljusnuo kroz okno sazivio se s naftom i nestao u njoj i tko zna tko se sve vozio na tatu kapi zvone ding dong, kap po kap ding dong
rukama pokrivam oci, grcim se ... da bolje osjetim miris vina to je stara grcka igra koju me mama naucila pokrivenih ociju mama se igrala s kisom na velikoj bacvi vina udaraju kapljice slatkog soka, ding dong
sadili smo lozu svuda u dolcu tete roze iza brda u dzepovima dobrih ljudi koji nisu prali muda sto blatniji su bili to su biljke bile vece zakrcili su grad, sirio se smrad zabranili su uzgoj dzepne loze i posjekli nam grane sve nema vina, nema muda u gradu placu svi i svuda stara bacva je bila prazna nismo ubrali ni grozd
_________________ www.didgiland.com
http://flickr.com/photos/pupifoto/
|
| čet tra 20, 2006 10:48 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
Pridružen/a: čet tra 21, 2005 11:06 pm Postovi: 1976 Lokacija: Slabo poznajem VARAŽDIN, al' stignem do tvoje kuce.
|
mogu sad ja malo???
Hvala...
da krenem s domacima??
Kroz plavu i hladnu seosku zoru, u snu i šorom lelujan sam. Preda mnom igra i drum i šljiva, išo je pijan, a ne ko ja.
Zbog jedne žene, ja noći gubim a ona drugom dala je sve. A to što noću rakiju pijem, viruj mi dado nije zbog nje.
Večeras opet ja ću do križa, i znam da tamo opet su svi. Kada se smraći doć će i ona i kao uvijek, bit će sa njim
I sutra ću zorom ponovo šorom, preda mnom opet, igrat će svi. Možda ću dado i pijan biti a neće to biti, neće zbog nje
_________________ Jebem po tavanu, prodajem maglu, a toplu vodu sam vec davno izmislio... uglavnom, pametujem di god stignem...
|
| čet tra 20, 2006 10:55 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
Pridružen/a: čet tra 21, 2005 11:06 pm Postovi: 1976 Lokacija: Slabo poznajem VARAŽDIN, al' stignem do tvoje kuce.
|
Kad se sjetim teško mi je niti plačem nit se smijem Samo želim da zaboravim i da život bez nje nastavim Prijatelju nije lako kad se nekog voli tako Kao što sam volio je ja Vjerovo sam ja toj ženi sve je ona bila meni A na kraju ostao sam sam
Bez nje život život nije a ja pjevam ko i prije onu pjesmu o životu mom ona mi je sve na svijetu tom
Prijatelju nije lako kad se nekog voli tako Kao što sam volio je ja Vjerovo sam ja toj ženi sve je ona bila meni A na kraju ostao sam sam
A na kraju ostao sam sam.
_________________ Jebem po tavanu, prodajem maglu, a toplu vodu sam vec davno izmislio... uglavnom, pametujem di god stignem...
|
| čet tra 20, 2006 11:00 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
|
malo stranih
Is it getting better Or do you feel the same Will it make it easier on you Now you got someone to blame
You say One love One life When it’s one need In the night It’s one love We get to share it It leaves you baby If you don’t care for it
Did I disappoint you? Or leave a bad taste in your mouth? You act like you never had love And you want me to go without
Well it’s too late Tonight To drag tha past out Into the light We’re one But we’re not the same We get to carry each other Carry each other One
Have you come here for forgiveness Have you come tor raise the dead Havew you come here to play jesus To the lepers in your head Did I ask too much More than a lot You gave me nothing Now it’s all I got We’re one But we’re not the same We hurt each other Then we do it again
You say Love is a temple Love a higher law Love is a temple Love the higher law You ask me to enter But then you make me crawl And I can’t be holding on To what you got When all you got is hurt
One love One blood One life You got to do what you should
One life With each other Sisters Brothers
One life But we’re not the same We get to carry each other Carry each other
One
One.
|
| čet tra 20, 2006 11:02 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
|
When the day is long and the night, the night is yours alone, When you’re sure you’ve had enough of this life, well hang on. Don’t let yourself go, everybody cries and everybody hurts sometimes.
Sometimes everything is wrong. now it’s time to sing along. When your day is night alone, (hold on, hold on) If you feel like letting go, (hold on) When you think you’ve had too much of this life, well hang on.
Everybody hurts. take comfort in your friends. Everybody hurts. don’t throw your hand. oh, no. don’t throw your hand. If you feel like you’re alone, no, no, no, you are not alone
If you’re on your own in this life, the days and nights are long, When you think you’ve had too much of this life to hang on.
Well, everybody hurts sometimes, Everybody cries. and everybody hurts sometimes. And everybody hurts sometimes. so, hold on, hold on. Hold on, hold on. hold on, hold on. hold on, hold on. (repeat & fade) (everybody hurts. you are not alone.)
|
| čet tra 20, 2006 11:02 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
Odjava programa Vijesti i pregled stanja Morbidna uspavanka Uz opširne orgije klanja.
Otprati me do sna I ne dopusti da me uhvati Klaustrofobija, Koja mi dopire do svijesti .
Cijenjena publiko!!! Za kraj jedan mali masakr A kome nije dovoljno Njemu nastavak na radiju
Suze, izjave sućuti Od debelog stranca kog ionako zaboli Za mene nitko ne zna, nitko ne sluti Svi su oni nedorasli mojoj savijesti.
Sahranjen uz sve pošasti Mozak šuti, nema smisla dići spomenik Za nekog kao ja Za nekoga kao ja,kao ja.
|
| pet tra 21, 2006 7:35 am |
|
 |
|
escorpio
...drugi casnik...
Pridružen/a: sub tra 09, 2005 11:00 am Postovi: 783 Lokacija: Sever i jug sirom pa u krug...
|
Danima već kiša,
Ja iz dura opet odlazim u mol...
I ne znam više kako,
Od srca se ne smijem predugo.
Sasvim krivo vrijeme za mene...
Prolazim bez potrebe.
Nisu šanse svima jednake,
Ne možeš od istine.
Oprostite na smetnji I ja bih rado nešto veselo Al' nema dobrih vijesti Gorko valjda traži lagano
Sasvim krivo vrijeme za mene
Prolazim bez potrebe
Sve su boje sivo-srebrne
Čekaš ljeto, a već zima je...
A gdje je ljubav?
Ooooo... a gdje je ljubav?
Slažem dane, tugo,
Ti si moja vjerna pratilja
A nema tome dugo
Još je bilo svjetla ispred nas
Tražim ljude, slabo pogađam,
Čuvaj leđa - svašta se događa
Sve su boje sivo-srebrne
Čekaš ljeto, a već zima je...
|
| pet tra 21, 2006 2:04 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
Treba mi sada bilo tko, Da l' kurva ili anđeo. U mraku ionako ne vidim.
Tad lakše ignoriram Pomalo glupav osjećaj Da još dugo neću naći mir.
Nazovi to odnos bez srca, Perverzija il' fuk romansa , Budi tu, pričaj mi o jutru.
Osvanut ćemo više puta Pripijeni na vrhuncu, A što dalje, vidjet ću.
A što dalje, vidjet ću (samo začepi i budi tu)
Neke ti stvari nikad rekao nisam, (Možda ti klaun više odgovara) Ali kriti se viječno ne može Moja pustoš, moja močvara.
Bezobzirno cinični I dvolični do krajnosti, Ne dostižu nas emocije.
Vrline si uzimamo, Sve drugo ostavljamo, Nešto kao samoposluživanje.
Nazovi to odnos bez srca, Perverzija il' fuk romansa, Budi tu, pričaj mi o jutru.
Osvanut ćemo više puta Pripijeni na vrhuncu, A što dalje, vidjet ću.
A što dalje, vidjet ću, (samo začepi i budi tu)
|
| pet tra 21, 2006 2:29 pm |
|
 |
|
naftaš
...brodski mali...
Pridružen/a: pet stu 25, 2005 4:31 pm Postovi: 270 Lokacija: Mjesec
|
_________________ Mama put my guns in the ground I can't shoot them anymore
|
| pet tra 21, 2006 2:30 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 10:41 am Postovi: 2683 Lokacija: Asteroid B-612
|
Ima nesto u tom sto me neces. Ostavljas mi vremena za druge. Gledam kako veselo se kreces. Kao leptir oko moje tuge. Ima nesto u tom sto me neces. Nesto cemu sama ne znas ime.
Ima nesto u tom sto me neces. A sve znaci ne zaboravi me. Ima nesto u tom sto me neces. Od te lazi nacisto umrecu. Ima nesto u tom sto me neces. I u tome sto ja tebe necu.
Ima nesto u tom sto me neces. Od te lazi nacisto umrecu. Ima nesto u tom sto me neces. I u tome sto ja tebe necu. I u tome sto ja tebe necu.
_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| ned tra 23, 2006 12:54 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
Riders on the storm Riders on the storm Into this house we’re born Into this world we’re thrown Like a dog without a bone An actor out on loan Riders on the storm
There’s a killer on the road His brain is squirmin’ like a toad Take a long holiday Let your children play If ya give this man a ride Sweet memory will die Killer on the road, yeah
Girl ya gotta love your man Girl ya gotta love your man Take him by the hand Make him understand The world on you depends Our life will never end Gotta love your man, yeah
Wow!
Riders on the storm Riders on the storm Into this house we’re born Into this world we’re thrown Like a dog without a bone An actor out alone Riders on the storm
|
| ned tra 23, 2006 1:02 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
We skipped the light fandango Turned cartwheels cross the floor I was feeling kind of seasick The crowd called out for more The room was humming harder As the ceiling flew away When we called outfor another drink But the waiter brought a tray
And so it was later As the miller told his tale That her face at first just ghostly Turned a whiter shade of pale
You said there is no reason And the truth is plain to see But I wander through my playing cards And would not let it be I'm one of the sixteen virgins Who are leaving for the coast And although my eyes were open They might just as well been closed
A whiter shade of pale Turned a whiter shade of pale A whiter shade of pale
|
| ned tra 23, 2006 1:05 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
jos jedna samo.....
How many times do I have to try to tell you That I'm sorry for the things I've done But when I start to try to tell you That's when you have to tell me Hey... this kind of trouble's only just begun I tell myself too many times Why don't you ever learn to keep your big mouth shut That's why it hurts so bad to hear the words That keep on falling from your mouth Falling from your mouth Falling from your mouth Tell me... Why Why
I may be mad I may be blind I may be viciously unkind But I can still read what you're thinking And I've heard is said too many times That you'd be better off Besides... Why can't you see this boat is sinking (this boat is sinking this boat is sinking) Let's go down to the water's edge And we can cast away those doubts Some things are better left unsaid But they still turn me inside out Turning inside out turning inside out Tell me... Why Tell me... Why
This is the book I never read These are the words I never said This is the path I'll never tread These are the dreams I'll dream instead This is the joy that's seldom spread These are the tears... The tears we shed This is the fear This is the dread These are the contents of my head And these are the years that we have spent And this is what they represent And this is how I feel Do you know how I feel? 'cause i don't think you know how I feel I don't think you know what I feel I don't think you know what I feel You don't know what I feel
|
| ned tra 23, 2006 3:33 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
_________________ White Crystal World-Bridger
I dedicate in order to equalize,
Universalizing opportunity.
I seal the store of death
With the crystal tone of cooperation.
I am guided by the power of endlessness.
|
| ned tra 23, 2006 7:56 pm |
|
 |
|
Zagi
....kapetan...
Pridružen/a: sub pro 18, 2004 1:06 pm Postovi: 1162 Lokacija: Lokacija :
|
_________________ Rat je kao pijan svat prošao poljem... Šenlučio celu noć...
|
| pon tra 24, 2006 10:08 pm |
|
 |
|
nick
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:14 pm Postovi: 1087 Lokacija: Sandzaklija na privremenom radu u Chekrchichima (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
|
| čet tra 27, 2006 6:36 pm |
|
 |
|
nick
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:14 pm Postovi: 1087 Lokacija: Sandzaklija na privremenom radu u Chekrchichima (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
Ciganin sam ja, nemam nikoga,
osim jedne stare violine.
S pjesmom tugujem, s pjesmom drugujem,
pjesmi ljubav, zivot dugujem.
Stari Cigani vec su pomrli,
sto su, nekad sa mnom svirali.
I nikog, nikog, nikog nemam
osim stare violine
i poneku casu rakije...
U zivotu svom, tuznom, ciganskom
nikad nigdje nisam imao svoj dom.
S pjesmom tugujem, s pjesmom drugujem,
pjesmi ljubav, zivot dugujem.
Stari cigani svi su pomrli,
sto su nekad sa mnom svirali.
I nikog, nikog, nikog nemam
osim stare violine
i poneku casu rakije...
|
| čet tra 27, 2006 6:42 pm |
|
 |
|
naftaš
...brodski mali...
Pridružen/a: pet stu 25, 2005 4:31 pm Postovi: 270 Lokacija: Mjesec
|
Ako umrem mlad svi ce biti tuzni ti ces me nazvati al' necu biti tu
Ako umrem mlad sve ce biti plavo i ja cu zivjeti u tvojim mislima
I zato ne zovi telefonom neces nikog dobiti ispod dvije tone zemlje ne mogu se javiti
_________________ Mama put my guns in the ground I can't shoot them anymore
|
| čet tra 27, 2006 8:24 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
Od loših vesti i reklama prognan Utekoh na treći program Gde je, nekim čudom, tekla poznata burleska Svi oni gegovi i lica ista Slikovnica što se lista Setno, k'o na dnu škrinje nađena sveska Osmeh se zaledi na čas Gde su sad' Laurel i Hardi I ovaj ljuti zrika, i njegov beli psić O, svi su mrtvi, odnešeni Bršljan je davno prekrio stih Od zla i briga su rešeni Al' divna ludost, k'o oreol, još rominja oko njih Bila je berba, osta' fotka od nje Leto neznano gospodnje No, uglavnom, ta su burad otkad popijena Ćale s' kačketom, čuvenim, od tvida Putunju sa leđa skida Deda pred vranca spušta otkose sena U smeđoj senci bresaka Samo po bluzi poznam majku I k'o da čujem mobu i kikote niz drum Al' svi su mrtvi i blaženi Bršljan je davno prekrio stih Od zlih vremena su spašeni A trag poštenja i dobrote K'o oreol još rominja oko njih U godišnjaku škole Važna lica šmekera i bubalica Ali samo jedan moto: Drži se, Planeto Sanjari, genijalci, šampioni Žrtvovani k'o pioni Pale su zastave u četrdes' petoj Kadgod ih sretnem, žale se Šapuću k'o zaverenici Al' pijan dah je vetar što zmaja ne diže Ma, već su mrtvi, a hodaju Ja nisam rođen da čekam smak, ne Moj život nije na prodaju A kada pleteš svoj oreol Za to i nema boljeg mesta nego mrak
|
| čet tra 27, 2006 11:27 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
Pridružen/a: čet kol 12, 2004 10:58 pm Postovi: 586 Lokacija: Utrine
|
Krive staze sam gazio
Sebe dugo sam tražio Prečicom znanom zalutao Pred mojim vratima Ona je čekala ranjenog jelena.
Krive staze sam gazio Stotinu puta posrnuo U svojim snovima Ona je čuvala ranjenog jelena.
Gdje mi je pamet bila Pa da nisam vidio njene poglede Kao svila bile su njene utjehe. Gdje mi je pamet bila Pa da nisam shvatio što je trpila Zbog svoga ranjenog jelena.
Toga jutra sam stigao Svjestan da sam zakasnio Pred mojim vratima Njenih tragova nema, nema nikoga.
A ja i dalje gazim Snjegove duboke, koprive i dukate Na svijetu jedina Ona je čekala ranjenog jelena.
_________________ Srce stade kao dete da se otima, tražili smo se po prethodnim životima.
|
| pet tra 28, 2006 8:15 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
Pridružen/a: čet kol 12, 2004 10:58 pm Postovi: 586 Lokacija: Utrine
|
Takvim sjajem može sjati
Takvim sjajem može sjati Ono što je prošlost sad Što ne može da se vrati Što je bilo ko zna kad
Ljubav naša ranih ljeta Za oboje bješe jad Sad je prava, sad je sveta Kada više nisam mlad
Otkriva mi svoju tajnu I zločinac starac sjed Imao sam prošlost sjajnu Ganjao me čitav svijet
Počast se na kraju primi Ide vreme bije sat Pobjedom se posle čini Izgubljeni neki rat
Ove bitke ove rane Otkriće ljepotu svu Kada budu stvari davne kad ne budu više tu
Ova jutra što te muče Pruži će i tebi sve Kada sutra bude juče A ti budeš ko zna gdje
Uzalud od ove noći Tražiš da ti više da Jer najprije mora proći Da s o njoj više zna
Pravim sjajem može sjati Ono što je prošlost sad Što ne može da se vrati Što je bilo ko zna kad.
_________________ Srce stade kao dete da se otima, tražili smo se po prethodnim životima.
|
| pet tra 28, 2006 8:24 pm |
|
 |
|
Zagi
....kapetan...
Pridružen/a: sub pro 18, 2004 1:06 pm Postovi: 1162 Lokacija: Lokacija :
|
Jesen je tuzna, od kisa raskvasen put,
sam protiv vjetra, umoran kao list zut.
Sad kad sam bez tebe, dusa mi ozebe,
i moja ljubav umire za tebe,
u srcu mome tuga golema.
Eleno, srce ludo izgubljeno.
Na tvome dlanu pise da jos sam tvoj,
latice govore kao da volis me jos.
Ponekad pomislim, zasto da postojim,
bez tebe ja se ni smrti ne bojim,
u srcu mome tuga golema.
Eleno, srce ludo izgubljeno.
Elena iz mojih snova, ljubav moja,
lelek zemlje juznog mora.
Elena u mojoj dusi, milo moje,
gorak pelin, bol ne gusi.
_________________ Rat je kao pijan svat prošao poljem... Šenlučio celu noć...
|
| sub tra 29, 2006 7:10 pm |
|
 |
|
aco
...drugi casnik...
Pridružen/a: pet tra 22, 2005 11:53 am Postovi: 769 Lokacija: zla vjestica ili dobra vila
|
Krajem sedamdesetih dvadesetog veka
bilo je u meni nesto od coveka
Ja sam davno mrtav jos od onog dana
nas troje u sobi i moja sahrana
I uvek svecano obecam
a znam da lazem u sebi
da cu prestati da se secam
ovo je poslednja pesma o tebi
Ujed za dusu u grlu knedla
jednom zauvek bacen sa sedla
Izgleda da sam uzalud stario
nista od snova nisam ostvario
I uvek svecano obecam
a znam da lazem u sebi
Zivim zbog drugih meni je svejedno
posle tebe potop nista nije vredno
Podmuklo zaboli kao kvarni zubi
istina je da se samo jednom ljubi
I uvek svecano obecam
a znam da lazem u sebi
_________________ ...srce lupa kao vojni bubanj...
|
| sub tra 29, 2006 9:00 pm |
|
 |
|
babaroga
...brodski mali...
Pridružen/a: ned tra 30, 2006 4:54 pm Postovi: 138 Lokacija: Zagreb
|
Fakat mi je žao ak se ponavljam, pročitala sam prvih 10 strana i nemrem više..
gordana
treba mi neko da mu ispricam sve kako sam pustio da me rastave od gordane, moje gordane. prije nisam ni znao jer bio sam mlad da je svakome čovjeku urođena glad za suzama, tuđim suzama.
jer ljudi su pokvarena rasa prljava i zla i ko' ljude sluša taj uvjek nastrada.
kada bio sam sa njom volio sam je i ona je tada vlojela mene voljela me voljela me je al' došli su ljudi pokvareni, zli i svakakve laži su pričali o meni i o gordani.
prošli su dani prošle godine odkada sam pustio da me rastave od gordane, moje gordane tada nisam ni znao jer bio sam mlad da je svakome čovjeku urođena glad za suzama, tuđim suzama.
|
| ned tra 30, 2006 7:10 pm |
|
 |
|
taša
...brodski mali...
Pridružen/a: čet lis 21, 2004 4:21 pm Postovi: 168 Lokacija: gdje ribe jedu avanturiste
|
_________________ You told me again you preferred handsome men
but for me you would make an exception.
(...)
you fixed yourself, you said, "Well never mind,
we are ugly but we have the music."
L. COHEN
|
| pon svi 01, 2006 5:59 pm |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|