|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: ned svi 03, 2026 6:08 pm.
kod reklama
...i tako, eto ti pesma, ludo jedna...
| Autor/ica |
Poruka |
|
Plavooka
...drugi casnik...
Pridružen/a: čet kol 12, 2004 10:58 pm Postovi: 586 Lokacija: Utrine
|
Azra -3N
zbog čega primatima nikada ne isključuju elektriku oni u principu ionako rijetko čitaju a i to što čitaju krive stvari čitaju pa zašto im onda ne isključuju elektriku želite li dobro svojoj djeci zaslužni želite li možda najbolje ne ja treniram da gađam ne ja treniram da mrzim ne ja treniram da slušam ponekad sam usamljen a i plašim se držim te na stolu gospode
sanjao sam fini party mnogo ljudi nigdje žandara sanjao sam sretna lica dugo nisam takva gledao znam za smijeh zbog čega da se smijem znam za ples nikom se ne pleše znam za noć vidim tu je oko mene kao nesreća na putu kao život ili smrt
ja se zovem pola horvat ljubila sam mrtvog čovjeka stigao je po zadatku cijelo vrijeme sam ga čekala proljeće ili možda jesen ne nam sjećam se gorjele su svijeće a ruke njegove tako muške i prozračne kao putokaz za nešto za logor ili smrt prisjećam se mnogih stvari ali pamtim jedan doživljaj by the way nisam bio krupna zvjerka morao sam ići do kraja bila je tako lijepa te večeri kao kad tamna voda izvire kao kad neobično zabljesne kao izvještaj centrali kao udar sudbina
_________________ Srce stade kao dete da se otima, tražili smo se po prethodnim životima.
|
| sub tra 02, 2005 10:05 pm |
|
 |
|
pantrotaš
...drugi casnik...
Pridružen/a: čet ožu 31, 2005 9:29 am Postovi: 771 Lokacija: ...na žalu...
|
Noæ kad sam preplivao Dunav
Na mostu smena straže, znao sam da me traže, žandara nema koji ne zna moj lik.
Zar moja glava vredi sto forinti, gospodo draga? Pod slikom toliko piše, vredi bar krajcaru više.
Dobre smo krème znali, dobre smo konje krali, dobra nas neka zvezda pratila svud.
Ostajte zbogom zeleni Karpati, drumovi carski. Dugo sam bio daleko, dal' me poželeo neko?
Dolazim, sto dukata donosim, i kašmirsku maramu èudesnih boja.
Dolazim, da te opet zaprosim, dok te drugom ne daju, ljubavi moja.
Talasi laðe lome, šta srce zna o tome? Srce je ludi husar, pijan i mlad.
I te sam noæi preplivao Dunav, dubok i strašan. Oprosti velika reko, al' ja sam morao preko!
Dolazim...
_________________ Život je more...
|
| ned tra 03, 2005 9:42 am |
|
 |
|
pantrotaš
...drugi casnik...
|
Samo da rata ne bude
Pijani momci prolaze duž naše tihe ulice, oni u vojsku polaze, prate ih tužne curice, brinu ih slutnje sulude - da rata ne bude!
Ne mogu da me ne sete suze na vrh tvog nosiæa devetsto-osamdesete, ulice Brane Æosiæa i voza crnog k'o da s njim zauvek odlazim.
Znaš šta, neka mora sve potope, nek se gleèeri rasture, veèni snegovi otope. Pa šta, neka kiše ne prestaju, neka gromovi polude, samo rata da ne bude!
Znaš šta, nek se doba preokrenu, nek se zvezde uznemire, nek se planine pokrenu. Pa šta, vetri nek pomahnitaju, nek se vulkani probude, samo rata da ne bude!
K'o zlatni prah, oreol sna, oko malenih glavica i tvoja ljubav nad njima èuva ih kao lavica. Loše te vesti uzbude - da rata ne bude!
Znaš šta, neka mora sve potope, nek se gleèeri razvale, veèni snegovi otope. Pa šta, kiše neka ne prestaju, neka gromovi polude, samo rata da ne bude!
Znaš šta, nek se doba preokrenu, nek se zvezde uznemire, nek se planine pokrenu. Pa šta, vetri nek pomahnitaju, nek se vulkani probude, samo rata da ne bude!
Samo da rata ne bude, ludila meðu ljudima, veliki nude zablude, plaše nas raznim èudima i svakoj bajci naude - da rata ne bude!
Samo da rata ne bude, ludila meðu ljudima, veliki nude zablude, plaše nas raznim èudima i svakoj bajci naude - da rata ne bude!
|
| ned tra 03, 2005 9:46 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 10:41 am Postovi: 2683 Lokacija: Asteroid B-612
|
Parni Valjak - A gdje je ljubav
Danima veæ kiša ja iz dura opet prelazim u mol i ne znam više kako od srca se ne smijem predugo.
Krivi svijet i vrijeme za mene prelazim bez potrebe. Nisu šanse svima jednake ne možeš od istine.
Oprostite na smetnji i ja bih rado nešto veselo. Al nema dobrih vijesti gorko valjda traži lagano.
Sasvim krivo vrijeme za mene prolazim bez potrebe. Sve su boje sivo-srebrne, èekaš ljeto, a veæ zima je.
...a gdje je ljubav
Slažem dane, tugo ti si moja vjerna pratilja. A nema tome dugo još je bilo svjetla ispred nas.
Tražim ljude, slabo pogaðam èuvaj leða svašta se dogaða. Sve su boje sivo-srebrne, èekaš ljeto, a veæ zima je.
...a gdje je ljubav
_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| pon tra 04, 2005 10:30 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Jinx - Cuvar mocvara i trava
Svaki put kad pomislim da gotovo je sve okrenem se ti si kraj mene
I kada trošim puteve što nigdje ne vode otkriješ mi tajne prolaze
Èuvar moèvara i trava budan èak i kada spava otkriva mi tajne prolaze
Svaki put kad pomislim da nemam više gdje okrenem se ti si kraj mene
I kada sanjam opasne i nemoguæe sne otkriješ mi tajne prolaze
_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| pon tra 04, 2005 10:36 am |
|
 |
|
Ifka
hej, haj, bas je briga...
|
za nekoga
Bijelo Dugme - Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac Lijepo cu se ocesljati, dotjerati, opeglati, mirisacu kao ruza, voljet ces me ti, to znam.
Kupicu ti nanulice, od bisera ogrlice, i kolace i bombone, za poljubac sve cu da ti dam.
I na kraju, kad ti kazem volim te, ne vjeruj mi, lazem te, tako ti je mala moja, kad ljubi Bosanac.
Obecacu, prevaricu, poleticu, poludicu, ljubicu te, necu stati, dok ne kazes glasno, ti si moj.
Opicu se, nek' cu se, s jaranima potucu se, zbog tebe cu glavu gubit, al' cu biti tvoj, bicu tvoj.
I na kraju, kad ti kazem volim te, ne vjeruj mi, lazem te, tako ti je mala moja, kad ljubi Bosanac.
Hej stani, hej stani lane moje, hej stani
_________________ svaki tren vise volim te
i taj osmjeh tvoj
budi moj svjet
|
| pon tra 04, 2005 2:08 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
netko kaze ivanchici hvala  i uzvraca istom mjerom
Ne vjeruj mi nocas svakog casa nudit cu ti vise Ne vjeruj mi kad gitara svira i padaju kise iz zlatnih visina sve je to od loseg vina
Ne ljubi me nocas bit ce suza stihovi ce teci Ne slusaj me mala jer ces cuti sto ne zelim reci i nije istina sve je to od loseg vina
Ne gledaj me tako dok se ludi snovi mnoze Prevarit cu sebe srce nudi vise no sto moze I sto mu je sudbina sve je to od loseg vina sve je to od loseg vina
|
| pon tra 04, 2005 2:39 pm |
|
 |
|
Ina
...skipper...
Pridružen/a: sri lis 27, 2004 10:31 am Postovi: 449 Lokacija: svuda po malo...
|
Zdravko Èoliæ - (Ako priðeš bliže, 1977) - Jedna zima sa Kristinom
Jedne proste Vojvodjanske zime,
na salasu prijatelja mog,
malo drustvo se skupilo iz grada,
sve mladici iz dugih skolskih dana,
a na vratima doma, uz plamen petrolejke,
se smjesilo lice na nas.
Jedne proste Vojvodjanske zime,
na salasu prijatelja mog,
dok su ruke jos promrzle od puta
dugo stresale pahulje s kaputa
ti si prisla i od srca mi pruzila
casu crnog vina,
Kristina, Kristina
Dobra vam noc prijatelji,
dobra vam noc dobro nam dosli,
dobra vam noc prijatelji,
sjedite tu i zapjevajmo svi...
Onda smo izasli na dvoriste,
Ja i Kristina.
Skripao je sneg pod nogama,
ljubio sam je, ljubio.
Da li se sjecas, Kristina?
_________________ Teško se budim, a još teže prestajem da sanjam...
|
| pon tra 04, 2005 3:44 pm |
|
 |
|
Ifka
|
i taj osmjeh tvoj
budi moj svjet
|
| pon tra 04, 2005 4:43 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Denis&Denis - Voli Me Jos Ovu Noc
Nikad kao nocas nisam zelio da ti budem blizak da ti budem drag Voli me ovu noc
Umrla bih nocas sa svojim zeljama, nestala zauvijek s praznim nadama Voli me jos ovu noc
Pogledom me svojim uspavaj njezno i dodirni me, toplim dahom svojim pozeli mir, svako dobro prije no napustis moj svijet
Nikad kao nocas nisam slutio, nikad tako silno osjecao kraj Voli me ovu noc
Umrla bih nocas od umora i sna, umrla od suza medu zvijezdama Voli me jos ovu noc
Pogledom me svojim uspavaj njezno i dodirni me, toplim dahom svojim pozeli mir, svako dobro prije no napustis moj svijet
Pogledom me svojim uspavaj njezno i dodirni me, toplim dahom svojim pozeli mir, svako dobro molim te
|
| pon tra 04, 2005 5:07 pm |
|
 |
|
Jelena_B.
....kapetan...
Pridružen/a: sub ožu 20, 2004 8:34 pm Postovi: 1484 Lokacija: Mutne vode sna...
|
| pon tra 04, 2005 8:50 pm |
|
 |
|
Jelena_B.
....kapetan...
Pridružen/a: sub ožu 20, 2004 8:34 pm Postovi: 1484 Lokacija: Mutne vode sna...
|
| pon tra 04, 2005 8:56 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
Gibonni - Cijele noci molio sam nebo
Nocas sam po nebu nad gradom Kao po staklu Napisao prstom Gdje je sad ona? A gdje li je? U noci bez zvijezda, I bez mira I bez sna Sve me tjeralo opet Da mislim na tebe I kad mi je tesko Da mi bude jos teze Da bude teze jos
Cijele noci molio sam nebo Molio da posalje mi nekog Jer po mom blatu ja nemogu Ja ne mogu sam Ja ne mogu sam To znam
Nocas je stotinu kisa palo u srcu I tekla je voda ulicom tvojom To znam Kroz tisuce rijeci I kroz samo jedno ime I sve me tjeralo opet Da mislim na tebe I kad mi je tesko Da mi bude jos teze Da bude teze jos
Cijele noci molio sam nebo Molio da posalje mi nekog Jer po mom blatu ja nemogu Ja ne mogu Ja ne mogu sam Oooo, ja ne mogu sam
_________________ www.didgiland.com
http://flickr.com/photos/pupifoto/
|
| pon tra 04, 2005 10:30 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
Gibonni - Kad te spomenem
I to sto si rekla Ne boli ko ono Sto si mi presutjela I mjesta mi nema Na usnama tvojim Ni za jedno slovo moga imena
Reci mi sad Sto cu sa sobom Sve mi ide nizbrdo Kad te spomenem I svaka kap moga sjecanja Boli me do ludila Kad te spomenem
Gradim jos uvijek Mostove svoje Koji nece doc do tvojih obala Poslije stotinu suza I pogresnih rijeci Vec sam pomalo i umoran od poraza Znam
|
| pon tra 04, 2005 10:31 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
Daleka Obala - Mi nismo sami
Koliko si puta ljubila stranca I bila kao ptica kraj čovjeka Koji ne leti do tvojih visina I ne zna tajnu skrivenu u tebi U tvom oku je dragi kamen Ili to suzu čuvaš za mene A ja sam samo snoviđenje Koje ti kaže raduj se I ne znam kad i neznam gdje Ići ćemo istom stranom ulice Vjeruj mi dušo srest ćemo se U svijetu tajni mi nismo sami Ti si u tijelu punom želja Sa usnama željnim iznenađnja Al' nikog nema tko je tvoj I ova zemlja se ne zove dom U tvom je oku...
|
| pon tra 04, 2005 10:33 pm |
|
 |
|
pantrotaš
...drugi casnik...
|
|
| pon tra 04, 2005 11:45 pm |
|
 |
|
Ifka
|
Bijelo Dugme - Ne gledaj me tako i ne ljubi me vise
Ne gledaj me tako nocas jer u srcu, tvoju ljubav slutim ne gledaj me jer muzika svira reci cu ti stvari koje cutim
Zato sklopi oci, idi jer i tvoje su zelene i snene kao nekad njene
Ja sam covek bez snage da krene jos jednom ja sam sanjar sto je sanjao samo s jednom zenom ja sam kockar bez srece ja se bojim, ja te molim, idi sad i ne gledaj me tako i ne ljubi me vise
Ne nudi mi usne nocas pozelicu da me uvek ljube ne govori tako lijepo ne verujem usnama kad gube lagale su drugog lagace i mene kao nekad njene jer lagale su drugog, lagace i mene isto kao nekad njene
i taj osmjeh tvoj
budi moj svjet
|
| uto tra 05, 2005 3:06 am |
|
 |
|
Ifka
|
Sandi - Za mene rodjen{a}
ponekad mi se ucini jos si ovde ljubavi.. ulazis na vrata naseg stana... milijun starih navika i dasak tvoga mirisa.. sto tako boli i ne da mi da spavam.. al nocas mi nedostaje tvoj glas..i dodir tvoje usne... sve nase godine svi nasi dani..
ne mozes protiv ljubavi... da si jos sto put otisla{o}.. ja bih ti sve oprostio{la}.... vec posle prvog poljupca.. ne mozes protiv ljubavi kad si za mene rodjen{a}
ponekad mislim proci ce.. vreme ljeci...brise sve.. al desi se u sumrak svakog dana. ta stara bol u grudima..na spomen tvoga imena. pa joj se preda i potone do kraja,,, al nocas mi nedostaje tvoj glas..i dodir tvoje usne... sve nase godine svi nasi dani..
i taj osmjeh tvoj
budi moj svjet
|
| uto tra 05, 2005 1:21 pm |
|
 |
|
Ifka
|
Ja ne smin vise tvoju sliku jubit Ja ne smin vise tebe sanjati Jer u samoci ja polako sidin A jubav zelin jubav dozivan Kad dragi Bog mi grisnu dusu prosti Jer opet san te jutros proklea A nevera je ucinila svoje I na tebe me opet sitila
i taj osmjeh tvoj
budi moj svjet
|
| uto tra 05, 2005 1:23 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Hladno Pivo - jednim osmijehom
Jednim osmjehom, ti puniš me I daješ snage mi da ustanem ujutro Kada je vani mraèan dan
Dan prikovan za prozore Slika što tjednima se ne mièe ujesen K'o da je ljeto bilo san
Ulaziš mi u svijet kao vatromet I daješ svemu neki smisao i ime Strah me da nas ne stigne
Ovaj grad A ti mi kažeš:»Ma ne brini se, Navuci zastore, iskljuèi svijet Barem za nas» Moramo se maknuti Ili æemo usahnuti A ti me uspravljaš onako kako znaš Samo ti
Jednim osmjehom, ti puniš me I daješ snage mi da ustanem ujutro Kada je vani mraèan dan
Dan prikovan za prozore Slika što tjednima se ne mièe ujesen K'o da je ljeto bilo san
Tad mi se uèini da nešto u nama Prijeti usahnuti od vakuma rutine
Ovaj grad A ti mi kažeš::»Ma ne brini se, Navuci zastore, iskljuèi svijet Barem za nas» Moramo se maknuti Ili æemo usahnuti A ti me uspravljaš onako kako znaš Samo ti
|
| uto tra 05, 2005 2:05 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Joe Cocker-You Are So Beautiful
YOU ARE SO BEAUTIFUL TO ME YOU ARE SO BEAUTIFUL TO ME CAN'T YOU SEE YOUR EVERYTHING I HOPED FOR YOUR EVERYTHING I NEED YOU ARE SO BEAUTIFUL TO ME
SUCH JOY AND HAPPINESS YOU BRING SUCH JOY AND HAPPINESS YOU BRING LIKE A DREAM A GUIDING LIGHT THAT SHINES IN THE NIGHT HEAVENS GIFT TO ME YOU ARE SO BEAUTIFUL TO ME
|
| uto tra 05, 2005 2:17 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
tedi spalato-jos te nima
Kad mi doðeš, ja æu stavit sve šta iman prida te - svoje pisme, svoje dane da ti želje isplate, da mi jubav više nikad u srce ne okasni i da vrime s tobom bude ka æa su mi bili sni... Još te nima, još je vrime da je ladna posteja, to su zime moga srca, to je moja nevoja... Još te nima, još si tamo di æe sriæa poèeti - to se tvoja duša sprema da na moju doleti... Još smo sami, u dva svita, svak na svojoj obali - srce samo za te pita... èeka da te zavoli ...
|
| uto tra 05, 2005 4:47 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Luky-Prije sna
Osjetiš li?
Prije sna...
Dah Ti lebdi iznad usne. Preko obraza Ti klizne sve do tvoje kose guste. Pa se zaigra u trenu. Labirintom tjemena i kad pokupi Tvoj miris odleprša tad u mrak...
To sam ja... TO Te moje ruke grle iz daljine Prije sna... ja Ti doðem tek onako da Te dirnem. I prevarim... sam sebe da sam tu, kraj Tebe da Ti gledam oèi sklopljene za Nas...
|
| uto tra 05, 2005 4:50 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
Azra- Kao i jučer
ruke su mi bile slani pijesak sanjao sam te ruke su mi bile na oltaru mnoge godine zaronjene stijene plaču svjetlost počinje tihim mijenjanjem mojih pobuda
kao i jučer iza zavjese možda na mom licu nađes tragove sjećanja možda ne razumiješ, ali volim te
krenuo sam u dubinu sobe s jasnom namjerom da materijaliziram nemoguće snagom poruke razuzdanost histriona blisko odzvanja neka drugi broje križeve
kao i jučer iza zavjese ono što me stalno plaši zvuči poznato možda ne razumiješ, ali volim te
otkud osjećaj da gubiš pouzdano zaleđe umjetnost te čini jačom nego što pretpostavljaš možda tvoja slutnja vara možda umišljam htio bih da budeš sretnija
kao i jučer iza zavjese igrat ću pred tobom opet ulogu pjesnika možda ne razumiješ, ali volim te
gledaj kako konci aluzije prodiru u svijest ni tjeskoba kao nijemi svjedok ne vrijedi suviše stajao sam na peronu ljeta gospodnjeg moglo je biti prošlo stoljeće
kao i jučer iza zavjese zamisli da brdo slika putuje svemirom možda ne razumiješ, ali volim te
_________________ Srce stade kao dete da se otima, tražili smo se po prethodnim životima.
|
| uto tra 05, 2005 9:19 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
Azra -Plavi golub
ponekad je vidim ležeći u snu kao igru sjena na mom ramenu bijelo svjetlo iznad površine tupih koraka koliko još ima do očaja
darovat ću ti plavog goluba imaj srca kad zakuca na tvoja vrata ne gledaj u njemu prolaznika bez alibija ne gledaj u njemu plavog goluba
dvojica na ulici sami protiv svih dvojica na ulici sami
zagrlio sam prvu djevojku uživala je u milovanju oblaci su vukli kišu sve do prozora ne gledaj u meni svoga goluba
|
| uto tra 05, 2005 9:23 pm |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|