|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: ned svi 03, 2026 10:57 pm.
kod reklama
...i tako, eto ti pesma, ludo jedna...
| Autor/ica |
Poruka |
|
Jelena_B.
....kapetan...
Pridružen/a: sub ožu 20, 2004 8:34 pm Postovi: 1484 Lokacija: Mutne vode sna...
|
Za moj 200. post
U ime svih nas iz pedeset i neke
za zakletvu Titu ja spevo sam stih.
Ne spominjem prošlost ni bitke daleke,
jer rođen sam tek posle njih.
Al' život pred nama još bitaka skriva
i preti nam, preti, k'o duboki vir.
Ja znam da nas čeka još sto ofanziva,
jer moramo čuvati mir.
Računajte na nas.
Sumnjaju neki da nosi nas pogrešan tok,
jer slušamo ploče i sviramo rok.
Al' negde u nama je bitaka plam,
i kažem vam, šta dobro znam:
računajte na nas.
U ime svih nas iz pedeset i neke
za zakletvu Titu sam spevala stih.
Ne spominjem prošlost ni bitke daleke,
jer rođena sam posle njih.
U nama je sudbina budućih dana
i neki se možda i plaše za nju.
Kroz vene nam protiče krv partizana,
i mi znamo zašto smo tu.
Računajte na nas.
Sumnjaju neki ...
| uto vel 08, 2005 8:27 pm |
|
 |
|
Zagi
....kapetan...
Pridružen/a: sub pro 18, 2004 1:06 pm Postovi: 1162 Lokacija: Lokacija :
|
Staro se carstvo prostire
od planina sa istoka
Od planina sa istoka
do oštrih morskih hridina
Gde stiže svetlost nebeska,
gde stiže ljubav božija.
Čuvari dalekih granica
javljaju preko glasnika
Južna plemena ratnička
su stigla ispod zidina
I sve je vise varvara,
a sve je manje Rimljana.
Polazim teška koraka
Srcem trgujem ispod oblaka
Oči ti ne pokazujem
Vidim, ne gledam, samo osećam.
Odlazim mokrom ulicom
Dane protekle brišem gumicom
Trudim se da se ne sećam
Kad zaboravim, lakše podnosim
| sri vel 09, 2005 1:30 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 10:41 am Postovi: 2683 Lokacija: Asteroid B-612
|
Zlatna slova njeno ime Budi rijeke zaspale Svojim dahom pali vatre Iz iskri sto su ostale
I tako kruzi meni Kao plima vjecita Njezno plete moje niti I u toj igri uziva
A kada me dotakne Ja protrnem I bogove i vragove zovem Ako mogu vrijeme da zaustave
U mojoj dusi Tisucu svijeca sja I sve do jedne, sve do jedne Ona je upalila
A kada me dotakne Ja protrnem I bogove i vragove zovem Ako mogu vrijeme da zaustave

_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| sri vel 09, 2005 11:06 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Jos jedno vece tece uzalud Osluskujem da li ces doci Oko mene tihi grad, Mirno je gluho doba noci Osluskujem
Nitko da glavu digne Spavaju kako to neobicno zvuci Sjene sjeku ulice U moje snove ne moze se uci Odjekuju koraci Lagano kroz noc, lagano
Samo tvoji koraci kao zlatni udarci Pomozi mi da se probudim Ja sam negdje daleko ja letim visoko Duboko uvlacim zadnji dim Uz tebe sam naucio da letim Sjene sjeku ulice Poljubi me Pomozi mi da sletim Odjekuju koraci Lagano, kroz noc lagano

_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| sri vel 09, 2005 11:11 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
I doðe tako pa te stisne nosiš svijet na leðima i ne znaš to si bogu zgriješila život piše èudna pravila
Znaš da daješ sve od sebe al nemaš nikad pravi broj i nema binga na toj lutriji ne za takve kao što smo mi
I kad ti brige osmijeh skinu kad ti ljubav sakriju pogledaj kraj sebe vidiš još sam tu a poljubac je dobar lijek za tugu
Kad si rekla da me voliš kad je bilo zadnji put nemoj da nas vrijeme izigra vrijeme nikome ne oprašta
I meni doðe da poludim, ponekad tome nema pomoæi priði bliže i poljubi me poljubi i zaboravi na sve
I kad ti brige osmijeh skinu kad ti ljubav sakriju pogledaj kraj sebe vidiš još sam tu a poljubac je dobar lijek za tugu

|
| sri vel 09, 2005 11:15 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Empty spaces - what are we living for? Abandoned places - I guess we know the score.. On and on! Does anybody know what we are looking for?
Another hero - another mindless crime. Behind the curtain, in the pantomime. Hold the line! Does anybody want to take it anymore?
The show must go on! The show must go on! Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on!
Whatever happens, I'll leave it all to chance. Another heartache - another failed romance. On and on! Does anybody know what we are living for? I guess I'm learning. I must be warmer now.. I'll soon be turning round the corner now. Outside the dawn is breaking, But inside in the dark I'm aching to be free!
The show must go on! The show must go on! Yeah! Ooh! Inside my heart is breaking! My make-up may be flaking! But my smile, still, stays on! Yeah! oh oh oh
My soul is painted like the wings of butterflies, Fairy tales of yesterday, will grow but never die, I can fly, my friends!
The show must go on! Yeah! The show must go on! I'll face it with a grin! I'm never giving in! On with the show!
I'll top the bill! I'll overkill! I have to find the will to carry on! On with the, On with the show!
The show must go on.
|
| sri vel 09, 2005 3:04 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
When the rain is blowing in your face And the whole world is on your case I could offer you a warm embrace To make you feel my love
When the evening shadows and the stars appear And there is no one there to dry your tears I could hold you for a million years To make you feel my love
I know you haven't made your mind up yet But I would never do you wrong I've known it from the moment that we met No doubt in my mind where you belong
I'd go hungry, I'd go black and blue I'd go crawling down the avenue There's nothing that I wouldn't do To make you feel my love
The storms are raging on the rollin' sea And on the highway of regret The winds of change are blowing wild and free You ain't seen nothing like me yet
I could make you happy, make your dreams come true Nothing that I wouldn't do Go to the ends of the earth for you To make you feel my love
|
| čet vel 10, 2005 12:44 pm |
|
 |
|
Ifka
hej, haj, bas je briga...
|
Miris tamjana plava ponjava ravno mi je sve do Dunava
Kad si otisla sve si uzela samo tugu nisi ponijela
Zbog tebe mi srce stade i jos boli, boli jako zar ne vide sto mi rade oci tvoje ?????????????
Lazem zbog tebe sebi najvise
al' ne vrijedi i ne pomaze je li istina da si jedina ne od meda vec od pelina
Zbog tebe mi srce stade i jos boli, boli jako
zar ne vide sto mi rade oci tvoje ?????????????
|
| čet vel 10, 2005 1:19 pm |
|
 |
|
tara
...brodski mali...
Pridružen/a: sri svi 12, 2004 6:07 pm Postovi: 214 Lokacija: zamak iz snova
|
_________________ ...gde su sada davni nemiri,
razigrani beli leptiri,
dani zvezda poklonjeni njemu, zauvek?
|
| pet vel 11, 2005 1:38 am |
|
 |
|
tara
...brodski mali...
|
razigrani beli leptiri,
|
| pet vel 11, 2005 1:39 am |
|
 |
|
tara
...brodski mali...
|
razigrani beli leptiri,
|
| pet vel 11, 2005 1:47 am |
|
 |
|
tara
...brodski mali...
|
razigrani beli leptiri,
|
| pet vel 11, 2005 1:50 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Ti si ušla u moj pogled, u moj pogled k'o u zagrljaj, pa me nateraš da prièam, nemam obièaj. Leptiri u mom stomaku, uvek me na tebe podsete. Ja ih uspavam na foru, al te osete. Onda potonem u sebe, tamo dole sretnem tebe, pa se slike k'o komadi oštrog stakla, zariju u dlan.
Nikog ne volim da sretnem, ljude gledam k'o kroz kameru, mog'o bih da snimim sreæne, nemam nameru. Svetli svetlo kroz roletne, tanke žute notne linije, ja po njima pišem pesmu, a ti, skini je. Onda potonem u sebe, tamo dole sretnem tebe, pa se slike k'o komadi oštrog stakla, zariju u dlan.
Ulica, Zmaj od Noæaja, ovde su èuda moguæa, Zmaj od nocaja. Ulica, tabla limena, i na njoj 'mesto imena, Zmaj od Noæaja.
|
| pet vel 11, 2005 10:39 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Volio bih da si tu ove noæi tako trebaš mi kao more mornaru nemam s kim nadu dijeliti dijeliti i saèuvati Volio bih da si tu noæni program je na radiju puštaju neku dragu muziku moje misli tebi putuju putuju da te pronaðu Noæas zvijezde padaæe jedna od njih naša je jedna nosi utjehu k'o u snu volio bih da si tu Volio bih da si tu ove noæi da prièaš mi slavili bi do zore svu bi nježnost svijeta popili popili pa se ljubili
|
| pet vel 11, 2005 1:31 pm |
|
 |
|
Ifka
|
Kad mi krene ljubav kroz vene uuu, ne znam za sebe
totalna zbrka najveca muka uuu, moram do tebe
jer sve i da hocu ne mogu sakriti svoju nevolju svaki put sam luda kada nisi tu
sto da ti dam reci da znam
jer sva se topim pod rukama tvojim
sto da ti dam reci da znam
samo za tebe od sada postojim
kad mi krene ljubav kroz veve uuu, ne znam za sebe
totalna zbrka najveca muka uuu, nije do mene
jer sve....
|
| pet vel 11, 2005 1:33 pm |
|
 |
|
Ifka
|
nekome
I dobro znaj Za tebe uvijek bicu tu U pola noci kad ti zatrebam K'o prijatelj cu puno da ti dam Samo mi reci da znam
|
| pet vel 11, 2005 1:39 pm |
|
 |
|
Ifka
|
Svaka rijec mi tesko pada sto mi vrijedi kada si njen, ako moras idi sada nista ti nedugujem, netrebam te nocas tugo
|
| pet vel 11, 2005 1:41 pm |
|
 |
|
Jelena_B.
....kapetan...
|
Znas li da nisam mogla disati?
Jedva sam misli stigla sabrati
Kad sam te tada vidjela...
Srce mi je moglo zastati.
Htjela sam istog trena otici,
Tvoj pogled mogao me ubiti.
Ko da je bilo sudjeno,
Sve moje tad je tvoje postalo.
Nije me sram. Ti si mi uvijek bio drag. Nisam ti mogla ni znala reci tad Da moje srce od prvog trena ti pripada. Nije me sram. Neka zagrme gromovi, Neka se kisa kroz oblak prolomi, Da cuju svi Da moja ljubav si ti.
Sjecam se nasih prvih susreta...
Uvijek prekratka noc za zagrljaj...
Samo si me njezno ljubio...
Ne znas kolko si mi falio...
Kad sam ti cijeli zivot pricala,
Tisina rijetko kad je trajala...
Rekla sam da si moje sve,
Da me svaki prije slomio za tren.
Nije me sram. Ti si mi uvijek bio drag. Nisam ti mogla ni znala reci tad Da moje srce od prvog trena ti pripada. Nije me sram. Neka zagrme gromovi, Neka se kisa kroz oblak prolomi, Da cuju svi Da moja ljubav si ti.
| ned vel 13, 2005 8:21 pm |
|
 |
|
Jelena_B.
....kapetan...
|
To some-one specal
If I should stay Well, I would only be in your way And so I'll go, and yet I know That I'll think of you each step of my way And I will always love you I will always love you Bitter-sweet memories That's all I have, and all I'm taking with me Good-bye, oh, please don't cry 'Cause we both know that I'm not What you need I will always love you I will always love you And I hope life, will treat you kind And I hope that you have all That you ever dreamed of Oh, I do wish you joy And I wish you happiness But above all this I wish you love I love you, I will always love
I, I will always, always love you I will always love you I will always love you I will always love you
| ned vel 13, 2005 8:29 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Hteo bih negde da te vidim Kao slucajno U kom dzepu ovaj grad Te nocas sakrio
Sada ne mogu da zaspim Nesto se dogodilo Poludeo sam sasvim Od kad mislim na tebe Sve se izmenilo
Kad sam s tobom kao da hodam po vrelom asfaltu I taman kad se noge naviknu ti vise nisi tu Sada ne mogu da zaspim, nesto se dogodilo Poludeo sam sasvim, od kad mislim na tebe Sve se izmenilo
Neko te ima nocas, neko te voli Neko te ima, to nisam ja
Kad sam s tobom, kao da padam, a nikad ne-padnem Gde te sakrio ovaj grad, ne mogu da te pronadjem I ne mogu da zaspim, nesto se dogodilo Poludeo sam sasvim, od kad mislim na tebe Sve se izmenilo
Neko te ima nocas, neko te voli Neko te ima, to nisam ja
|
| pon vel 14, 2005 10:46 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
Sve vreme ovog sveta je moglo biti nase Sad sedim i gledam kako dan Svojom lepotom se budi Ne nisam tuzan Ponekad takvo je lice Dok sedim i cekam da kazes mi Odlazim
A sta ako ti ja Sapnem sad neke reci Koje nikad nisi ti cula pre Koje te probude i podsete Da mozda mi poneki put Sapnemo sve one reci Koje nikad nismo pre govorili
Hajde spavaj sad Mozda i nadjem te u snu
Sve vreme ovog sveta je moglo biti nase Sad sedim i gledam Ovde se dlanovi spojiti nece
Tako lako polako je sve uzeti A tako tesko, tesko je s tim ziveti
A sta ako ti i ja...
Svo vreme ovog sveta Oduvek je bilo uz nas
|
| pon vel 14, 2005 10:58 am |
|
 |
|
Ifka
|
Ugaslo je nebo svjetlo oka mog
sva sam za te gorjela kao baklja ivanjska
ispruzene ruke prazne ostale
ispruzene ruke samo na te cekale, strijepile
mislio sam da cu biti hrabar ja
k'o oluja ponosna k'o oluja pobjedonosna
i zadhtao sam stoput, stoput zbog tebe
al' izadrzao sam sve
divlje more i ponore
zbog tebe...
i ne pomisli na mene kad te stignu uspomene
i ne trudi se da znas gde i s kim sam sad
ne raspituj se za mene sad je neko drugo vrijeme
davno sam za ljubav ja izgorjela
kao baklja ivanjska
|
| pon vel 14, 2005 1:46 pm |
|
 |
|
Ifka
|
Ne racunaj na me, ne racunaj na mene
Danas je kisilo i sutra ce, kaze radio Lose vrijeme za nas rajske ptice Malo slatkog secera za vene Gadno stoje stvari moje luce Ne racunaj na mene, ne racunaj na mene
???? i ja, dva osvojena andjela Osamdesetcetvrta se vuce O, moj boze, kakvo grozno vrijeme Gadno stoje stvari moje luce Ne racunaj na mene, ne racunaj na mene
Ipak, lijepo je bilo te godine Kise su stale zbog nje Lale su cvale zbog nje Ruze mirisale zbog nje, zbog ????
Danas je kisilo i sutra se, kaze radio Osamdesetcetvrta se vuce O, moj boze, kakvo grozno vrijeme Gadno stoje stvari moje luce Ne racunaj na mene, ne racunaj na mene
Ipak, lijepo je bilo te godine Kise su stale zbog nje Lale su cvale zbog nje Ruze mirisale zbog nje, zbog ???? Zbog nje, ????, zbog nje, ???? Zbog nje, ????, zbog nje, ????

|
| pon vel 14, 2005 2:48 pm |
|
 |
|
becksica
...brodski mali...
Pridružen/a: čet ruj 30, 2004 11:22 am Postovi: 127 Lokacija: zaustavljena u koraku i snu
|
Ifka ne plakati
And now, the end is near; And so I face the final curtain. My friend, I'll say it clear, I'll state my case, of which I'm certain.
I've lived a life that's full. I've traveled each and ev'ry highway; And more, much more than this, I did it my way.
Regrets, I've had a few; But then again, too few to mention. I did what I had to do And saw it through without exemption.
I planned each charted course; Each careful step along the byway, But more, much more than this, I did it my way.
Yes, there were times, I'm sure you knew When I bit off more than I could chew. But through it all, when there was doubt, I ate it up and spit it out. I faced it all and I stood tall; And did it my way.
I've loved, I've laughed and cried. I've had my fill; my share of losing. And now, as tears subside, I find it all so amusing.
To think I did all that; And may I say - not in a shy way, "No, oh no not me, I did it my way".
For what is a man, what has he got? If not himself, then he has naught. To say the things he truly feels; And not the words of one who kneels. The record shows I took the blows - And did it my way!
_________________ ...a tuga lepse zvuci kad se otpeva, pesma sve podnese...
|
| uto vel 15, 2005 11:19 am |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
|
kad sat zazvoni na kuli sred begove dzamije ja sicu sicu do baste satro sljive da poberem ti uzmi ibrik srebrn ibrik ko fol vode da doneses
i tada priznat cu ti sve sapnut rijeci te volim te
sa tvojih usana vrucina ubija jos pamtim legende starih plemena sto za ljubav glavu gube i umiru kada ljube
i tada priznat cu ti sve sapnut rijeci te volim te
|
| uto vel 15, 2005 11:49 am |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|