|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: pon svi 04, 2026 2:54 pm.
kod reklama
| Autor/ica |
Poruka |
|
ElwoodBlues
....kapetan...
Pridružen/a: sub tra 02, 2005 1:26 pm Postovi: 1420 Lokacija: Zagreb
|
_________________ oooooj čoviče
želje mnoge ostvarit ćeš stić
ali sebe na dvi noge
ko zna ka ćeš dić!
|
| sub svi 06, 2006 11:46 am |
|
 |
|
nick
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:14 pm Postovi: 1087 Lokacija: Sandzaklija na privremenom radu u Chekrchichima (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
|
| sub svi 06, 2006 1:17 pm |
|
 |
|
taša
...brodski mali...
Pridružen/a: čet lis 21, 2004 4:21 pm Postovi: 168 Lokacija: gdje ribe jedu avanturiste
|
_________________ You told me again you preferred handsome men
but for me you would make an exception.
(...)
you fixed yourself, you said, "Well never mind,
we are ugly but we have the music."
L. COHEN
|
| sub svi 06, 2006 3:00 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
Pridružen/a: pon srp 11, 2005 3:43 pm Postovi: 758 Lokacija: RajvoSa
|
|
| ned svi 21, 2006 11:54 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
|
| sub svi 27, 2006 2:34 am |
|
 |
|
Kez
...drugi casnik...
Pridružen/a: pon lip 20, 2005 1:38 pm Postovi: 582 Lokacija: Ključ - Bosna, ključ za svaku bravu ;)
|
_________________ …Jedan od najvećih blagoslova je što živim od posla koji volim. Ne znam šta bih drugo mogao da radim, to je moja legenda, ja živim svoju legendu što bi rekao Koeljo… Đorđe Balašević
|
| ned svi 28, 2006 10:43 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
dakle
tonight Stuke imale konc u City Pubu u Sarajevu,
ja sad s konca
super bilo  opustena atmsfea, poznata raja, cak se i Dino opustio i nije bio puno kritican
pjevao je i one dvije nove pjesme  na kraju je na 3 bisu pozvao pofesora filozofije dosta poznatog u Sa, Besima Spaica , pa j profa otpjevao jos 3 pjesme  )
Djani je prejakna bubnjevima a Dejo je najopusteniji uvijek od njih, uzivao za gitarom
btw Stuke uskoro trebaju uci u studio, raditi novi album, cim se Djani vrati sa turneje sa Rundekom po Njemackoj koja ce biti sad februar-mart  tako kazu..
ps. juc sam bila na Laibachovom koncu na Grbavici  dobarrrr  i raje ej bilo dosta  ali ipak Stuke stvore drugaciju atmosferu 
_________________ čudna je čaršija ovo majstore moj
al' pregriz'o jezik ko kaže da nije lijepa
samo ovdje zaista možeš ostati svoj...
|
| pon vel 05, 2007 1:52 am |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
nadjoh na netu šta mladi beogradski reper marčelo misli o njima,
Marčelo (8 Septembar, 2006 - 00:41)
Dobrodošlica je uvek dobrodošla i prijatna. Hvala Vam! : ¬)
Daaakle, deder na nešto konkretno danas, kako bih adekvatno otpozdravio...U širim krugovima, ja o blablavizoru (tako su zvali televizor u crtaću ili, bolje rečeno, crtiću “Leteći medvjedići”) govorim onom intelektualno-snobovskom intonacijom punom gađenja i prezira. Uži krugovi, pak, znaju i drugu stranu medalje – u prethodnom stanu riknula nam je antena, pa sve i da smo hteli nismo mogli da zevamo u tu Pandorinu kutiju. No, dobro, istini za volju i pre toga se gledao jedino X-Files, koji je skoro ponovo doveden na katodnu cev ljubaznošću gospodina Nemečeka. Elem, tu i tamo pokleknem pred čarima kablovske, pa gvirnem da ne nih bio glup u društvu - u momentu dok ovo kuckam, eto nam nam TV-u one krasne pesme - Željko Joksimović u varijanti Otpisanih, što će valjda doprineti da ga još neki otpišu, jer uprkos svojim sposobnostima čovek naprosto uživa da pravi trešinu; bolje biti otpisan nego potpisan ispod te pesme– ali zato, ima tu i gotivnih momenata za koje inače ne bih, ili bih mnogo kasnije čuo. Takva jedna stvar svakako je i grupa čudnog imena – Letu štuke, i njihov singl Minimalizam. Ovih dana aktuelna je stvar Sunce koju su napravili skupa sa D. Rundekom, ali ’ajmo za ovu priliku o minimalizmu malko zboriti...
Već na prvo slušanje, primetih da ovi momci naočare za pogled na svet pazare kod meni omiljenog prodavca – kod onog što ne prodaje obojena stakla i ne brine da đozle dobro izgledaju, nego da dobro služe svrsi – jasnom pogledu. Tako, Štuke vide svet kao jedan raznobojni cirkus, kojim vlada vajni (a javni) mediokritet – onaj u kojem svako ko svoju posebnost nema iznutra može da je zadobije time što je na sebe nakači spolja. Svi su, kako se u pesmi kaže, digitalni, električni, do zla boga posebni (a upravo vrag će ga znati kako, kad su svi isti), a tamo gde je Majka Priroda zakazala i dala male sise, pomogao je alternativni tvorac – Otac Bogataš. Druga strofa udara u centar:
Bogati roditelji ne žale,
za svoju decu daće baš sve:
prodaju njive i hidrocentrale,
i drže pola države.
Zato im potomci veselo žive:
ne rade ništa, a imaju sve…
Čisti kokain i ruke od svile
...i tuđe gladne godine.
...a možda stih, zapravo, glasi - ...čisti k’o Kain...? Kako god bilo, sve što sam pokušao da ispričam kroz Šaradu i Pozerište ovde je stalo u svega dve strofe. Minimalizam kao trend. Minimal-techno, minimal-trud, minimal-mozak, a zajebancija preko tuđih leđa jedina piči na maksimum i žestoko ga prevazilazi, iznova dilemišući oko toga ko je ovde vaistinu glup. Skale pucaju, Rihter se okreće u grobu. Drugi refren ipak garantuje – to nije minimalizam. Kad na sebe nakačiš pirsinge na pet mesta, metneš tatoo na dupe (tati na ponos), kupiš sebi par grudnih grudvi, kroz školu i faks prođeš plaćajući, a onda se udaš/oženiš sebi sličnim i ispiliš novu gamad iste sorte – jedino što je tu minimalno jeste suknja i pamet. Ali gde je greška?
Brat Suid kaže – greška je u tome što ne vidiš gde je greška. I eto objašnjenja: kako bi ta kasta mogla da vidi ikakvu grešku, kad im sve ide po planu??? Mi ostali, što čuvamo stražu onim drugim vrednostima – ili se makar nadamo da je tako – možemo samo da pišemo podrugljive pesmice i da preziremo do mile volje, sve dok ne opizdimo s kefalom. A šta tada biva? I Leone Glembaj je Glembaj. Ta istina je ono što me najviše plaši u životu.Nazad na pesmu, melodija je veoma lepa, vokal je prijatan (mada veoma rundekovski, pa njihova saradnja nije slučajna), a akustara i usna harmonika skladno dominiraju i ne navlače melanholiju – a i ne treba, pa zaboga - svet je tako krasan! Budući da je reč o sastavu iz Sarajeva, finale pesme donosi neočekivan detalj – semplovanje našeg legendarnog Bate Stojkovića, balkanskog špijuna:
“Nije vam odgovaralo da svi budemo jednaki!” - urla pokojni Bata.
Pa, budući da je tako, uz svu kvazi-originalnost tog soja – sad ni nama ne odgovara da svi budemo jednaki. I nema te demokratije koja će me ubediti u suprotno.
Spoji crnu i bijelu boju – siva je slika svijeta, zar ne? – takođe se kaže u pesmi. Tako je, pa zato, nemojmo koktelisati. Mamurluk je zajebana stvar.
|
| pon vel 05, 2007 3:47 pm |
|
 |
|
nick
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:14 pm Postovi: 1087 Lokacija: Sandzaklija na privremenom radu u Chekrchichima (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
Jucer sam gledo Juru Stublica na televizoru pa je reko da nema prijatelja nego da sjedi doma cijelo vrijeme i tu i tamo poslusa nesto muzike i da mu se dopadaju ovi novi Letu Stuke. Zaaanimljivo. Nikad nebi spojio Letu Stuke i Juru Jupitera.
|
| pon vel 05, 2007 4:22 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
_________________ White Crystal World-Bridger
I dedicate in order to equalize,
Universalizing opportunity.
I seal the store of death
With the crystal tone of cooperation.
I am guided by the power of endlessness.
|
| uto vel 06, 2007 11:12 am |
|
 |
|
nick
Admin (Bog i batina)
|
|
| uto vel 06, 2007 11:34 am |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
Nakon sto Djani zavrsi loodoo turneju sa Rundekom i Cargo Orchestrom po Srbiji slijedi:
15.5. uto Letu štuke
Aquarius klub, Zagreb
uzivajte 
|
| sri ožu 21, 2007 5:19 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
ja ja...davno je to najavljeno i jos dugo ima do toga...samo je za nadati se da se Saran odvikao od napusavanja i naucio pjevati...
damn...sad vidim sto sam napisao...
nema veze...naostrir cemo grla dotad valjda
ovdje nesto fali
salvadore dali...
itd...
|
| sri ožu 21, 2007 5:26 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
|
| sri ožu 21, 2007 5:37 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
Pridružen/a: čet tra 21, 2005 11:06 pm Postovi: 1976 Lokacija: Slabo poznajem VARAŽDIN, al' stignem do tvoje kuce.
|
_________________ Jebem po tavanu, prodajem maglu, a toplu vodu sam vec davno izmislio... uglavnom, pametujem di god stignem...
|
| sri ožu 21, 2007 7:57 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
|
| sri ožu 21, 2007 8:29 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
|
| čet ožu 22, 2007 11:01 am |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
|
| pon ožu 26, 2007 12:24 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
|
| pon ožu 26, 2007 12:28 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
U subotu 7. aprila u sarajevskom Domu mladih bit će održan koncert na kojem će nastupiti grupa Letu štuke, te Basheskia & Edward EQ.
Koncert organizira agencija Gramofon kao završni događaj trodnevne manifestacije obilježavanja 6. aprila, a pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva. Ovaj će muzički događaj biti upotpunjen VJ-ingom Vedrana Mujagića, koji će se tematski bazirati na historijskom i kulturnom naslijeđu Sarajeva. Animacije koje će ovaj umjetnik uraditi specijalno za ovu priliku reflektiraju neke od najvažnijih događaja, ličnosti, mjesta i datuma u historiji grada Sarajeva.
Publika će na ovom koncertu imati priliku uživati u izvedbama grupe Letu štuke koja će osim već potvrđenih hitova poput pjesama Minimalizam, Sunce, Mjesto za dvoje i drugih, predstaviti i svoje još uvijek neobjavljene pjesme. Basheskia i Edward EQ će osim repertoara sa Basheskijinog prvog albuma „23/23“ objavljenog prošle godine za Gramofon, izvesti i pjesme koje će se naći na njegovom sljedećem albumu.
Ulaznice za ovaj koncert po cijeni od 7 KM moći će se kupiti od subote 31. marta kod uličnih prodavača na platou Skenderije i u ulici Ferhadija.
|
| čet ožu 29, 2007 3:19 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
|
| ned tra 08, 2007 12:19 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
jea...slazem se sa svime...pogotovo s tim da sam uzivao
dom mladih je ludara od prostora...daj boze da stignem tamo na hladno pivo
samo me osiguranje malo soknulo
i mene sad bas zanima novi album...puno sam vec stvari cuo
|
| uto tra 10, 2007 1:49 pm |
|
 |
|
kerol
...brodski mali...
|
_________________ Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe....
|
| uto tra 10, 2007 4:13 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
|
| uto tra 10, 2007 4:20 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
|
| pon svi 14, 2007 9:07 pm |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|