|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: ned svi 03, 2026 12:57 am.
kod reklama
...i tako, eto ti pesma, ludo jedna...
| Autor/ica |
Poruka |
|
Plavooka
...drugi casnik...
Pridružen/a: čet kol 12, 2004 10:58 pm Postovi: 586 Lokacija: Utrine
|
Na bogojavljensku noć... Peku se kesteni, lome se pogače, a venci smokava i praporci se pokače U prednjoj sobi moga baće... To je već navike moć Bez slova poziva, društvo se sastalo pod istom ikonom, Za crnim švapskim astalom što pamti svadbe i daće Redak sam gost u starom kraju... Al' znam šta misle, i u snu I oni mene kanda znaju... Jer čak ni pripiti ni da mi pomenu nju Čudna je zverčica strast... Od one ljubavi, zbog glupe svađice... U buri ćutanja potonule su lađice I minus na kraju salda? Dal' grom odabira hrast? Ili se to pak hrast munjama nametne? Za to baš nemam reči bog zna kako pametne... To je ta sudbina, valda? Bila je moja zlatna šansa... A tek sam načeo svoj krug Moj mali verni Sančo Pansa... Moja ljubavnica... Saborac... I moj najbolji drug... Oni ne pričaju o njoj... A ja se ne raspitkivam Ukrstim politru i noć... I tu i tamo na taj krst se prikivam Već me i Dunav pretiče... Moja me senka spotiče Al' ništa mi se ne tiče... I malo šta me pomera i dotiče Sem, možda, nje? Kad đavo precepi špil... Sve krene naopaka, svale se vanglice, zadrema kum, I nešto nisu ove "london štanglice" Ko kadgod, u doba slavna? Pogrešno uklopljen stil... Kinesko posuđe, salvete heklane, Model iz izloga a cipele od preklane No, rizling sve to poravna Već me Dunav pretiče... Već me senka spotiče Ništa me se ne tiče... Ništa me ne dotiče
_________________ Srce stade kao dete da se otima, tražili smo se po prethodnim životima.
|
| pet sij 06, 2006 11:35 pm |
|
 |
|
naftaš
...brodski mali...
Pridružen/a: pet stu 25, 2005 4:31 pm Postovi: 270 Lokacija: Mjesec
|
|
| ned sij 08, 2006 2:35 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
Pridružen/a: čet tra 21, 2005 11:06 pm Postovi: 1976 Lokacija: Slabo poznajem VARAŽDIN, al' stignem do tvoje kuce.
|
Nema tog grada ni ulice nema tog neba ni zvjezdice nema te pjesme ni kafane ni zore da u miru svane
Nema te rijeke ni planine nema tog brda ni doline bez tebe kao bez sudbine bez tebe kao bez domovine
Poznaju me svi klosari poznaju me svi konobari znaju u cije ime ja nocas vino pijem
lijevo desno, gore dole opet stare rane bole lijevo desno, gore dole uvijek stare rane bole
Zar je to sve sto imam ja od tebe zar je to sve sto je ostalo zar je to sve za ove duge godine i ako je, premalo je
_________________ Jebem po tavanu, prodajem maglu, a toplu vodu sam vec davno izmislio... uglavnom, pametujem di god stignem...
|
| ned sij 08, 2006 3:37 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
Pridružen/a: čet tra 21, 2005 11:06 pm Postovi: 1976 Lokacija: Slabo poznajem VARAŽDIN, al' stignem do tvoje kuce.
|
Sanjam, sanjam osmjeh tvoj vec dugo ja Zelja na krilima zlatnog goluba nosena Jutra, jutra vlaznih ulica vode me do tebe do tvojih zjenica i dalje Boze kako teska godina Ti znas ko je ludak na kisi ispod tvoga prozora Ti znas ko je kad telefon zvoni i ko na tvoje molim vezu prekida ti znas cja si velika bol I ko zbog tebe pravi gluposti I drugi ce tvoju ruku da cuva I drugi ce tebe voljeti al' kao ja niko nikada Ti znas, ti znas Cekam, cekam, a raskrsca moj su dom Ja i Ti, mi smo vezani zauvijek istim snom Putevi na kojima nema stanica vuku me do tebe do tvojih zjenica I dalje, i dalje Boze kako teska godina
_________________ Jebem po tavanu, prodajem maglu, a toplu vodu sam vec davno izmislio... uglavnom, pametujem di god stignem...
|
| ned sij 08, 2006 3:38 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
|
Da te ne volim Bilo bi mi lako, bilo bi mi lako Da te ne volim Da te ne volim Bilo bi mi lako, bilo bi mi lako Kad te ne volim, aha
Tvoj dan je danas I opet tajno želim Da te samo malo malo manje volim
Da ništa se ne desi Kad mi okreneš leđa Da te zaboravim lako i da ne brinem gdje si
Da te ne volim Bilo bi mi lako, bilo bi mi lako Da te ne volim Da te ne volim Bilo bi mi lako, bilo bi mi lako Kad te ne volim, aha
Jer tad tvoje riječi Nebi bile važne I do moga srca nebi mogle doći
|
| ned sij 08, 2006 3:41 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 10:41 am Postovi: 2683 Lokacija: Asteroid B-612
|
Sva moja vrata otvorena stoje Jer u meni nema nista sto se ukrasti moze Ne znam hodas li uz mene Mozda je vrijeme da padnem Zar nama previse nije bilo dovoljno
Ja samo trazim od tebe Vjetar za svoja jedra I pitam te da li sam jedini sto zna I pitam te da li sam jedini sto zna
Svaki novi dan za mene je isti, znam Kao tvoja dozvola da budem sam Pustila si me da udem, da udem i saznam Reci mi zasto, reci mi zasto Kad ne mogu da mijenjam
Ja samo trazim od tebe Vjetar za svoja jedra I pitam te da li sam jedini sto zna I pitam te da li sam jedini sto zna
Kao da mi je sama tuga Dala ruku, ruku i rekla Mi smo jedno Ne ne ne, ne ne ne Ne ne ne, ne ne ne I pitam te da li sam jedini sto zna I pitam te da li sam jedini sto zna.
_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| ned sij 08, 2006 9:36 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
|
Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun,
Yes I saw you were blinded and I knew I had won.
So I took what's mine by eternal right.
Took your soul out into the night.
It may be over but it won't stop there,
I am here for you if you'd only care.
You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.
I've kissed your lips and held your head.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.
I've been addicted to you.
Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.
I am a dreamer but when I wake,
You can't break my spirit - it's my dreams you take.
And as you move on, remember me,
Remember us and all we used to be
I've seen you cry, I've seen you smile.
I've watched you sleeping for a while.
I'd be the father of your child.
I'd spend a lifetime with you.
I know your fears and you know mine.
We've had our doubts but now we're fine,
And I love you, I swear that's true.
I cannot live without you.
Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
And I still hold your hand in mine.
In mine when I'm asleep.
And I will bare my soul in time,
When I'm kneeling at your feet.
Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
I'm so hollow, baby, I'm so hollow.
I'm so, I'm so, I'm so hollow.
"Goodbye My Lover"
|
| ned sij 08, 2006 9:41 pm |
|
 |
|
Ifka
hej, haj, bas je briga...
|
dino merlin - nek' padaju cuskije
da mi je samo bar na tren da svratim malo nocas u tvoj san da mi je samo malo do tebe makar grmilo i sijevalo
da mi je pola jastuka malo kise ispod starog oluka da mi je samo da me pokrije ona bogda tvoje spavacice
ma nek', neka padaje cuskije neka me sevdah opije dzaba srce bez tebe ne umije
da mi je pola jastuka malo kise ispod starog oluka da mi je samo da me pokrije ona bogda tvoje spavacice
ma nek', neka padaje cuskije neka me sevdah opije
dzaba srce bez tebe ne umije
_________________ svaki tren vise volim te
i taj osmjeh tvoj
budi moj svjet
|
| ned sij 08, 2006 11:11 pm |
|
 |
|
Ifka
|
merlin - lazu me
dugo se klela da nije smjela da me zavoli i da ostane rekla je nije to zub, to mnogo jace zaboli i ne prestaje
jos jedna jesen, i stoti persen za lobanju moju tvrdoglavu bar da umjesto suze dunav potece, da mi ne znaju dusmani ne znaju
lazu, lazu me, da vrijeme lijeci sve mozda sidu i tumore, al' nju nikad ne lazu, lazu me, da vrijeme lijeci sve mozda sidu i tumore, al' nju nikad ne
jos jedna jesen, i stoti persen za lobanju moju tvrdoglavu bar da umjesto suze dunav potece, da mi ne znaju dusmani ne znaju
lazu, lazu me, da vrijeme lijeci sve mozda sidu i tumore, al' nju nikad ne lazu, lazu me, da vrijeme lijeci sve mozda sidu i tumore, al' nju nikad ne
i taj osmjeh tvoj
budi moj svjet
|
| ned sij 08, 2006 11:16 pm |
|
 |
|
Ifka
|
dino merlin - kad zamirisu jorgovani
koliko sam puta umro a ti me ozivjela koliki sam pijanac bio a ti me otrijeznila kakve su vatre gorjele a ti ih gasila na kakvom sam bio dnu a ti si me spasila
poslije tebe je ostala dusa gola k'o pustinja poslije tebe mi ljubav dodje kao sirotinja ima noci kada tugu tocim mjesto vina al' nema dana kol'ko je na srcu rana
lako ces ti bez mene al' kako cu ja bez tebe kad dodju teski dani, kad odu svi jarani kad zamirisu jorgovani kad dodju teski dani, kad odu svi jarani kad zamirisu jorgovani
poslije tebe je ostala dusa gola k'o pustinja poslije tebe mi ljubav dodje kao sirotinja ima noci kada tugu tocim mjesto vina al' nema dana kol'ko je na srcu rana
lako ces ti bez mene al' kako cu ja bez tebe kad dodju teski dani, kad odu svi jarani kad zamirisu jorgovani kad dodju teski dani, kad odu svi jarani kad zamirisu jorgovani
i taj osmjeh tvoj
budi moj svjet
|
| ned sij 08, 2006 11:23 pm |
|
 |
|
Ifka
|
merlin - pala magla
ne pitam, ne pitam, luda glava ne mahnita
kome cvatu kesteni, za kog se kite svatovi
ja sve znam
ne pitam, ne pitam, s kime budna cekas dan
kome vrata otvaras, dok ih meni zatvaras
ne pitam
pala magla do pola sarajeva
ne vidi se kuca ni kapija
malo od crnih snijegova
malo sto si njegova
nemam ja pjesama da te lijepu opjevam
ni svilenih jorgana da te snenu pokrivam
nemam ja
ne pitaj, ne pitaj, luda glavo ne mahnitaj
zbog nje cvatu kesteni, njoj se kite svatovi
ti to znas
pala magla do pola sarajeva
ne vidi se kuca ni kapija
malo od crnih snijegova
malo sto si njegova
i taj osmjeh tvoj
budi moj svjet
|
| ned sij 08, 2006 11:25 pm |
|
 |
|
Ifka
|
merlin - mjesecina
bilo je ljeto, vrela noc svira dobri, stari rock'n'roll ti i ja, dva mjesecara dva bagrema bijela tek procvala
mjesecina k'o dukat zut ti dovoljno mlada, ja dovoljno lud mjesecina k'o dukat zut ti dovoljno zena, prvi je put
srce u srcu, ruka u ruci kao mornari u mirnoj luci crna oka dva, dva lopova sve su sa sobom mi odnijela
mjesecina k'o dukat zut ti dovoljno mlada, ja dovoljno lud mjesecina k'o dukat zut ti dovoljno zena, prvi je put
noc je plesala u ritmu tijela tvoje nemirne ruke i postelja bijela lete godine, sretan im put al' zauvijek ostaje nas prvi put
i taj osmjeh tvoj
budi moj svjet
|
| ned sij 08, 2006 11:29 pm |
|
 |
|
Ifka
|
merlin - zaboravi samo jednom zora zarudi samo jednom tijelo poludi samo jednom i nikad vise prijaju kisesamo jednom tisina svira samo jednom srce bira samo jednom i nikad vise suze ne brises zaboravi, zaboravi da sam te ikad volio ludo zaboravi, i nestani samo se jednom desi cudo zaboravi, zaboravi da sam te ikad volio ludo zaboravi, i nestani samo se jednom desi cudosamo jednom cvatu ciklame nisi ni jednu ubrala za me samo si jednom rekla da kad si odlazilasamo jednom tisina svira samo jednom srce bira samo jednom i nikad vise suze ne brises zaboravi, zaboravi da sam te ikad volio ludo zaboravi, i nestani samo se jednom desi cudo zaboravi, zaboravi da sam te ikad volio ludo zaboravi, i nestani samo se jednom desi cudo

i taj osmjeh tvoj
budi moj svjet
|
| ned sij 08, 2006 11:36 pm |
|
 |
|
Zagi
....kapetan...
Pridružen/a: sub pro 18, 2004 1:06 pm Postovi: 1162 Lokacija: Lokacija :
|
PRAZNO TIJELO
Ne treba,
Prazno tijelo meni ne treba.
U tvojim očima
Nema mjesta gdje sam bio ja,
Nema više onih pogleda,
Kao nekada,
Nema više onih dodira
Što liječe.
Reci mi
Do kada misliš šutjeti.
'Ajde reci mi
Zar stvarno nemaš više hrabrosti.
Smisli neku sitnu laž,
Smisli bilo što,
Želio bih da ti vjerujem,
Bar malo.
Kada legneš kraj mene,
Meni je hladno,
Kad ti usne dotaknem,
Meni je hladno.
Znam
Da više nikada,
više nikad ti i ja,
Kao nekada.
Gdje si ti?
Da l' se ikad misliš vratiti?
Pričaj mi!
Tišina će me ubiti.
Nedostaju mi tvoji pogledi,
Kao nekada,
Nedostaju mi dodiri
Što liječe.
_________________ Rat je kao pijan svat prošao poljem... Šenlučio celu noć...
|
| pon sij 09, 2006 2:01 pm |
|
 |
|
aco
...drugi casnik...
Pridružen/a: pet tra 22, 2005 11:53 am Postovi: 769 Lokacija: zla vjestica ili dobra vila
|
_________________ ...srce lupa kao vojni bubanj...
|
| pon sij 09, 2006 5:41 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 10:41 am Postovi: 2683 Lokacija: Asteroid B-612
|
Sve jedno koji dan, ista je stvar Vracam se kuci sa posla u dva Spremam nesto da zavaram glad Sjednem da procitam novine Al novine su jucerasnji broj Dok je ona bila tu,opet mislim na nju
Samo sjecanja, samo sjecanja U ovom stanu ostala su uredna
Dusa praznih,dzepova praznih Ne moze se reci da probali nismo A uz malo dobre volje,moglo je i bolje Poludjeli vjetrovi svuda su nas bacali A na kraju price opet ista stvar Godina vise i sjecanja
Gasim svjetlo citati ne mogu I krevet je pust bez nje
_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| pon sij 09, 2006 10:18 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
|
Ne pitaj me nocas nista pusti me da sutim Ja nocas trebam mir Stare rane opet peku moje bitke dalje teku, duso Ti nemas nista s tim
Sa tvojeg izvora moja se dusa napila Zedna tvojih godina I sada mamurna pita gdje je utjeha Gdje je mladost nestala
Idu dani ja ih pratim, ponekad do tebe svratim Duso trazim zaborav Molim sate da se vrate tragovima njenim hodam Tiho kao da je tu
Sve jos mirise na nju, i dan, i jutro sto ce doci Nakon ove noci, noci bez sna I dvjesto godina da ih brojim u samoci Otkako je otisla.
U mojim venama jos je njenog otrova Jos je doza prejaka A tebe ljubim, da ne poludim Da zaboravim
|
| pon sij 09, 2006 10:24 pm |
|
 |
|
Borko
....kapetan...
|
Dugo te nema, sve je po starom, Jos uvijek zivim sam. Sjedim i pusim, sanjarim malo, Samo da prode dan.
Da li te tjese, da li ti nude Rame za plakanje ? Da li te jos u krletki zlatnoj Cuvaju od mene ?
Ti si moja sudbina, Sve sto imam ja. Ti si moja sudbina Ne mogu ti pobjeci Vise nikada.
Zvijezde mi kazu da nije sjajno Vrijeme za rakove. Da li jos nosis sve moje ruze Kroz tude parkove.
Da li te ljube odane sluge Cuvari vjernosti. Da li jos nosis sve moje tuge Kroz tude radosti.
|
| pon sij 09, 2006 10:27 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
_________________ www.didgiland.com
http://flickr.com/photos/pupifoto/
|
| uto sij 10, 2006 12:00 am |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
So close no matter how far Couldn’t be much more from the heart Forever trusting who we are And nothing else matters
Never opened myself this way Life is ours, we live it our way All these words I don’t just say And nothing else matters
Trust I seek and I find in you Every day for us something new Open mind for a different view And nothing else matters
Never cared for what they do Never cared for what they know But I know
So close no matter how far Couldn’t be much more from the heart Forever trusting who we are And nothing else matters
Never cared for what they do Never cared for what they know But I know
Never opened myself this way Life is ours, we live it our way All these words I don’t just say And nothing else matters
Trust I seek and I find in you Every day for us something new Open mind for a different view And nothing else matters
Never cared for what they say Never cared for games they play Never cared for what they do Never cared for what they know And I know
So close no matter how far Couldn’t be much more from the heart Forever trusting who we are No nothing else matters
_________________ www.didgiland.com
http://flickr.com/photos/pupifoto/
|
| uto sij 10, 2006 12:02 am |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
Grad i njegovi anđeli- Zvijezde
rekla si mi jednom svi gradovi su isti i mi smo samo putnici u prolazu mi nosimo hiljadu i jedno lice mi imamo hiljadu i jednu noć i ovaj put vraćam se k tebi i dolazim u tvoj grad gdje nas čekaju đavli al i njihovi anđeli molim te zaboravi na prošlost jer za nas dvoje nje nije ni bilo prazno kazalište samo za tebe otvori vrata i uđi ni zvijezde nad nama što imaju tajnu moć ni zvijezde nad nama ne mogu nam pomoć čuvaj se pazi malo i na sebe jer svaki put na tebe vrebaju đavli dok te čuvaju anđeli
_________________ Srce stade kao dete da se otima, tražili smo se po prethodnim životima.
|
| uto sij 10, 2006 8:21 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
Tvoja pjesma-Zvijezde
Tiho,na prstima ulaziš i zatvaraš vrata Soba je prazna samo slike vise sa zidova Papirnati junaci uvijek su budni vjerno čekaju znak heroji nikad nisu umorni Pusti,neka noćas oni budu tvoja vesela družina Stavi najdražu ploču neka lagano svira Pruži svoje ruke hrabro prema meni dovoljno si dugo plesala u mraku,stajala u sjeni Ne plači,malena ovo je tvoja pjesma Uz nju više nikad nećeš biti sama..
|
| uto sij 10, 2006 8:23 pm |
|
 |
|
naftaš
...brodski mali...
|
Bez tebe moje su noci besane Bez tebe ove su ulice uske Volim te, ooo djubre volim te Bez tebe ja nisam isti vise ne Bez tebe moje su pjesme bezvrijedne Volim te, ooo djubre volim te
Tvoje su oci sasvim obicne tvoji su koraci bez proslosti usne kao djecije, lazljive, crvene
Dok odas ljudi se ne okrecu svaleri na te ne racujnaju Ruke sitne, ohole, nikog ne vole
Mirisi, haljine i pokloni, leze uz mene uz pocasti jedan krevet navik'o, naviko na dvoje
Grad je raskosan u proljece zene su prelijepe dok prolaze ali medju hiljadu ja te ne vidim
|
| sri sij 11, 2006 12:07 am |
|
 |
|
naftaš
...brodski mali...
|
U ritmu moje dlakave guze Kombi se ljulja, zagušljivo je Otvaram prozor i udišem duboko A ti me grliš i ne pustaš me
Poslije ležimo i gledamo zvijezde Euju se lavež i zrikavci Dok vjetar mete opustjele ceste Mi se pitamo tko će prvi minuti
Jutarnji zrak ulazi, hladi nam glave U njima savjest nas optužuje A mi se vrlo mudro branimo šutnjom Smišljamo laži za najdraže
Istinske perverzije zapravo tek počinju Kad trijezna sad kretena dva Počinju tražiti izgovor Isprika za jelena, laštimo skupa rogove A nakon runde još jedna Pa neće biti veći grijeh
Osjećam se kao govno u zraku A mene to uzbuđuje Ne bi bilo ovako mi slatko Da mi tvoj dragi nije prijatelj
|
| sri sij 11, 2006 12:10 am |
|
 |
|
Galeb
Pridružen/a: pet tra 08, 2005 4:06 pm Postovi: 28 Lokacija: Sarajevo
|
Mala noćna muzika
Odzvanja u mislima
Samo još jedan sudar svetova
Jutro posle dodira
uvek vrata otvara
Jedan pogled šamar preko usana
Duboka je voda
Daleko su obale
Kad podignem glavu
još je dalek sunca sjaj
Sad pruži mi ruke
Za sve je potrebno dvoje
Da barem na kraju
nešto lepo ostane
Samo malo otrova
da me otrgne od sna
jedna reč što za srce ujeda
bez kajanja
Da sećam se...
Duboka je voda
Daleko su obale
Kad pogledam gore
još je dalek sunca sjaj
Sad pruži mi ruke
Ovako nam ne ide
Da barem na kraju
nešto lepo ostane
_________________ "...Tvoj steg na svakom gradu je
gde ti se neko raduje..."
|
| sri sij 11, 2006 2:31 pm |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|