Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: uto pro 03, 2024 10:56 am.
kod reklama
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Đole i Panonska mornarica u Opatiji i Našicama u kolovozu!
Autor/ica |
Poruka |
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
Đole i Panonska mornarica u Opatiji i Našicama u kolovozu!
Đorđe Balašević dovodi svoju Panonsku mornaricu u Opatiju 11. i u Našice 25. kolovoza. Već i to je dovoljno dobra vijest. No, ako tomu dodamo još niz zanimljivih podataka i dodataka, onda će zasigurno priča imati i dodatnu draž. A upravo te podatke doznalo se danas, na press konferencijama u Opatiji i Našicama, na kojima su predstavnici organizatora, tvrtke Thorax Promotion u suradnji sa producentskom kućom Salayka, najavili ova dva događanja. Dvije godine nakon kretanja turneje koja je obilježila 2010.g. Đorđe Balašević, potpomognut vrhunskom glazbenom posadom znanom kao Panonska mornarica, kreće na turneju pod nazivom “Osmijeh se vratio u grad”. I to nije sve! Nakon niza godina, Balašević snima novi album, a neke od novih skladbi čut će publika već u Opatiji, što zasigurno daje novu dimenziju njegovim tradicionalno nenadmašnim koncertima. Dodamo li tu i novu, originalnu i za ovu turneju posebno dizajniranu scenografiju, zasigurno govorimo o novom događaju za pamćenje. Opatija će ponovno biti grad iz kojeg će krenuti hrvatska turneja i vjerujemo da će Ljetna pozornica, tog 11. kolovoza ponovno biti mjesto pozitivne energije, samo Đoletu svojstvene. S druge strane, 25. kolovoza će Našice “živjeti Balaševića” cjelodnevnim “Piknikom s Balaševićem”, kada će se na prostoru Perivoja Pejačević održavati cjelodnevni piknik uz zabavu, gastro delicije i razna događanja, a vrhunac dana bit će veliki open air koncert Đorđa Balaševića i Panonske mornarice u Perivoju Pejačević, s još ponekim iznenađenjima. Oba koncerta započinju u 21 sat, a prodaja ulaznica kreće od utorka 10. srpnja te se mogu nabaviti: koncert u Opatiji – prodajna mjesta Eventima http://www.eventim.hr, Dallas music shopu u Rijeci te na prodajnim mjestima Festivala Opatija: Ljetna pozornica od 8,00 – 15,00 sati i ured Festivala M.Tita 101, od 15,00 – 20,00 sati.. Cijena redovne ulaznice je 190,00 kn, a ulaznice za fan pit je 230,00 kn. koncert u Našicama – prodajna mjesta Eventima http://www.eventim.hr te na uobičajenim prodajnim mjestima u Slavoniji. Cijena redovne ulaznice je 150,00 kn, a ulaznice za fan pit je 190,00 kn.
_________________ White Crystal World-Bridger
I dedicate in order to equalize,
Universalizing opportunity.
I seal the store of death
With the crystal tone of cooperation.
I am guided by the power of endlessness.
|
čet srp 05, 2012 1:59 pm |
|
|
Zagi
....kapetan...
Pridružen/a: sub pro 18, 2004 1:06 pm Postovi: 1162 Lokacija: Lokacija :
|
Re: Đole i Panonska mornarica u Opatiji i Našicama u kolovoz
Di ste Remorkeri? Hoću li nekoga vidjeti u Našicama ili ste svi toliko ostarili da vas debeli više ne zanima : ) U pozadini se vrti Osmeh se vratio u grad, znači živ-žav je i piše, a to je najbitnije, u Koprivnici je bilo sjajno. Veliki pozdrav svima : )
_________________ Rat je kao pijan svat prošao poljem... Šenlučio celu noć...
|
pet kol 10, 2012 9:34 pm |
|
|
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
Izvještaj iz Opatije je na webu! | | | | Citat: E sad, jel’ se vratio jer Vase nije bilo, ili zbog nečeg drugog, to je individualno. Ali da će ostati zapamćen kao koncert BEZ Vase, u mom sjećanju sigurno hoće. Varam li se ako kažem da mi je ovo Prvi takav? Mislim da ne. Prvi uopće?! Ne znam, to valjda samo Đole i Duja znaju. Znam neke kojima bi to izmamilo itekakav osmjeh na lice, pa ujedno Drage Sarajlije pozdravljam ovom prilikom (ma gdje bili!). Na ovaj koncert zaputio sam se pun predrasuda... Trebao je to biti još jedan show na granici kiča kao i prethodni kada je bio u paketu sa filmom, koji ću odraditi i brzo ga zaboraviti. Ali nije bilo tako... Ajmo redom. Kada koncert počne sa Slow motionom, to je nagovještaj da repertoar neće biti uobičajen. Nešto prije pola 10 na binu je prvi došao Duja da bi dao zvučnu kulisu ulasku ostatka ekipe... Koja, gle iznenađenja(!), dolazi bez onih smiješnih uniformi u kojima su bili lani i preklani. Na probi taj dan su bili više ušminkani nego na koncertu – od glave do pete. Kasnije mi je u tom trivijalnom aspektu koncerta čak i falilo to što recimo Šen nije u smokingu, ili čak i tamburaši u malo prikladnijem od majica sa turneje „Kao rani mraz“, od kojih je najjača bila upravo na Maestru – „Bačko Gradište – kad tad“. Ostali su naravno imali datume koncerata… Nakon uvodne euforije (nešto tiše nego inače?), Lepa protina kći je vratila onu energiju koja osvaja na Đoletovim koncertima, onu dubinu... A kada ste zadnji puta čuli Posvađanu pesmu na koncertu? Ja ne znam kada. Mora da je bilo dobrog razloga za nju... Onda dolazi Berba ’59., nova stvar koju nisam po ničemu upamtio (E sad, koliko su te nove - nove, to ne znam), ali Kao rani mraz, Bože bože (na kojem se, potpuno nepotrebno, umjesto Šena kao suvokalisti izmjenjuju dečki iz tamburaškog sastava, iako to i nije ispalo loše) i Ja luzer? definitivno popravljaju prosjek. Onda opet jedna nova, nešto poznatija već, i naslovna pjesma koncerta - Osmeh se vratio u grad... Pjesma kakvih Đole može napraviti koliko hoće… Zatim dobri stari Ringišpil, pa ubojiti D-mol... Za vreme kojeg Đole silazi sa bine i dolazi do Olivere, posvetivši joj se na trenutak... Ma, američka melodrama je nula za to, šta da pričam (više o tome se već moglo vidjeti na RTL-u, koji je imao ekskluzivno pravo na snimanje). A onda jedan veliki promašaj u stihovima Ljubav ne pobeđuje, još jednog noviteta predstavljenog na koncertu. I koliko god nas Đole uvjerava da će i te nove jednom postati stare, ja im ne dajem nikakve šanse. Ovoj naročito. Po prvi puta (da je bar zadnji!) u Đoletovoj pjesmi sam osjetio da nije uspio. Nije uspio preći onu čarobnu granicu patetike i genijalnosti, finu tanku granicu patetike i filozofije čak, često nevidljivu, kada jednu veliku ideju pretvara u religiozne stihove kojima nas je dobivao svo vreme, kroz sve te stihove... Ne znam, ispalo je nerealizirano nekako. Srećom, sljedi Nedostaje mi naša ljubav, jedna od oda ljubavi kakve samo Đole može iznjedriti, jedna od Onih zbog kojih poželiš... Recimo voljeti i biti voljen u 3 smjene. Upravo je Treća smena bila još jedan koncertni raritet kojim nas je Kantautor (ili Duja, kao glavni kormilar) počastio to veče... Ali nažalost u novom aranžmanu stare verzije. O ne, zašto ne nova, sporija, klavirska, komorna, fenomenalna... Uostalom, zašto ne preostala dva dijela Ostaće okrugli trag!? Rađe nego novi album. Ova je bila čak malo prebrza, pa se Đole na par mjesta dobro zabrzao u recitaciji, ispalo je prilično falš bogami. Inače, novi aranžmani su uglavnom bili vrlo uspješni, odlično je to Duja posložio, mada ima tu još prostora za uvježbavanje orkestra. Veliko mi je iznenađenje bila Krivi smo mi, mislio sam da je spremljena u folder Nikad Više... Pa prpošne Ilona i Citron pesma, mračna Slovenska, hitoidna Dunja, Lakonoga, Budimpeštanski sneg kao najava već uobičajenog bloka čardaša sa Šenom, pa Devojka sa čardaš nogama, Slabo divanim mađarski... Taman da razigraju punu Ljetnu pozoricu, na kojoj je ipak bilo nešto manje ljudi nego prije dve godine. Onda Neko to od gore vidi sve, pa opet brži ritam sa Aco braco, nakon koje se i Aleksa pojavljuje na bini, pa Sin jedinac za Duju, a onda kulminacija koncerta sa ekskluzivnom objavom Đoleta da pred zimu postaje – deedaaa. Za Jovanu tada idu Neki novi klinci i ona već zbilja besmislena kanonada zečeva... To je već pitanje koga je više, onih koji bacaju ili onih koji ne! A i Duja je počeo dobivati plišane životinjice... Pogodite koju! Šifra: Australija. Mislim da bi Neki novi klinci trebali malo izostajati s repertoara. Kad može Vasa... Ili Prva ljubav, koja bi u Opatiji trebala biti neizbježna (i bila je!)... Nije bilo ni Lipe, Bagrenja, Nevernika, Provincijalke... Tu negdje je najavljena i nova, slavonska verzija Olelole, koja će svoju premijeru imati u Našicama naravno, 25.8. Plovidba se nastavlja sa Lađarskom serenatom, Remorkerom, da bi na Portetu na bini ostali samo Đole i Duja, što je bio već uobičajeni početak kraja. Ekipa se vraća sa Galicijom, na kojoj opet oduševljava Andrej Maglowski (prašeći po harmonici ’ko Keith Ritchards po Fenderu cijeli koncert!), pa Namćor, Boža zvani Pub, uvijek rado slušana Buba Erdeljan, melankolično Miholjsko leto i, tri sata od dolaska na binu, apokaliptični Odlazi cirkus, kao škljocaj prstima koji budi iz hipnoze… Pjesma koja je sinonim za kraj još jednog druženja sa Najdražim Debelim. Mrzim je! Čak ni maestralni, skoro frenetični trubački solo na kraju nije spasio stvar… I tako, iz stiha u stih, iz sata u sat, stade sve u jedan san. 35 pjesama, sa malo priče, sa nekoliko rotacija tamburaša i Đoleta u raznim varijantama... Sve nekako usmjereno na mlin tog tamburaškog izričaja. Ko’ ga nije gledao prije, recimo neki zalutali strani turist, reko’ bi neki kafanski etno lik koji se napokon probio na veliku binu. Potpuna suprotnost nastupima sa Kalendarom, koji je kao neka protuteža ovom novom načinu na koji Đole donosi svoje pjesme. Netko je očito odlučio pokazati i dokazati kako sve to može izgledati ako se sve napuše van proporcija u kojima je funkcioniralo dugi niz godina. Nekome nepotrebno, nekome napokon povod da dođe na koncert Generalnog Zastupnika Za Romantiku i udovolji svojoj potrebi za tim jer na cajkama toga nešto i nema... Čuo sam komentar da je ovo najbolji koncert od kada je Panonske mornarice... A Komentator ih je vidio vjerojatno sve. Ovaj puta je ipak dojam da je bilo manje showa, a više naglaska na aranžmane, tako da bi ukupan rezime bio da je napravljen (dobar) kompromis između koncerata uz promocije filma i onih dobrih starih, običnih... Kada su tu bili i Duda Bezuha (zamjenio ga je požrtvovni Nikša Bratoš) , i Đorđe Petrović, i Tonči Grabušić kao gost... Doduše Đorđe Petrović je ostao uz ekipu kao nezamjenjivi majstor zvuka, što je definitivno bilo obilježje koncerta. I da, puno manje svjetla na bini nego preklani, a od dekoracije tek velika replika papirnatog brodića. Treba spomenuti i fanove iz Brčkog, Varaždina, Splita... Možda i Slovačke, pošto je sa jednim zecom na binu stigla i slovačka zastava. Ipak, kao da je takvih sve manje, a sve veći udio zauzima neka druga publika, privučena jumbo plakatima i silnim marketingom, kojima karte od 190 do 230 kuna ne predstavljaju problem. Bravo Đole, postao si skuplji nego Čola! Nadam se da je Neko zadovoljan sada, dokazao je da se može i na te vrhove. Panta rei… Pa će i to pro(te)ći… Nadam se skorom pohodu na Kalendar, tu suštinu Đoletovog postojanja na sceni… Još da bar okrene omjer priče i pjesme… Stari žohar, neuništiv bilo kojom koncepcijom, bilo kojim kontekstom. Sve u svemu, blago novim fanovima koji ne znaju za Doba Prije Panonske Mornarice. Njima može biti samo bolje. | | | | |
|
uto kol 21, 2012 9:41 pm |
|
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
jedan zanimljiv komentar sa facebooka: | | | | Citat: na koncertu nas je bilo dvoje (ne ukupno, nego od mog privatnog društva) - ja koja sam na prvi koncert išla 1999. i on, kojemu je ovo bio prvi u životu. Nijedno od nas nije baš bilo zadovoljno. Previše "poskočica" i sve mi zvuče nekako isto...I koncerti se, ili se barem meni tako čini, rade zbog publike, fanova...Za osobni gušt može doma svirati pjesme u novom aranžmanu i nedopustivo je da nije bilo Provincijalke i ostalih pjesama spomenutih u izvještaju...čak je i Vasa falio, 'bemu sve, a previše je to love za tamburice, osjećala sam se kao na slavonskoj svadbi. Sve u svemu, od mnogih sam čula da im je ovo zadnji koncert na koji su išli, a osobno ne bi išla ni na ovaj da nisam dobila karte. Nema onog feelinga kakav se osjećao nekad i bojim se da je nepovratno izgubljen... | | | | |
|
sri kol 22, 2012 9:01 am |
|
|
MimaGS
....kapetan...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 1:17 am Postovi: 1522 Lokacija: GS
|
Nadam se da nije nepovratno... Vremena kad nam je trebalo ono nešto nisu prošla, nažalost kao da nam se opet vraćaju... Nacionalizme su zamjenili mafijaši, bezidejni političari i narodnjaci. Nadali smo se da će Đole na novom albumu donjeti onu energiju koja se nekada osjećala u zraku(čak i prije koncerta). Tamburaši jesu osvježenje i dobar eksperiment, ali meni nekako bez benda to djeluje dosta čudno, kao da nešto fali... Složio bi se sa oba ova komentara, ali ipak dajmo šansu novom albumu, možda nas i iznenadi pokoja stvar... Prave stvari su one koje publika pjeva, a ove nove nekako su više art... (*po meni pjesma Ljubav ne pobjeđuje i nije toliko loša, na pravom je tragu, iako kao što rekoh u jednom komentaru, previše je komplicirana, al' to je otprilike ono što želimo čuti...) Vidjet ćemo, za zimu je najavljen film(vjerovatno na RTLu) i novi album...
|
čet kol 23, 2012 1:05 am |
|
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
na webu ima par dodatnih informacija vezano za Našice...
|
čet kol 23, 2012 11:47 am |
|
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
Na koncertu bio nisam, a bome poslije svega što mi je Mirko prenio, nije mi ni žao. Nove pjesme sam se trudio s razumijevanjem poslušati nekoliko puta i prijeći preko nekih stvari...misleći da će mi ući u uho - nisu. Siguran sam da ima onih koji će svršiti na to što Đole ima tamburaše uz sebe, ali kasapljenje Protine ili Posvađane (hint: video u izvještaju) s tamburašima je blago rečeno neuspjelo (za Posvađanu ću čak reći da je kasapljenje!). Netko je dobro zavapio u jednom komentaru - a gdje su nastavci Dnevnika starog momka? Onda sam išao ponovno slušati pjesme s kraja i sredine 80-tih, Montenegro express, Saputnik, Bluz mutne vode, Crni labud, Honduras, Starim...gdje je nestao taj (soft)rokerski zvuk i jednostavnost koja je tako savršeno oko sebe vukla genijalne stihove...ne bih volio pljuvati nove pjesme dok ne čujem cijeli album, ali ovo što sam za sada čuo ima više refrena nego u cijelom njegovom opusu, a i pošteno budi rečeno kvaliteta i predvidljivost im k tome ne ide u prilog...jedina koja bi imala malo smisla je Ljubav ne pobeđuje, međutim i tu se pojavljuje krešendo tamburica u refrenu koji razbija magiju stvaranu na početku - ljubav ruši zidine, ponosa i taštine, ali bajke da pobeđuje, to su budalaštine, lako je izigraju, kao trsku slome je, nikoga ne porazi sem onoga u kome je - i onda poskočica i jeftini klišej o Romeu i Juliji? khm, sori malo mi nije sjelo...a dodatno je i jedna antiljubavna/ljubavno realistična pjesma kakvih se u zadnje vrijeme pojavilo puno, a neke su izuzetno uspjele...pada mi na pamet Ranjeni i ludi Hladnog piva, Mater od TBF-a, a i Gibo je imao bolje pokušaje na sličnu temu...
Iskreno od prvih javljanja na davnim već izumrlim forumima nisam nijednom imao potrebu ni razlog puno kritizirati koncerte ili stvaralaštvo...preispitao sam se da li sam postao stari namćor? Nisam, jer seriju koncerata u Kerempuhu sam nahvalio i nije mi bilo dosta ni nakon 5-6 takvih nastupa. Isto tako već preko 30 godina stvaralaštvo i koncerti (ok, za mene koncerti nešto više od 10 godina) su donosili uvijek dovoljno svježine, različitosti i novosti, ali uz uvijek prepoznatljivu atmosferu i kvalitetu. Sada vidim promjenu i u tim stavkama. Razumijem zasićenje i potrebu za promjenom, pa neka onda ovo bude moj doprinos tome da čestitam na hrabrosti i realiziranoj promjeni, ali i sugeriram da se to proba odraditi u drugom pravcu, a ne da ovo postane konstanta.
Ima još jedan detalj - kad ste zadnji put čuli da na dan koncerta u augustu na Ljetnoj pozornici u Opatiji ima još karata za kupiti za koncert Đ. Balaševića? Ili da ih ima za kupiti na dan koncerta u bilo kojem mjestu ex-Yu u kojem nije bio desetljećima?
|
čet kol 23, 2012 12:20 pm |
|
|
splico
...skipper...
Pridružen/a: čet tra 07, 2005 8:25 pm Postovi: 464 Lokacija: di vlada temperament i malo je razuma
|
bilo je 2003e karata sat prije konca, mislin da je bia u sesti ili sedmi misec ostalo potpisujen, iako, nije se samo djole prominia (fan pit sranje, upiranje po tamburicama i 100 ljudi na pozornici...) nego i struktura publike. vec san pisa o tome. 2004e u ST je bilo karata na dan koncerta (14.12 datum) i to u relativno maloj dvorani u odnosu na arenu. zadnji u areni duplo skuplje karte, puno vise karata i podane su za dan. a cega san se sve naslusa na tom koncertu... bilo bi bolje da je pola ostalo neprodanih. tako da prodane/neprodane ulaznice ne znace nista da mogu, ja bi najradje jedan konc godisnje, tamo oko bozica, u nekom malom gradiću do kojeg nije lahko doć uopće (da su oko njega litice) pa da biramo sta ce se svirat i kakav je to koncert bez lipe?
_________________ more utapa mornare, a tuga one koji zive na kopnu
|
pet kol 24, 2012 2:04 pm |
|
|
Cartman
|
OTKAZAN KONCERT U NAŠICAMA
_________________ O Bože, ti valjda znaš šta radiš,
ti imaš bolji pregled, majstore,
ali iz našeg tupog ugla izgleda gusto.
O Bože, nije da kukam da nas vadiš,
al' zapelo je negde treba nam tip sa iskustvom.
|
pet kol 24, 2012 4:11 pm |
|
|
Zagi
....kapetan...
Pridružen/a: sub pro 18, 2004 1:06 pm Postovi: 1162 Lokacija: Lokacija :
|
To što je još bilo karata više govori o ljudima, a ne o Balašu. Koncert je otkazan, ali je u Koprivnici najavio da će opet doći na dan grada pred kraj 10.mjeseca sa mornaricom .
_________________ Rat je kao pijan svat prošao poljem... Šenlučio celu noć...
|
sub kol 25, 2012 1:14 pm |
|
|
edo
Admin (Bog i batina)
|
Pa to govori o cijelom konceptu...ali ok Splico, imaš pravo - poanta s kartama je vjerojatno malo promašena jer je bilo i polupunih koncerata... i da, otkazano u Našicama...nisam stigao i tu staviti tokom vikenda, valjda svi pratite fejs
|
pon kol 27, 2012 8:27 am |
|
|
Bratac
...brodski mali...
Pridružen/a: ned ožu 13, 2005 9:41 am Postovi: 167 Lokacija: The Sunshine State
|
Šteta za Našice, mogao je tamo odradit jednu jako dobru Slavonsku svadbu s ovom tamburaškom mornaricom.
Šta će slijedeće isfolirat?
Evo ja predlažem da umjesto tamburaša, benda i pjanista unajmi neku klapu. MIholjsko Leto u klapskoj verziji kao i sve ostalo na 4-satnom koncertu. Uh, al bi to bio dobar koncert.............. za izbjegavanje.
_________________ A ti si srcu mi tak puno sunca dala,
kaj morem ti neg rec od seg ti srca FALA...
|
uto kol 28, 2012 12:55 am |
|
|
MimaGS
....kapetan...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 1:17 am Postovi: 1522 Lokacija: GS
|
Ma sve je u redu kad je riječ o povremenom izletu... Metallica je snimila neke stvari sa filharmonijom(super zvučalo), no ipak nisu nastavili voditi filharmoniju po koncertima... Kad 40 godina nastupaš s grupom... u redu je ubaciti neki izletic medju tamburase i sl. Ali ne može se tražiti od ljudi nakon svog tog vremena da zaborave sve i krenu ispočetka... Neke stare pjesme zvuče dobro i u pratnji tamburaša i to je sve... Meni je najbolja verzija s bendom... uz dodatak harmonike i violine u nekim pjesmama... A što se tiče novih pjesama slažem se, moglo je to puno bolje, jednostavno a duboko kao što je Đole nakad znao...
|
sri kol 29, 2012 1:42 am |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|