|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: pon lip 15, 2026 10:52 pm.
kod reklama
Premijera filma "Kao Rani Mraz"
| Autor/ica |
Poruka |
|
Miomir
...drugi casnik...
Pridružen/a: sri tra 06, 2005 2:54 pm Postovi: 734 Lokacija: noge na zemlji, glava u oblacima
|
 Premijera filma "Kao Rani Mraz"
suska se suska...da prema nekim najavama, premijera prvog filma Đorđa Balaševića „Kao rani mraz“ trebalo bi da se održi u Portorožu. Poznati umetnik je sa porodicom gostovao tamo proletos i jako mu se svidela lokacija, tako da je vrlo moguće da krajem marta ili početkom aprila tamo bude upriličena premijera filma.
_________________ Jedan od onih...
|
| sri pro 23, 2009 10:06 pm |
|
 |
|
splico
...skipper...
Pridružen/a: čet tra 07, 2005 8:25 pm Postovi: 464 Lokacija: di vlada temperament i malo je razuma
|
 Re: Premijera filma "Kao Rani Mraz"
_________________ more utapa mornare, a tuga one koji zive na kopnu
|
| pet pro 25, 2009 8:40 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
Pridružen/a: sri tra 06, 2005 2:54 pm Postovi: 734 Lokacija: noge na zemlji, glava u oblacima
|
|
| sub pro 26, 2009 2:18 pm |
|
 |
|
Walter
Pridružen/a: uto vel 09, 2010 1:20 am Postovi: 6 Lokacija: Siehe Sie dieser Stadt? Das ist Walter!
|
_________________ Ich weiß, wer Walter ist ! Onda gledaj lafcino... Vidis ga !!!
|
| uto vel 09, 2010 11:49 am |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
|
| uto vel 09, 2010 4:33 pm |
|
 |
|
Walter
Pridružen/a: uto vel 09, 2010 1:20 am Postovi: 6 Lokacija: Siehe Sie dieser Stadt? Das ist Walter!
|
_________________ Ich weiß, wer Walter ist ! Onda gledaj lafcino... Vidis ga !!!
|
| uto vel 09, 2010 5:27 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
|
| uto vel 09, 2010 6:20 pm |
|
 |
|
Zagi
....kapetan...
Pridružen/a: sub pro 18, 2004 1:06 pm Postovi: 1162 Lokacija: Lokacija :
|
Već u najavi vidiš da će premijera početkom aprila iliti prvi april..
_________________ Rat je kao pijan svat prošao poljem... Šenlučio celu noć...
|
| sri vel 10, 2010 2:46 am |
|
 |
|
MimaGS
....kapetan...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 1:17 am Postovi: 1522 Lokacija: GS
|
Možda bude i na ljeto... tko zna, mene već počinje živcirati taj film... Glumci će u mirovini biti dok se film počne prikazivati...
|
| sri vel 10, 2010 10:30 am |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
Premijera „Ranog mraza” u aprilu u Novom Sadu Film je priča o ljubavi, oslonjena na sagu o Vasi Ladačkom, ovoga puta ispričanu očima njegovog sestrića... Film Đorđa Balaševića „Rani mraz”, na koji srpska bioskopska publika čeka već duže vreme, konačno će ući u bioskopske sale krajem aprila, a, kako saznajemo od direktorke producentske kuće „Salayka” Olivere Balašević, kao što je i ranije najavljivano, prvi bi ovo ostvarenje trebalo da pogledaju Novosađani. Zasad su ugovoreni preliminarni datumi, kao orijentir u odnosu na raspoložive termine. Ja održavam svoje obećanje, uz sve napore da se prenebregne situacija sa bioskopima u Novom Sadu. Imamo „Jadran” i „Art bioskop” na Spensu, ali su za premijeru neophodni posebni uslovi, koje ispunjava Svečana sala u zgradi Naftne industrije Srbije. Naišli smo na izuzetno prijateljski raspoložen menadžment NIS-a, tako da pregovaramo da se prvo prikazivanje, koje možemo nazvati i festivalom jednog filma, održi upravo u njihovoj sali 19. aprila. Sala je multifunkcionalna i ispunjava sve tehničke standarde, ali ostaje da se usklade protokoli i ugovorne obaveze, pa ćemo videti. Odmah posle toga treba da usledi beogradska premijera, a Sava centar je ponudio termin 20. aprila, kao i 21. april, u zavisnosti od interesovanja - ističe Balaševićeva. Rediteljski debi popularnog kantautora stiže u bioskope godinu i po dana od završetka snimanja. Dugometažnu igranu baladu, kako se najavljuje ovaj film, Đorđe Balašević potpisuje kao scenarista, autor muzike i reditelj. U muzičkom delu su bili angažovani i poznati stvaraoci Georgi Zamfir i Marta Šebeštjen. U ostvarenju „Rani mraz”, između ostalih, igraju Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević, Mira Banjac, Nikola Đuričko, Jovana Balašević, Zijah Sokolović, a pojavljuju se nakratko i sam reditelj i njegov sin Aleksa. Scenario za film je napisan na osnovu balade „Priča o Vasi Ladačkom”, a u producentskoj kući „Salayka” kažu da je film „priča o ljubavi”, oslonjena na sagu o Vasi Ladačkom, ovoga puta ispričanu očima njegovog sestrića Nikole, svedoka svega što se dogodilo nakon radnje opisane u pesmi. Omaž filmovima uz koje smo odrasli Budući da se mnogi već dugo pitaju kako će izgledati prvi film Đorđa Balaševića, upitali smo njegovu suprugu kakav utisak ostavlja konačan pogled na ovo ostvarenje. „Ovo je svojevrsni omaž svim filmovima uz koje smo najviše Đorđe i ja odrastali, vesterna, klasika, ostvarenja ‘Doktor Živago’, ‘Prohujalo sa vihorom’, ‘Sibirski berberin’ i drugih. Vizuelna i likovna rešenja, kamera, kolorit, fotografija u ‘Ranom mrazu’, doprineli su kao sitni začini da odamo počast kinematografiji koju znamo i volimo”, zaključila je Olivera Balašević. http://www.24sata.rs/novisad.php?id=70429
|
| uto ožu 30, 2010 8:53 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
http://www.salayka.org/Festival jednog filma Novi Sad Od 19.04.2010. u 2000 Svečana sala NIS-a Prodaja ulaznica od srede 07.04.2010. 1200-2100 poslovna zgrada NIS-a, ulaz sa Bulevara Oslobođenja (pored Merkatora) Beograd 20, 21... 04.2010. u 2030 Prodaja ulaznica od srede 07.04.2010. 1000-2000 blagajna Sava Centra Informacije i rezervacije: 011 / 220 6060
|
| sub tra 03, 2010 1:11 pm |
|
 |
|
butka
|
zna li se cijena ulaznice?
|
| ned tra 04, 2010 1:12 pm |
|
 |
|
Grunf
...brodski mali...
Pridružen/a: sub vel 25, 2006 2:51 am Postovi: 157 Lokacija: ...daleko od mesta koje se zove dom...
|
Sta mislite o insertima iz filma? Da budem iskren mene nisu bas voodusevile  ...nekako mi deluje, mmmmm....previse komercijalno i previse "lako"
_________________ ..srecu nosi neki postar jako spor...jos samo ovu noc da izguram,sutra cu vec naci dobar izgovor
|
| ned tra 04, 2010 4:22 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
Slazem se Grunfe, neki su previse iseckani i jako kratki pa tako nepovezani, ko rezanci u nekoj pasti ili neke igrice u kojima nista ne povatas, fali im neki glas koju ce ih vodti kroz pricu, kao u americkim trailerima, al opet neki su i pored te falinke OK. Dopada mi se plakat, lepe su boje i kompozicija i modifikovano O lepo deluje. Jovana ima bas zarazan smeh 
|
| pon tra 05, 2010 3:08 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
trejleri takvi i trebaju biti...da bi privukli mase  ...istina bog da nisu onako holivudski dojmljivi, ali samo cuti Radin glas u tom kontekstu mi je dosta da me potakne na pitanje nadleznima kad cemo mi zapadnjaci to moci vidjeti 
_________________ White Crystal World-Bridger
I dedicate in order to equalize,
Universalizing opportunity.
I seal the store of death
With the crystal tone of cooperation.
I am guided by the power of endlessness.
|
| pon tra 05, 2010 10:18 pm |
|
 |
|
Alias
...brodski mali...
Pridružen/a: čet tra 07, 2005 6:20 pm Postovi: 240 Lokacija: Sa one strane Sunca u Zemlji Bez Snegova
|
_________________ samo san do tebe dovodi...
|
| sri tra 07, 2010 6:14 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
|
| pet tra 09, 2010 12:12 am |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
Đorđe Balašević o premijeri filma „Kao rani mraz” Ovo je lepa priča o Vasi Ladačkom Rediteljski prvenac Đorđa Balaševića premijerno će biti prikazan 19. aprila u Novom Sadu i 20. u „Sava centru“ u Beogradu. Film „Kao rani mraz“ dugo se krčkao u porodičnoj producentskoj kući „Salayka“ i sada je spreman za prikazivanje. Reditelj, koji je napisao i scenario i muziku, na kraju je složio priču o najslavnijem Vasi u Vojvodini u dva i po sata filma. Film „Kao rani mraz“ neće izneveriti sve one koji vole baladu o Vasi Ladačkom, tvrdi Balašević. Čuli smo da priča o Vasi Ladačkom neće biti tužna... Kakav nas film očekuje? - Hej? Podsećam vas da pričate s likom koji je napisao „Sve prave su ljubavi tužne...“, a Vasina ljubav je prava, to smo se valjda dogovorili? No, dobro, bili smo u stvari isprovocirani da se upustimo u ovu avanturu, pojavile su se lopine koje ne kradu više samo stihove i ideje iz pesama, nego su počeli da marišu i glavne junake, pa smo to želeli da predupredimo. Ukratko, oni koji vole tu baladu, neće biti iznevereni, a onima koji je ne vole, stvarno ne mogu pomoći... Poslednje dve godine imali smo priliku da gledamo dve serije o Vojvodini - „Jesen stiže“ i „Sva ta ravnica“. Da li ste ih gledali i šta o njima mislite? - Iz prvopomenute serije video sam nekoliko kadrova, tek koliko mi se zaglavilo dugme na daljinskom, ali možda i grešim jer to što sam usput video i nije imalo veze sa Vojvodinom? Za drugu seriju sam čuo, ali bojim se da je emitovana diskretnije nego što je najavljivana, tako da, nažalost, nisam uspeo i da je vidim.... Jednom prilikom ste rekli da u ovoj priči ima i pomalo jugonostalgije jer Vasu Ladačkog znaju i u Mostaru, Ljubljani, Splitu Da li ste zbog toga imali odličnu ekipu glumaca koji potiču iz bivše Jugoslavije? - Vasa se odavno oteo i nastavio da živi nekim svojim životom, krišom je stizao tamo gde niko odavde jedno vreme nije smeo, tvrdoglavo ostajao u gradovima iz kojih su svi drugi pobegli. Dugo već nemam starateljstvo nad njim. Smatraju ga svojim gde god ga razumeju bez titla, nailazim na njegove tragove čak i na kontinentima na koje kročim prvi put, citiraju mi ga šapatom iz mraka, njegovim rečima kite narodnjačke refrene. Šerbedžija, Mustafa, Mira Banjac, Meto Jovanovski, svi ovi divni klinci i mi, samo smo zajednički prijatelji tog probisveta. I svaka čast bivšoj Jugoslaviji, ali da je vredela, ne bi bila bivša. I u navedenom društvu osećam se suviše moćno da bi se merio prema njoj... http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/184763/ ... --Ladackom
|
| pon tra 12, 2010 8:22 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
evo i drugi dao intervjua od juce http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/184763/ ... --LadackomU filmu ćemo čuti Georgija Zamfira na pan-fruli, koji je odsvirao naslovnu numeru za film „Bilo jednom u Americi“ i Martu Šebešćen koja je poznata po numeri iz filma „Engleski pacijent“. Kako je došlo do saradnje s njima? - Polaskan sam pristojnošću kojom su Marta i maestro Zamfir izvezli svoja imena na skromnom rubu tog šarenog svatovskog peškira, na ono malo preostalog mesta koje smo im ponudili. Nažalost, nisam mogao ni slutiti da će Moj Producent na zahtev da mi nađe nekog s glasom Marte Šebešćen dovesti upravo Martu Šebešćen, a za „tonove koje bi mogao odsvirati jedino Zamfir“, onda obezbediti Zamfira lično? Sasvim je sigurno da oni zaslužuju daleko više prostora, ali sad je i potpuno sigurno da oni znaju tajnu kojom se i najmanji prostor čarolijom pretvara u veliki. A Olivera je jednostavno iz iste bajke s njima i samo zato su se tako lako ukrcali na leteći ćilim njenog entuzijazma. Uzgred, ja tu ni ne falim puno. Sve negde do špice... Glumci su u šali rekli da će vas na premijeri predstaviti kao reditelja koji se na početku karijere bavio muzikom. Kako vam je izgledao rediteljski posao? - Tridesetak godina sam na sceni, pa ipak još nikad nisam sebe nazvao muzičarem, tako da me ni to što sam radio na jednom filmu neće zablesaviti da se sad proglašavam rediteljem. Među nama budi rečeno, rediteljski posao mi uopšte nije izgledao kao posao, a moja strogost je poslovično prikrivena, kao mina sa odloženim dejstvom, mislim da je na neke tek ovih dana dejstvovala. Ko je do sada pogledao film i kakvi su komentari? - Poneki saradnik, poneki prijatelj, ne puno njih. I komentari su suviše pozitivni da bih se usudio da ih smatram objektivnim, pa samim tim i navedem... Malo drugačija premijera. Kako ste zamislili premijeru? - Olja ima želju da to bude malo drugačije, ali to je „malo drugačije“ upravo onoliko koliko je i Olja malo drugačija. Po vatrometu, glamuru, visini crvenog tepiha ne možemo se nositi sa svetom, ali ponekad i suzica kliznuvši niz osmeh može da načini spektakl. Sada, kada je ispričana prava priča o Vasi, da li možemo da očekujemo ekranizaciju kuma Pere ili „Devojku sa čardaš nogama“? - Da, neke stare pesme odlično bi bile adaptirane u novim žanrovima,“Al’ se nekad dobro jelo“ se ubilo za naučnu fantastiku? Dabome, ja sam ponajpre za „lepu protinu kći“, ali kad smo već kod toga, i moje dve lepe kćeri, i njihova lepa majka, još uvek kod glasanja imaju presudnu većinu nad Aleksom i nada mnom, tako da je moguće da to bude i predstava, mjuzikl, balet na ledu, ko zna šta, ali svakako u produkciji „Salayka“...
|
| uto tra 13, 2010 2:55 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
opet vam se verno javlja vas dezurni novinar http://www.danas.rs/danasrs/kultura/nas ... _id=188057Đorđe Balašević, povodom premijere „Kao rani mraz“ u Novom Sadu i Beogradu Naš film je ipak nešto drugo Novi Sad - Premijeru filma organizujemo u ponedeljak u Novom Sadu, a u utorak u Beogradu, jer ovaj film odiše našom vojvođanskom atmosferom i većina nas i autora i glumaca je iz Novog Sada, a i znate kako je, uvek sam govorio da je Novi Sad grad u koji se ja uvek vraćam, jer je to grad u kojem kada vas vole to ne znaju da pokažu, a kada vas ne vole to ne znaju da sakriju - rekao je Đorđe Balašević na jučerašnjoj konferenciji za novinare, u svečanom holu Vlade Vojvodine, povodom premijere prvog filma koji poznati kantautor potpisuje kao scenarista i reditelj. Aludirajući na film koji je već snimljen u našoj zemlji („Jesen stiže Dunjo moja“ Ljubiše Samardžića, prim ur.) o njegovom čuvenom liku Vasi Ladačkom, Balašević je rekao da je „Kao rani mraz“ jedina prava priča o Ladačkom. - Ne može se staviti s jedne strane seno, s druge pogled na ravnicu, krezubog muzičara iznad glavnog glumca, a tamo negde guščija govna, pa reći to je priča o Vojvodini i Vasi Ladačkom. Naš film je ipak nešto drugo, ima tu nijansi, onih kada se neke sudbine mimoiđu za neku sekundu ili za neki ćošak - kaže Balašević. U produkcijskoj kući „Salayka“, ceo ovaj film urađen je porodičnom snagom Balaševića: Olivera je producent filma, ćerka Jovana koja je diplomirana glumica igra u filmu, a druga ćerka Jelena koja je diplomirala režiju bila je glavni pomoćnik prilikom tog dela posla. - Sada čujem priču, pa to je njihov porodični film. Da, kažem ja, ali nešto mi se čini da su i braća Limijer bili u nekim porodičnim vezama, a i neki veliki filmski studiji se zovu „Worner brothers“, rekao je Balašević. Film je snimljen sa malim budžetom koji je šestocifren - Vlada Vojvodine učestvovala je skromnih 50.000 evra („što, naravno, nije dovoljno da se snimi film ni mobilnim telefonom“), ali je vojvođanska vlada podržala film od samog početka. Novosadska premijera filma „Kao rani mraz“ je u ponedeljak, 19. aprila u svečanoj sali NIS-a, a beogradska veče kasnije u Sava centru.
|
| sri tra 14, 2010 10:13 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
http://www.24sata.rs/show.php?id=71217Balašević: Nije prirodno da budem samo pevač Glavni likovi su Rade Šerbedžija i Balaševićeva ćerka Jovana... Premijera filmskog prvenca Đorđa Balaševića „Kao rani mraz“ zakazana je za 21. april (Sava centar). U razgovoru za naš list novosadski kantautor rekao je da je njegovo prvo filmsko iskustvo donelo sjajne impresije čitavoj ekipi i da se više plaši novosadske nego beogradske premijere, mada uz sebe ima ekipu u kojoj su Šerbedžija, Mira Banjac, Nikola Đuričko... REDITELJ - Svaki put kada ponovo pogledam film reagujem drugačije. Nekad mislim „kome ovo uopšte treba”, a nekad „ovo je potpuno fantastično“. Ako me na’vataš u utorak, možda ti kažem da nemam reči kako je sve super ispalo, a u sredu možda već nađem hiljadu zamerki - kaže Balašević. Upitan u čemu više uživa, da stvara muziku ili film, kaže da je došao do zaključka da je najlepše „sve to raditi zajedno“. - Krenuo sam u ovaj projekat kao scenarista, reditelj i autor muzike. Shvatio sam da bih mogao i da se zadržim u ovom poslu neko vreme. Nije prirodno da samo pevam, mislim, ko želi da gleda dedu od 60 godina na sceni sve vreme - šaljivo komentariše Balašević, uz opasku da neke njegove kolege to moraju da rade jer su pevači, ali da on, kao i drugi kantautori, ima „luksuz da radi i neke druge stvari“. - Ja sam ovaj film snimio da ostanem u vezi sa publikom, a da ne budem dosadan. Balašević nam otkriva da ima i izvesnu tremu pred novosadsku premijeru, budući da, kako sam kaže, Novi Sad ume da bude „pomalo nezgodan“. - Oni koji te vole ne znaju uvek to da pokažu, a oni koji te ne vole uvek su otvoreni i glasni.
|
| čet tra 15, 2010 2:59 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/185091/ ... Novom-SaduPremijera filma „Kao rani mraz“ u Novom Sadu „Ne verujem da ćemo ići na neke velike festivale, da ćemo osvajati nagrade, ali se nadam da će film dopreti do onih koji su voleli priču o Vasi Ladačkom”, rekao je Đorđe Balašević na jučerašnjoj konferenciji za štampu na kojoj je najavljena premijera filma „Kao rani mraz“. Rediteljski prvenac Đorđa Balaševića biće premijerno prikazan 19. aprila u sali NIS Naftagasa u Novom Sadu, a sledeće večeri film će moći da vidi i beogradska publika u „Sava centru“. - Čuo sam raznorazne priče dok se čekao film, da je to prvi vojvođanski film, da je to poslednji jugoslovenski film, a zapravo to je samo jedan pravi ljubavni film za sve one koji su voleli priču o Vasi Ladačkom. Imam tremu pred premijeru ali Novi Sad je jedini grad u koji se ja uvek vraćam - kaže Balašević. Poznati novosadski kantautor je ujedno i scenarista i reditelj, a naravno, potpisuje i muziku filma „Kao rani mraz“. - Za mene to nije bio posao. Bilo je to neverovatnih 60 dana blesavljenja sa svim ovim sjajnim ljudima i prijateljima. Stalno nam spočitavaju da je ovo porodični film, ali ja ne vidim šta je tu loše. Film je nastao zbog potrebe da se našoj Jovani pruži šansa i uloga je ono što sam ja kao roditelj mogao da joj dam. Ako joj sad ne upali, kupićemo joj solarijum i sigurno neće propasti - kroz smeh je ispričao Balašević. Na pres konferenciji bili su, sve sami prijatelji, kako ih je Balašević predstavio. Uz Jovanu Balašević, koja nije mogla da suzdrži suze, kako je objasnila, zbog treme, odgovornosti koju nosi, ali i poverenja koje joj je pružila porodica, tu su se našli Vojin Ćetković, mladi Vasa Ladački koga tumači Danijel Kovačević, ali i Mira Banjac. - Ovo je bilo prosanjano snimanje, a Đole fenomenalan - rekla je Mira Banjac. btw Djole, NS je jedini grad u koji se i ja uvek vracam 
|
| čet tra 15, 2010 3:12 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
ima jos http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/ ... om.lt.htmlČudesni film o Vasi Ladačkom Balašević ne krije da je scenario napisao kao dar za diplomu na glumačkoj akademiji svojoj ćerki Jovani Jovana Balašević Novi Sad – Rediteljski prvenac Đorđa Balaševića film „Kao rani mraz”, dugometražna igrana verzija njegove pesme „Priča o Vasi Ladačkom”, premijerno će biti prikazan 19. aprila u Velikoj dvorani NIS-a u Novom Sadu i 20. aprila u „Sava centru” u Beogradu – saopšteno je juče na konferenciji za medije u Vladi Vojvodine. Pored popularnog kantautora, prvom predstavljanju filma u javnosti prisustvovali su pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić i tumači glavnih rola: Danijel Kovačević, Jovana Balašević, Vojin Ćetković i Mira Banjac. Film „Kao rani mraz” Đorđe je potpisao i kao scenarista i autor muzike, a producent je porodična kuća „Salajka”, sa njegovom suprugom Oliverom na čelu. Balaševići su okupili reprezentativnu glumačku ekipu u kojoj su još: Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Mustafa Nadarević, Zijah Sokolović, Marko Makivić, Peđa Bjelac, Ivan Đurić, Danica Jurčova, Radoje Čupić... Kadrovi su snimani 54 dana na lokacijama oko Ade, Čeneja, Novog Sada i Fruške gore, a posle montaže za prikazivanje je ostalo dva sata i četrdeset minuta. – Ako je traka uspela da registruje bar nešto od ljubavi, posvećenosti i požrtvovanja uloženih u ovaj projekat, onda će njegovo donošenje publici na prag biti nešto kao kumovska pogača. Malo originala kog smo svi toliko željni u ovim falsifikovanim i patvorenim vremenima. „Priča o Vasi Ladačkom” je pesma koja se otela, koja se nastavlja i posle poslednje strofe, koja živi svoj život trideset i nešto godina. Krišom je stizala i tamo gde niko odavde jedno vreme nije smeo – istakao je Balašević. Film donosi priču o događajima nakon pesme, iz ugla Vasinog sestrića Nikole. Balašević ne krije da je scenario napisao kao dar za diplomu na glumačkoj akademiji svojoj ćerki Jovani, koja juče nije mogla da sakrije suze. „Takvi smo mi, prirodni”, rekla je i izvinila se prisutnima u sali. Lik mladog Vase u filmu igra Danijel Kovačević, za koga reditelj kaže da je „jednostavno lik koji je zamišljao još otkako je napisao pesmu”. Kovačević je na snimanje dovozio svoju suprugu, takođe glumicu, a onda je zapao za oko Balaševiću. – Muzički, ovo bi bila fuga, poetski – balada, ali sve zajedno reč je o čudesnom filmu, koji je dugo fermentirao kod Đoleta. Motor projekta, sa druge strane, bila je Olivera Balašević, koja je do tančina, u sat, sve ispoštovala što je dogovoreno. Počev od odnosa prema ljudima, bez obzira da li je reč o radnicima koji razvlače kablove ili filmskim zvezdama, do isplate honorara – rekla je Mira Banjac.
|
| čet tra 15, 2010 3:26 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
|
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/dzet ... 22%21.htmlĐole Balašević: Stiže „Rani mraz"! Đorđe Balašević najavio je premijeru svog prvog filma „Kao rani mraz" za 19. april u zgradi NIS-a u Novom Sadu i za dan kasnije u beogradskom Centru „Sava". Novopečeni reditelj, koji je napisao i scenario i muziku za ovo ostvarenje, „Kao rani mraz" opisuje kao staromodan ljubavni film. - Želeo sam da to bude jedan staromodan ljubavni film, prepun emocija, strasti i karakternih uloga. I čini mi se da smo u tome uspeli. A posebno mi je drago što je reč o projektu u kojem se okupila cela moja porodica: supruga Olivera je glavni producent i glumica, najstarija ćerka Jovana igra glavnu žensku ulogu - lepu al' sirotu Olinku, mlađa Jelena je bila moj asistent, dok je najmlađem Aleksi pripala uloga sina Vase Ladačkog - rekao je Balašević. Scenario poklonio ćerki Po Balaševićevom priznanju, scenario je nastao kao poklon ćerki Jovani. - Hteo sam da joj poklonim scenario pošto je diplomirala. Na početku sam joj rekao: „Sada ćemo videti da li ti ide gluma, a ako ne uspeš, uvek možemo da ti otvorimo solarijum." A sada, pošto sam pogledao film ne znam koliko puta, mislim da ništa nećemo morati da otvaramo - rekao je kroz smeh Balašević. Đole je ponosan na ekipu filma. - Kada se setim tih 60 dana snimanja, ponosan sam što sam se blesavio s tim divnim ljudima koji su pristali da sarađuju sa mnom. Na kraju, ponosan sam što smo uopšte uspeli da snimimo film. To je najveći uspeh, uzimajući u obzir skroman budžet. Premijera će biti u Novom Sadu, jer je veći deo ekipe iz tog grada, mada je uvek nezgodno predstavljati nešto u mom gradu. U Novom Sadu oni koji te vole ne znaju to da pokažu, a oni koji te ne vole ne znaju to da sakriju. Ali, ipak, sačekajmo 19. april - rekao je Balašević. U Balaševićevom debitantskom filmu igraju Mira Banjac, Rade Šerbedžija, Vojin Ćetković, Mustafa Nadarević, Nikola Đuričko, Marko Makivić, Zijah Sokolović, Peđa Bjelac... Ćetković kaže da je priželjkivao ulogu dr Šefera. - Dobio sam ulogu koju sam poželeo. Nikada do sada nisam igrao ništa slično. Uvek sam bio heroj i mačo tip, a sada sam glumio gubitnika. Ljudi koji su gledali film kažu da sam uspeo u tome - rekao je Ćetković.
|
| čet tra 15, 2010 3:43 pm |
|
 |
|
Alias
...brodski mali...
Pridružen/a: čet tra 07, 2005 6:20 pm Postovi: 240 Lokacija: Sa one strane Sunca u Zemlji Bez Snegova
|
Drago mi je za Jovanu  , svi koji su gledali "Miris Kise Na Balkanu" mogli su da se uvere koliko je ona dobra glumica (i nesudjena balerina). http://www.dnevnik.rs/node/21247
_________________ samo san do tebe dovodi...
|
| čet tra 15, 2010 4:04 pm |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|