|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: uto lip 16, 2026 1:15 am.
kod reklama
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ina
...skipper...
Pridružen/a: sri lis 27, 2004 10:31 am Postovi: 449 Lokacija: svuda po malo...
|
ovako..nije naj-rečenica...i nije iz nekog filma..riječ je o prijateljstvu..jedna pjesmica na koju sam naletila negdje na netu..pa..
A friend
Someone to laugh with,
perhaps to shed some tears,
a person who has been with you all through the years,
someone to shelter you from days that are cold,
a shoulder to lean on, a warm hand to hold,
and arms to catch you if you slip or fall,
an ear for your problems whenever you call,
someone to share your giggles and your screams.
A person to share your secrets and dreams,
someone to hug you when you´re happy or sad,
someone to be there in good times and bad.
A person with whom you don´t have to pretend,
those are jobs of a very best friend.
_________________ Teško se budim, a još teže prestajem da sanjam...
|
| sub tra 23, 2005 12:58 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
Pridružen/a: čet kol 12, 2004 10:58 pm Postovi: 586 Lokacija: Utrine
|
«Nero! Hoćeš li se prezirno nasmiješiti ovom bijeloj hartiji što je samilosno primila šapat jednog srca,koje si ti zapalila sunčanim žarom?Nemoj se smiješiti jer blijeda će hartija proplakati nevidljivim suzama,a krv kojom su pisane riječi otkinute iz ranjave duše-problijedit će! Nero-ti ne znaš tko sam i gdje sam.Od tebe me dijeli zemlja i nebo.Sunce je daleko od tebe,ali ono te grli svojom zlatnom toplinom.Zvijezde su daleko od tebe,ali one šapuću drhtavim svojim titranjem kroz tihu ljubavnu noć.Ja sam još dalje od tebe,a ipak-budim tu ujutro glasnim kucajima srca svoga,uspavljujem te uvečer šapatom pjesme zakopane ljubavi svoje. Nero!Kad sjedim osamljen u noćnoj tami i slušam šušanj lišća,tad mislim da je to šušanj haljine tvoje! Kad slušam pjev ptica,mislim da slušam glas tvoj čarobni!Kad gledam kako se budi sunčani dan,osjećam da si to ti!Krv iz moje desnice donijet će ti pjesmu,što ju pjevaju moje grudi tebi.Ne,na svijetu nema ništa dragocijenijeg od bijele hartije i rujne krvce iz mojih žila. Da mogu naći hartiju veliku kao cijela zemlja i da na njoj potrošim svu krv svoga tijela, još mi ne bi moglo srce da išapće svu ljubav što ju osjećam za te!Ja znam da si nedostiživa,ali sam sretan jer mi je sva grud ispunjena tobom...»
(Grička vještica-M.J.Zagorka)
_________________ Srce stade kao dete da se otima, tražili smo se po prethodnim životima.
|
| sri tra 27, 2005 8:06 pm |
|
 |
|
Snjeguljica
...prvi casnik....
Pridružen/a: sri tra 06, 2005 5:28 pm Postovi: 806 Lokacija: ... u tvojim molitvama...
|
Tada mi pade na pamet kako se i po smrti Anne još jednom odvojila od nas. Da smo mi počinili samoubojstvo - pretpostavljajući da bismo zato imali hrabrosti - otac i ja bismo to učinili metkom u glavu, ostavivši objašnjenje koje bi zauvijek odgovornima trebalo oduzeti mir i san. Ali Anne nam je poklonila veličanstven dar ostavljajući nam izvanrednu priliku da vjerujemo u nesretan slučaj. Dar koji smo mi, dovoljno slabi za to, brzo prihvatili. I uostalom, to što danas govorim o samoubistvu, prilično je romantično. Može li se čovjek ubiti zbog stvorenja kakva smo otac i ja, kojima niko, ni živ, ni mrtav, nije potreban...
"Dobar dan, tugo", Francoise Sagan
_________________ ...jer ma kako me zvali, ja sam samo tvoj lični Harlekin...
|
| sri tra 27, 2005 8:15 pm |
|
 |
|
Miomir
...drugi casnik...
Pridružen/a: sri tra 06, 2005 2:54 pm Postovi: 734 Lokacija: noge na zemlji, glava u oblacima
|
_________________ Jedan od onih...
|
| sri tra 27, 2005 8:24 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
«Nero! Danas sam te vidio!I sutra ću te opet vidjeti!Poznaješ li dane kad tmurni oblaci zaklone sunce i kad je sve sivo,mutno i tužno?Ja ih poznajem!To su dani kad ne vidim tebe! Nero!Ti si prošla ulicom.Da sda se mogao pretvoriti u zemljicu crnu,da me dotakneš svilenom cipelicom svojom.Vidio sam te,Nero i srce mi klikće kao ševa o izlazu sunca. Lijepa si Nero,ali stotinu puta su ljepša čuvstva što si ih posijala u mome srcu. Crne oči tvoje su ponor,a ja sam se strovalio u nj i ležim tu razbitih grudiju.Vječno bih htio ležati ovako i krvlju,što teče iz moga ranjava srca,pisati svoje uzdisaje! Nero!Zašto nisam sunce što te cjeliva vrućim cjelovima svojim?Zašto nisam mjesec,što miluje u snu lice tvoje? Samo sam čovjek i od tebe me dijeli pakao i raj!»
(Grička vještica-M.J.Zagorka)
...eh,da..Zagorka i njene ljubavi..Nera i Siniša..Meško i Stanka..Divljan i Manduša..Tomo i Dorja..Ivan i Tajana..Damir i Gordana..Vjeran i Jadranka..
_________________ Srce stade kao dete da se otima, tražili smo se po prethodnim životima.
|
| čet tra 28, 2005 9:33 pm |
|
 |
|
Divlji badem
Pridružen/a: uto lis 12, 2004 5:30 pm Postovi: 50 Lokacija: Gdje god pozelim...
|
"...Verovatno je voleo i Borku, na neki nacin, ali mamina prerana smrt oznacila je ljubav mojih roditeljansrebrnom zvezdicom sudbine, i neki misle da je to Caleta potpuno dotuklo, ali ja sam ga ipak najbolje znao.
Nije ga potpuno dotuklo…
Kad mu je „dolazilo“ kad je cutao, cugao i sedeo u mraku, „to“ je uvek nekako nalazilo prostora da ga dotuce jos malkice…
Uvek.
Svaki jebeni put…"
Tri posleratna druga
_________________ ...E moji divlji bademi...
Nista nije tako lepo dok cveta. I nista tako gorko, kad se proba....
|
| sub tra 30, 2005 1:39 pm |
|
 |
|
JoeOK
|
"Isti taj Dunav je još noćas bio u Vukovaru,probisvet stari,otud,bojim se,na talasima miris baruta i tamjana,zbog kog su se tako uznemireno i zlokobno razgakali galebovi oko stubova srušenog mosta pod Varadinom?
Osetio sam Veliku Reku kako natmurena i mrka teče uporedo sa mnom,baš čudno,najsitnije kapi znaju ponekad da načine nesnosnu buku,a toliki Dunav se valja svetom potpuno bešumno,nikad to neću razumeti?
Pokušavao je da me pretekne,da skrene pažnju na sebe (kao da ima nešto da mi javi?),no pravio sam se da ga ne primećujem,menjao sam stanice na radiju,podešavao retrovizor,skrenuo levo ranije nego što sam nameravao...
I bilo je baš bedno,baš bedno...
Kao klincu,otprilike,koji pokušava da se otarasi psa lutalice koji ga drugarski prati?
Kao mali sam provodio sate na obali,maštajući o dalekim gradovima kroz koje je Dunav prošao putujući za Novi Sad?Danas jedva mogu da dobacim i nekih osamdesetak kilometara uzvodno,uspore me vrtlozi kod Vukovara,zaustave struje naspram Batine,Drava potiskuje,ne pušta dalje od ušća...
Pa...
Starim,verovatno?
Biće da je to?
Taj univerzalni izgovor pali tako bezbolno i lako,da druge izgovore i ne tražim više... "
Jedan od onih života
_________________ ...magija je prestala, negde mi je nestala,
kao leptiri pre kiše...
|
| ned svi 01, 2005 1:22 am |
|
 |
|
JoeOK
|
"Neko emocije troši polagacko,kao mirišljavi sapun,a neko svoje srce ispali razuzdano,kao pun šaržer,pa u jednoj kišovitoj aprilskoj noći odvoli za čitav život..."
Jedan od onih života
_________________ ...magija je prestala, negde mi je nestala,
kao leptiri pre kiše...
|
| ned svi 01, 2005 1:27 am |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
«Nero! Priroda je zakitila svijet božanskim ljepotama,ali nijedna kao ti!Nijedna nema tako lijepih riječi,tako umnih misli i tako odvažan hod.Moć tvoja nije ljepota tvoja,Nero! Tvoja moć si-ti!Ti si snaga orkana,žar sunca,svježina proljetnog jutra.Ti si tajnovitost tamne noći obasjane dalekim zvijezdama.Ti si iskra s neba,što ju izgubiše zvijezde otajstvene,putujući svemirom beskrajnim. Nero! Sjedim sam u tami noćnoj i gledam gore u nedohvatne visine.Tamo sjaji zvijezda-moja zvijezda i gleda zlatnim svojim okom u tamu.Što ona zna tko to dolje u toj tmini čezne za njome?I vječno će ovako sjati ponosito,daleko gore.Nikad neće progledati tamu,nikad opaziti suzne oči ispunjene čežnjom... Nero! Kolikogod je zemlja udaljena od neba toliko sam ja daleko od tebe.Kad bi vječno vladala tama,da u njoj sakrijem sebe i kad bi nebo bilo vječno osuto zvijezdama,da mogu gledati tebe!» @@@@@@@@@@ «Ne vjerujem u đavle,Nero!Čovjek je,koji te oteo smrti.Ili je vitez ili je hulja-ali ja ga mrzim jer je učinio ono,što htjedoh učiniti ja! Kad bi znao da si spašena!Tamnica bi mi bila raj,zveket okova rajska pjesma... Oko mene tišina i samoća,dva draga,jedina pouzdanika moja.Sjedimo tu sami i slušamo kako bukte mlade grudi,kako izgara život mladi od žara plamena i boli beznadne.Neka gine,neka sahne.Usahnut mora mlado proljeće kad uzalud čezne sunce!» @@@@@@@@@@ «Znaš li Nero što je plač bez suza,patnja bez jauka?Zašto ove crvene kaplje ne mogu kriknuti?Zašto me muče nijemo?... Nero?Smiješ li se što param ruku svoju da ti šaljem krvave uzdisaje svoje?Smiješ li se ranjeniku što krvlju piše na samrtnom bojištu u vrućici? Smiluj se Nero!Plačući dozivlje slavuj slavuljicu srca ledena...... Noćca sjetna može zaplakati blagu rosu-i oblak može jecati grmljavinom,a grom zatutnjiti da nađe daha.Samo moja bol je nijema,luđački nijema i strahovita. Ne,ne smij se Nero-pusti ludu neka viče i luduje,to joj godi,to joj blaži smućenu dušu....»
|
| ned svi 01, 2005 8:36 pm |
|
 |
|
Flamanka
Pridružen/a: ned tra 17, 2005 10:54 pm Postovi: 10 Lokacija: Beograd
|
|
| pon svi 02, 2005 1:35 pm |
|
 |
|
Jelena_B.
....kapetan...
Pridružen/a: sub ožu 20, 2004 8:34 pm Postovi: 1484 Lokacija: Mutne vode sna...
|
| pon svi 02, 2005 10:27 pm |
|
 |
|
Divlji badem
|
|
| uto svi 03, 2005 12:16 am |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
«Nera se susretne sa Sinišinim očima-dubokim,tamnim i tajanstvenim,u kojima je počivala zatajena,izmučena njegova ljubav-i ona šapne drhtavim,mekim glasom:»Moji su časovi izbrojeni,ali prije nego li umrem,rado bih znala zašto-zašto?» Mekani,topli njezin glas zavukao mu se u svaku žilicu njegovog snažnog tijela.Dugo zatajivana,teško izmučena,vazda odbijana i uvijek krvavo vrijeđana njegova ljubav klonu iznemogla,a da se nije mogla oduprijeti. Slabost i ganuće prelije mu dušu.Njezin glas poput sunca otopi njegov ledeni ponos.... Nešto ga je pritislo o zemlju-padne na koljena do njezinih nogu i prekrije lice rukama.Sva zatajivana bol provalila je sada iz njegova srca,kao što provaljuje bujica,dugo zadržavana divljom snagom.Nera je sustežući dah i dršćući na cijelom tijelu gledala kako pod težinom neizmjerne boli podrhtavaju njegova jaka ramena...Nehotice i besvjesno položi ruku na njegovu glavu;»Siniša-ja bih morala pred vama pokleknuti i svojim suzama vaše zaustaviti...Ali odveć su mi drage i skupocjene....» On podigne glavu i pogleda joj u lice preobraženo osjećajem beskrajne odanosti. Njihovi se pogledi susreli i stopili.U dodiru njihovih zjenica zadrhće suzna ljubav,što u taj čas ne osjeti ni čeznuća,ni želje,ni strasti,ni težnje-ljubav što se rodila u patnjama.Ni ruke im se nisu dotakle,ni usta primakla.Tek suze u njihovim očima nijemo se zagrle čistim zagrljajem.Nijedno nije progovorilo.Kao da su oboje željeli da se taj čas pretopi u vječnost.....»
|
| uto svi 03, 2005 7:40 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
«Vidiš li,ljubav,nepouzdana,divlja,samrtna ljubav pojuri ti tijelom i dušom i istjeruje iz tebe sve kao što plamen tjera iz zapaljene kuće ljude,životinje,ptice i bube» @@@@@@@@@@ «Ali nemoj da mi misliš da u nama ima samo gamadi.Pored kobaca izlijeću iz tebe i bijeli golubovi.Čovjek nikad ne može da bude toliki svetac ni toliki nitkov,kakav može da bude u ljubavi.Pod svim ostalim okolnostima on može da se prenemaže.Ali u ljubavi ne.Tu iz tebe izbija sve ono što leži u najskrivenijem kutu ljudskog bića.» @@@@@@@@@@ «Kako je čudna ljudska sudbina.Da slučaj upravlja našim životima ili u svom najskrivenijem biću nosimo u sebi tajanstvenu silu koja nas u odlučujućim trenucima,neprimjetno gura lijevo ili desno kao da nesigurnim titrajem igle na kompasu,pipajući maglovite puteve budućnosti,neka udaljena,strašna sila privlači sebi naše treperave,sitne živote. Možda je ta sila koja nas vreba negdje u beskonačnosti i mraku baš sama smrt. Ljudski život ima dvije postaje;rođenje i smrt.Sve ostalo samo su neznatne mijene koje prelaze u ništavilo,postaju nevidljive uoči smrti kao što se sliva lišće kada izdaleka promatramo šumu. Sve je to sasvim svejedno jer ćemo ionako umrijeti: Ne traži posljednji uzrok stvari,ne istražuj njihovu tajnu jer je ona tamna i porazna. Sjaj sitnih stvari je to-što životu daje toplinu.»
Lajoš Zilahi-Voda nešto nosi
|
| sri svi 04, 2005 11:49 am |
|
 |
|
Divlji badem
|
"-Mama je opet previse orginalna...
Ona je htela da me nazove po nekoj recici, tu u Baranji...Uf..Uvek zaboravim po kojoj...."
Morao sam na put sledeceg jutra i posao sam ubedjen da je Daljina onaj kljucic kojim se navija Ceznja, a vratio se shvativsi da uveliko mozes ceznuti i za nekim kraj koga si?
I nikad je nisam pitao da li se setila te recice?
I, sto je najgore...
Nikad joj nisam rekao ni da sam usput presao na desetine bezimenih recica koje sam nazvao po njoj...."
(Jedan od onih zivota)
|
| čet svi 12, 2005 12:54 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
″Ljubav se sastoji od dva elementa ili točnije rečeno,postoje dvije vrste ljubavi; Ljubav što na prvi pogled obuzme ženu poput iskre i ljubav koja polagano prodire u žensko srce kao posljedica mudrog,ljubaznog ponašanja." @@@@@@@@@@ ″...u životu svake žene,bila ona kraljica ili pralja,jedna jedina ljubav ostavlja uvijek dublje tragove od ostalih.To je ponajčešće prva ljubav.Ispred svakog čovjeka,koji u stvarnosti ili u uspomenama prolazi ispred onog ogledala što ga zovemo srcem,žalosno odmahujemo glavom i kažemo:»To nije onaj pravi»I onda se ogledalo postepeno zamućuje,ne odražava ničiju sliku,a ipak ako pogledamo iza magle što prekriva površinu uvijek vidimo samo njega,samo on se tamo nalazi."
Alexandre Dumas "Lady Hamilton"
|
| čet svi 12, 2005 8:30 pm |
|
 |
|
Divlji badem
|
|
| uto svi 24, 2005 7:07 pm |
|
 |
|
lemon
...brodski mali...
Pridružen/a: pon svi 23, 2005 11:57 pm Postovi: 101 Lokacija: u ofsajdu...
|
_________________ "Kažu neki - Đoletove pesme su sve iste.
Jebem li ga, što kaže naš narod, i meni su one Ajnštajnove formule sve iste.
Nismo svi svemu dorasli. To je tako."
Balašević na nekom koncertu.
|
| uto svi 24, 2005 9:56 pm |
|
 |
|
Ina
...skipper...
|
"Uvijek ću žaliti, uvijek... kada sklopim oči, uvijek će biti samo jedna slika, uvijek će nedostajati... onaj drugi život, drugo vrijeme, drugi koraci i osmjeh koji je postojao samo tada... I gdje ću naći snage okrenuti leđa kada je jedino što želim ići u susret?"
|
| uto lip 07, 2005 1:25 pm |
|
 |
|
Ina
...skipper...
|
Sto vise mislim na tebe vise me boli, nisi ti mene jos prosla, neces vjerovatno nikad, ostavila si jedan duboki trag ljepote u meni, mislim da to nikad niko vise nece moci ponoviti, mozda se ne treba niko ni truditi jer sve sto se sada desava, prolazi pored mene, ne osjecam nista, mislim da ne zelim da osjecam vise nista, mislim da ces me uvijek kostati suze kad mislim na tebe, uvijek...kao sad, uvijek. Nadam se da ces naci, cak to i prizeljkujem, nekoga ko ce te nosati na dlanu kao kap vode, jer nisi drugacije zasluzila.
|
| uto lip 07, 2005 1:27 pm |
|
 |
|
aco
...drugi casnik...
Pridružen/a: pet tra 22, 2005 11:53 am Postovi: 769 Lokacija: zla vjestica ili dobra vila
|
_________________ ...srce lupa kao vojni bubanj...
|
| sub lip 11, 2005 7:34 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
Momci su već svirali uvod za «Noć kad sam preplivao Dunav».Nad Šalatom zastrašujuće mnogo zvezda.Koliko?Pa ne znam,koliko ih ima?Toliko. Instinkt starog estradnog mačora je nepogrešiv.U korak tačno procenjen put do mikrofona,poslednji akord i:Na mostu smena straže... Dobro veče,Zagrebe,mislio sam malo na tebe... Pesma se vraća.»Dobri su» klimam Duji glavom .Profesor potvrdno klimnu:«Najbolji» Bio je 23.juli.Jadna i bedna osamdesetsedma dogurala je nekako do polovine.Prošlo je deset godina. Deset godina je još uvek deset godina. Majstori su pomerili sve vrednosti,ništa se više ne može porediti bez one razrešilice:U ono vreme.... U ono vreme to je bila sasvim dobra platica. U ono vreme mi smo to mogli sebi dozvoliti... U ono vreme bilo je,đavo će ga znati,drugačije.Sve se menja,brojke rastu.Legende se smanjuju.Dijalektika. Ali deset godina je još uvijek deset godina.Ne da se vreme,žilavo je,ono će još i nas nadživeti,vidim ja. Da sam u jesen sedamdesetsedme posadio orah,sad bih mirno mogao da se obesim,toliko bi to drvo bilo,a i vremena su takva. Da sam otišao na robiju zbog pronevere i pljačke,davno bih izašao,i uz malo sreće već bih uveliko ponovo bio direktor i rasturao sledeću firmu. Ne,gospodo,ruka sudbine uvela me je te jeseni u drugu jednu tamnicu iz koje se izlazi malo teže.Pod rukom sam nosio gitaru «Vegas»,kupljenu proneverenim novcem namenjenim za udžbenike za treći razred gimnazije. U očima sam nosio neke nedoglede,u mislima neke nedostiže,a u džepu jakne neke tekstove,među njima i tekst pesme koju sam odlučio da otpevam tog 13.septembra,kad sam prvi put ušao u studio. Kako se zove šlager?Producent i snimatelj su se samo čudno pogledali kad sam im odgovorio:U razdeljak te ljubim... Znate kako se to desi u američkom filmu:siromašni mladić svira trubu na obali reke,srebrni «Linkoln» prelazi preko mosta,kuc,kuc,šofera po ramenu,zaustavi,Alfrede,pozovi onog mladića,hej,momak,da,da,ti sa trubom,moj gazda,čuveni producent,želi da te vidi.Dalje znate... Slažem se da život nije film,još manje američki,najmanje muzički,ali u mom skromnom slučaju sve se odigralo veoma bioskopalno. Čudno je to,vlasnik si jedne sasvim obične face koja izgleda kao da na nju tek treba da se docrtaju neki detalji.Vratiš se nekad kući,zazvoniš,a ćale ti otvori i kaže:Izvolite,šta želite? Tata,pa to sam ja,tvoj mali sin... Jao,sine moj,ja vidim poznat si mi,izvini,molim te,uđi slobodno,ne mogu nikako da te zapamtim,tako imaš neku običnu facu... Odjednom,ta faca na naslovnim stranama,kalendarima,uskšnjim jajima,i da bi došao k sebi,pošto odeš od sebe,daleko,daleko,padaš iz greške u grešku,i da bi ih sve nabrojao,morao bi jako sitno da pišeš pa da sve stanu na omot ploče,ma kako dupla ona bila. Ali neki magarci nikad ne nauče.Te večeri nisam smeo doći na Šalatu.Firma mi je bila suviše rabljena u tom gradu,godinu unazad,a čuvao sam ga kao školjka biser,jer Zagreb je bio biser svih mojih turneja.
|
| sub lip 25, 2005 8:31 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
Kad budete išli na neki koncert,pogledajte malo iza,pored scene,kraj ulaza,a najčešće kraj blagajne.Uvek su tamo neki tipovi u kariranim sakoima,sa pečatnim prstenjem,debelim narukvicama,sa špičastim cipelama,šarenim košuljama kao makroi. To su organizatori koncerata,izvinjavam se makroima zbog ovog poređenja. Ja sam pesnik,a ne trgovac i više ne znam da li je to dobro ili loše.U Zagrebu su me uvek pljačkali.Prodavali u belo roblje.Licitirali kao polovnu «Ladu».Četiri koncerta za dva dana.Dvadesetpet hiljada u dvorani za dvanaest.Plakatiran čitav grad i puštene u prodaju ulaznice daleko pre mog pristanka.Svršen čin.Saznavao sam sve obično dan dva pre koncerta,kad je bilo neizvodivo ostaviti publiku. Majstori su znali da publiku neću ostaviti.Ni publika mene.Sve su učinili da me zavade sa tim gradom,ali to je hemija,to je za takve tipove nedokučiva magija. Kad koncert počne,prestaje sve drugo,i ja nisam gledao čoveka u ljubičastoj košulji,ali sam znao da je tu.Usporavao me je,ali navikao sam na balast tih grebatora za smisao.Ponekad sam se osećao kao remorker, ma koji remorker,to je za mene obična jedrilica,wind surf,tako reći.Ja sam vukao stotinu šlepova odjednom,malo je tegljača koji bi to izveli. Klinci su pevali:»...prva je ljubav došla tiho,nezvana,sama...»,al to nije diralo Ljubičastog.Žmirkao je kao da pevuši u sebi,ali je već bio daleko, zamišljajući kako leti nebom na velikoj kreditnoj kartici,kao na čarobnom ćilimu,sa vrećama love oko sebe. Kao vuk u onoj priči o prasićima,i on je lako prevario životinjice na sceni,obukavši se u malu vevericu Zagija,pa je onda oduvao sve dogovore o gradovima u kojim nismo nastupali,i ponovo nas reklamirao u Zagrebu.Razglednice univerzijade.Jedna mala prevarica u odnosu na naslove u novinama te godine. O tome nisam mislio dok su trajale pesme.Mislio sam na sedamdesetosmu.Život je more.Ja se ne bojim velike vode.Duja,Caki i ja.Rani mraz.Ćao,amateri.Profesor na akademiju u Beč,pa u vojsku,jedan,drugi,treći.Hej,drugovi,je l' vam žao... I ponovo zajedno u Bezdanu.I na Šalati. Neki novi klinci traže jednu staru pesmu.A gasili su devet sveća na torti kad je izašla ta ploča sa pričom o nekom Vasi Ladačkom.Da li je to pesma koju najviše volim?Da!Da!Čujem devojčice negde desno,gore u mraku.Ne.Instinkt starih estradnih mačora je nepogrešiv.Već me čeka E-mol:Nošen dahom sna... I ostaje ravnoteža među zvezdama.Mada su neke pale te večeri,jer, mnoge su želje ispunjene na tom koncertu.Dunjo moja.O,kako tužnih ljubavi ima. Hej,to dugo nismo svirali,ali važi.Danas ispunjavamo sve želje. Precrtavši taj dan,poslednji zaokružen crvenom olovkom u kalendaru,ja sam već ispunio tri želje.Pomislio sam na to kako dugo,dugo,nijedan grad neće osvanuti izlepljen plakatima sa imenom na koje se najčešće odazivam,i shvatio sam da se još jedna želja polako ispunjava. I Ljubičasti je imao dobar dan.Nije pala kiša,a on je pred koncert uvalio još par stotina fantom-ulaznica.Još kad bi nas prodao u neki disko...O,da i njemu su se ispunile sve želje.Skoro sve. Odlazi cirkus iz vašeg lepog grada.Laku noć,dame i gospodo.Nad Zagrebom se otkačila još jedna zvezda,nestavši nepovratno,sunovrativši se u dubok bezdan,bez dna.Truba je vrisnula kao da se rastaje sa životom. Instinkt starog estradnog mačora je nepogrešiv.Nikad leđa publici,lagani pogled preko ramena,dovoljan da okrzne ljubičastu košulju koja ulazi u automobil sa poznatom plavom tablicom i velikim slovom «M» Show must go on. «Hoćemo još,hoćemo još...»poručuju nam prijatelji iz mraka.Hoćemo i mi,deco,ne morate nas nagovarati.Znamo li još nešto?Hajde,sve što znamo.Najbolje što znamo.Od Mure pa do Morave,neka me svi zaborave.Ja bih da proživim na svoj način.A to nije najbolji način,ali meni dobro stoji. I ova predstava je završena.Tribine su potpuno prazne i niko ne veruje da se tu pre sat vremena desio neki koncert. Plavuša u letnjoj haljini donosi mi čašu sa kokom do poslednjeg reda tribina.Hej,lutko,Kim Besinger je obična opatica za tebe.... Olja se smeši.Već je sve u redu.A ti ćeš morati da budeš Mad Max sledećih par sati.Zvala sam kući,klinci su dedi zamazali naočare zelenim flomasterom,ne skida se,rekla sam da odmah krećemo. Samo da popijem koku. Peca i Duja dovlače gomilu traka iz tonskih kola. Sad imamo sve,kaže Petar Instinkt starih estradnih mačora je nepogrešiv. «Biće dobra ploča»,klima Profesor glavom. Potvrdno mu klimnuh:»Najbolja» Balašević Đorđe 1.decembar 1987. -omot ploče U tvojim molitvama
|
| sub lip 25, 2005 8:37 pm |
|
 |
|
Anna
Pridružen/a: pon sij 24, 2005 12:13 pm Postovi: 17 Lokacija: Gde sam ja? Gde si ti .... ? Ja sam uvijek tu negdje. Tu ili tamo....
|
Preslusao sam „sekretaricu“, tri zadnje poruke bile su bez rijeci, no neke glasove i ne moram cuti da bi ich prepoznao...
Laku noc, Ti Mala Breskvo, kako si samo mogla pomislit da te necu otkriti po nacinu na koji zadrzavas dah?
Mirno spavaj, moja mila, sanjaj da si perce na krilu galeba skitnice kog praskozorje zatice nadomak obala Biseva….
_________________ ...Dakle, koji broj jastuka nosis? Imam jedan koji mi je mali, mislim da ce biti taman za tebe...
|
| čet srp 14, 2005 1:16 pm |
|
 |
|
satori
Pridružen/a: pet srp 15, 2005 3:59 pm Postovi: 6 Lokacija: zagreb
|
 DANTE'S PRAYER
DANTE'S PRAYER
Music and Lyrics Loreena McKennitt
When the dark wood fell before me
And all the paths were overgrown
When the priests of pride say there is no other way
I tilled the sorrows of stone
I did not believe because I could not see
Though you came to me in the night
When the dawn seemed forever lost
You showed me your love in the light of the stars
Cast your eyes on the ocean
Cast your soul to the sea
When the dark night seems endless
Please remember me
Then the mountain rose before me
By the deep well of desire
From the fountain of forgiveness
Beyond the ice and fire
Please remember me
Though we share this humble path, alone
How fragile is the heart
Oh give these clay feet wings to fly
To touch the face of the stars
Breathe life into this feeble heart
Lift this mortal veil of fear
Take these crumbled hopes, etched with tears
We'll rise above these earthly cares
Please remember me
Please remember me
|
| pon srp 18, 2005 11:47 am |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|