|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: sub svi 02, 2026 11:45 am.
kod reklama
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
nick
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:14 pm Postovi: 1087 Lokacija: Sandzaklija na privremenom radu u Chekrchichima (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
 Kal
Jel cuo ko od vas bend (a kaki bend? pa, ciganski naravno, sta kaki) imena Kal? Ja eto cudnovatim putevima Gospodnjim dobavio se CDa pomenutog benda i zivo me zanima di su bili do sad. Momci su cigani, sad jel Beogradski il iz okolice neke blize, ubi me, pojma nemam. Od kad sam ih pribavio, ne mogu ista drugo slusat, matere mi. Malko su obradili taj ciganski melos i izopacili ga, al za razliku od ostalih pokusaja koje sam do sada cuo - ovo valja. Recimo, klasicna ciganska melodija sa naglasenom ritam sekcijom (pojacana bas dionica i sva sila udaraljkasa), izvrsno zvuci cak i meni koji ne cijeni mesto dramnbejs. Pa onda, pravi dragulj: Rambo Amadeus repa na ciganskom. Kurca ga nisam razumio sta prica, osim par sporadicnih djelova koji sami za sebe nemaju neko preveliko znacenje, al te zivo zainteresuje o cemu on to kad usred teksta ulete djelovi na srpsko(hrvatsko)m tipa: "ljepsi su za njom dahtali, a pogledaj mene (..nesto na ciganskom..) jebem li ti ogledalo" "usne sto ne mogu da se prebole (..nesto na ciganskom..) covek da klekne pa da se zakune" (to mi je nova podstapalica "covek da klekne pa da se zakune" samo nemam di da ju koristim, pujebemti), "stavicu je u pasat karavan (..nesto na ciganskom..) kupicu joj kesu karamela (jos ciganskog)"
A izmedju violina. Pa onda harmonika. Ciganski rep. U izvedbi Svjeckog Mega Cara. Pa ti vidi.
Ma, naucicu ja taj prokleti ciganski, samo da ovu pjesmu desifriram, makar mi to bilo zadnje sta cu napravit u zivotu, al kontam sve da bi mogo i prije toga (prije neg napravim zadnje u zivotu), sad nas ima dvoje za ucit ciganski (bogati, ona MENI dodje i pita me da jel ocu ja s njom ucit ciganski. MENE pita da jel ja ocu s NJOM ucit. Dobro, jebo ga ja, pa zna se valjda neki red i ko je ovde prvi htio ucit cignaski.), znaci moglo bi konacno nesto od toga i biti.
Uglavnom, toplo preperucujem nabavit Kal (ja distribuiram svoj primjerak po povoljnih 150 kn po komadu (premda se moze dobit i za pivu il rakiju)) i slusat do ibeznemoglosti.
Evo sam naso i na netu ponesto o tom albumu: http://www.yu4you.com/items/sr/cd/item_3123.html
|
| ned lip 18, 2006 9:15 pm |
|
 |
|
Svirac
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: pon srp 12, 2004 7:25 pm Postovi: 398 Lokacija: Przichi (Rikavachko-Gvozdjanska zupanija)
|
_________________ ŽELJE, ČESTITKE I POZDRAVI!
Cijena jedne SMS poruke je 3,40 kn + PDV
Poruke šaljite na broj: 792511
Morava ti u očima Šumadija u grudima Od meda si dušo slađa To Srpkinja samo rađa
Pozdrav cijeloj Krajini od Miljana!
|
| ned lip 18, 2006 10:03 pm |
|
 |
|
SkyWalker
...skipper...
|
Bez uvrede, ali meni je malo mucan taj rep sa Rambom... cak i kada se radi o sarkazmu, uzas je.... ja to ne varim bas... a sto se Kala tice...ne znam.... sav taj "etno" fazon me nikada nije privlacio.... ispuseno mi je...
...eto..Demokratija! 
_________________ "....I naprosto je trista cuda predrasuda sad izmedju nas...!!"
|
| pon lip 19, 2006 5:00 am |
|
 |
|
nick
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:14 pm Postovi: 1087 Lokacija: Sandzaklija na privremenom radu u Chekrchichima (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
|
| pon lip 19, 2006 4:12 pm |
|
 |
|
SkyWalker
...skipper...
|
da se razumemo... ja OBOZAVAM cigane! ali ne njihove obrade... ne volem komercijalu...
_________________ "....I naprosto je trista cuda predrasuda sad izmedju nas...!!"
|
| uto lip 20, 2006 4:22 pm |
|
 |
|
edo
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: uto ožu 16, 2004 1:40 pm Postovi: 5110 Lokacija: Pazarichi (Rikavachko-Gvozhdzanska zhupanija)
|
ja bas nesto pretjerano ne volem cigane...ali postujem...
samo sam htio reci da je meni glupo nesto razdvajat na komercijalu ili ne...ili je dobro ili nije...a pare ili dodju ili ne dodju...
_________________ White Crystal World-Bridger
I dedicate in order to equalize,
Universalizing opportunity.
I seal the store of death
With the crystal tone of cooperation.
I am guided by the power of endlessness.
|
| uto lip 20, 2006 5:32 pm |
|
 |
|
nick
Admin (Bog i batina)
|
|
| uto lip 20, 2006 11:06 pm |
|
 |
|
SkyWalker
...skipper...
|
...dvesta zena.... ne,ne, necu dalje, lepo sam vospitan.... 
|
| uto lip 20, 2006 11:51 pm |
|
 |
|
Svirac
Admin (Bog i batina)
Pridružen/a: pon srp 12, 2004 7:25 pm Postovi: 398 Lokacija: Przichi (Rikavachko-Gvozdjanska zupanija)
|
Dvjesto žena
Četiristo problema
Jer svaka žena
Izvor dva problema
Jedan je sama žena
A drugi je sve ostalo...
Jer zaista, kažem vam
Takvog problema
Što može izmislit žena
Ne možemo ni ti, ni ja
Niti moj prijatelj Empedoklo
Niti onaj što u rijeku je
Jednom ušao, pa drugi put nije
Takvih problema
Može izmisliti samo žena
(Epizoantus Kukmača, 3500 g. pr. Kr.,
Izvadak iz zbirke pjesama "Kada umrem,
samo mi uši neće istrunuti, jerbo sam cijeli
život sevdah slušao")
_________________ ŽELJE, ČESTITKE I POZDRAVI!
Cijena jedne SMS poruke je 3,40 kn + PDV
Poruke šaljite na broj: 792511
Morava ti u očima Šumadija u grudima Od meda si dušo slađa To Srpkinja samo rađa
Pozdrav cijeloj Krajini od Miljana!
|
| sri lip 21, 2006 2:19 am |
|
 |
|
ElwoodBlues
....kapetan...
Pridružen/a: sub tra 02, 2005 1:26 pm Postovi: 1420 Lokacija: Zagreb
|
Svaka minuta provedena za knjigom ili kompjuterom učeči PMA, MUP, ADR, SPA ili ostale čudnovate predmete sličnih kratica; svaka minuta utrošena na bilo kakav koristan i svrsishodan posao naprosto je uzaludno bačeno vrijeme naspram vremena koje bi čovjek mogao utrošit slušajući tvoje gluposti. Koštalo bi, doduše, to i par piva, al bože moj.
Neka ti je vječna slava i lak španski asfalt. Rispekt!
_________________ oooooj čoviče
želje mnoge ostvarit ćeš stić
ali sebe na dvi noge
ko zna ka ćeš dić!
|
| sri lip 21, 2006 2:47 am |
|
 |
|
nick
Admin (Bog i batina)
|
|
| sri lip 21, 2006 12:35 pm |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|