|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: sub vel 07, 2026 11:45 pm.
kod reklama
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
Novi site benda Letu Stuke!
| Autor/ica |
Poruka |
|
Tisina
...drugi casnik...
Pridružen/a: pon srp 11, 2005 3:43 pm Postovi: 758 Lokacija: RajvoSa
|
 Novi site benda Letu Stuke!
_________________ čudna je čaršija ovo majstore moj
al' pregriz'o jezik ko kaže da nije lijepa
samo ovdje zaista možeš ostati svoj...
|
| čet stu 27, 2008 1:45 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
Darko Rundek i “Cargo orkestar” održaće koncert 17. decembra u Sava centru u Beogradu, gdje će publika imati izuzetnu privilegiju da prva i jedina uz kupljenu ulaznicu dobije novi živi album "Live in Dom omladine", koga potom neće biti u redovnoj prodaji. Koncert u Sava centru najaviće i kraj rada ove postave “Cargo orkestra”, čiji clanovi žele da se posvete drugim projektima.
Cargo orkestar je za Rundeka "počeo kao avantura", kada je raspustio bend skupljen za rad na albumu "Apokalipso" (1997) i krenuo u potragu za novim saradnicima nastanjenim kao i on u Parizu, sa kojima je odatle mogao kontinuirano raditi i kreirati…
Poslednji album je izašao 2006. godine pod nazivom "Mhm a-ha oh yeah da-da".
Pored stalnog, dugogodišnjeg člana Cargo orkestra- bubnjara i producenta -Djanija Pervana, koji je inače jedan od temeljnih članova benda “Letu Štuke”, kao specijalni gost ovog koncerta pojaviti će se i Dino Šaran lider i pjevač “Štuka”.
Darko Rundek je gostovao na prvom albumu “Štuka” gdje je u duetu sa Dinom Šaranom otpjevao Dininu pjesmu “Sunce”!
Ulaznice za ovaj koncert su iznimno tražene a sigurni smo da će svi posjetitelji doživjeti nesvakidašnji koncertni ugođaj, svojstven Rundeku i njegovom “Cargo orkestru”!
|
| sri pro 10, 2008 12:17 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
|
| uto sij 06, 2009 12:11 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
Nakon uspješnih nastupa popularnog sarajevskog benda Letu Štuke diljem BIH i Hrvatske tokom 2008. godine, u novoj godini momci nastavljaju punom parom kada su live nastupi u pitanju, a zadarska publika će imati mogućnost da ih čuje 30.01., petak, u Maya pubu, dok u subotu 31.01. nastupaju u poznatom riječkom klubu Stereo dvorana!.
Cijena ulaznica u pretprodaji su 40 kn a na dan koncerta 55 kn!
|
| pon sij 12, 2009 4:43 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
Ulaznice za koncert u Zadru i Rijeci se mogu kupiti i putem Eventima
|
| sri sij 14, 2009 1:01 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
Na proleće Letu štuke u Beogradu
Poznata u Hrvatskoj i matičnoj Bosni i Hercegovini, sarajevska rok grupa Letu štuke po rečima frontmena Dine Šarana na proleće se konačno sprema da krene u pridobijanje srpske publike, za početak najverovatnije nekom manjom klupskom svirkom u Beogradu.
"Na proljeće ćemo konačno svirati u Beogradu, mislim u nekom manjem postoru, nećemo da to uradimo odmah na sva zvona. Možda se to desi i malo ranije, ali ipak mislim da je najvjerovatnije da će to biti na proljeće", otkriva Dino Šaran u intervjuu za Long Play.
Dino je čovek kome je rat umalo uzeo najbolje godine života i što je možda još važnije - bend. Priču sa Letu štuke započeo je uoči 1992. godine u Sarajevu, ali je sve omeo rat u Bosni i Hercegovini. Odlazi 1994. godine u Zagreb gde preživljava kao kafanski pevač i kasnije "prihvata da postoje samo dobre i loše pjesme i da je umjetnost ono što dolazi iz srca a ne iz koncepta".
Pošto je nekoliko godina radio pesame za razne pop izvođače, Šaran konačno obnavlja priču o Letu štuke kada se 2004. godine bubnjar Cargo orkestra Darka Rundeka, Ðani Pervan "vraća iz bijela svijeta i počinju nešto čačkati".
Sarajlije su se vež 2005. godine oglasile uspešnim prvencem "Letu štuke" sa koga se posebno istakao hit duet sa Rundekom "Sunce". Letu štuke su se u aprilu prošle godine oglasile drugim albumom "Proteini i ugljikohidrati", koji je u decembru "Goraton" objavio u Srbiji i Crnoj Gori. Istovremeno srpska publika je 17. decembra imala najbolju do sada priliku da se upozna likom i delom Dine Šarana kada je kao gost koncerta Cargo orkestra u Sava centru sa Rundekom na bis otpevao "Sunce".
"Imao sam pjesmu koja je bila za duet, a zbog pominjanja januara i veljače bila je vrlo internacionalna za ove naše prostore. Meni je to bilo interesantno pa sam pomenuo Ðaniju da možda Rundek ne bi bio loš izbor za duet. Rundek je pristao, jer jedini uslov mu je bio da mu se stvar svidi. I postala je hit u Hrvatskoj i BiH", priseća se Dino početka saradnje sa Rundekom.
Long Play: Čini se da je "Sunce" na neki način vaš politički manifest.
Dino: "'Sunce' ti je više filozofska pjesma, mada ima u njoj doza politike. Rekao ti januar ili sječanj, vrijeme ti prolazi. Ako će ti vrijeme prolaziti u tome da ti je bitno da li si rekao januar ili siječanj, jesi li ovaj ili onaj, ove nacije ili one, vjere, rase, onda je to loše".
Long Play: Poznati ste u BiH i Hrvatskoj ali ste, rekao bih, prilična nepoznanica za ljude u Srbiji. Zašto je tako? Je li to dokaz da su državne granice na prostoru bivše Jugoslavije i dalje teško premostive?
Dino: "Nije to stvar političke prirode. Stvar je izdavaštva. 'Goraton' nas je izdao u Crnoj Gori i Srbiji krajem prošle godine, međutim ima problema sa distribucijom, a u poplavi komercijalnih izvođača, mi nismo toliko važni. Mislim da je to problem cijele urbane scene na prostoru bivše Jugoslavije. Jako teško se povezuje, jer nema sistema koji to podržava kao što je bilo 1980-ih godina, pa se na osnovu toga stvorio novi val i nju primitivs. Sada je teže, ali boriti se moramo."
Long Play: Je li zaista toliki problem preći iz jedne države u drugu?
Dino: "To je pitanje upućeno na pogrešnu adresu. Siguran sam da bi svi bendovi iz regiona htjeli surađivati i svirati svugdje gdje ih jezik veže, međutim problem je organizacije. U ovoj kakofoniji svih ozvučja koja postoje, ljudi su zbunjeni. Nekom oganizatoru se više isplati dovesti Šaku Polumentu nego nekakve Letu štuke."
Long Play: Kad smo već kod Šake Polumente, ti si bio radio kako kafanski pevač. Obično ljudi sviraju rok pa se razočaraju materijalno i odu u narodnjake. Je li kod tebe bio nekakav obrnut postupak...
Dino: "Svirao sam u kafani jer sam morao. To mi je bio jedini izvor prihoda. Mada nije to bila klasična kafana, već kafići gdje sam svirao sam sa akustičnom gitarom pjesme sa prostora bivše Jugoslavije. Ako je bilo narodnjaka, bio je Toma Zdravković, koga cijenim jednako kao Koju. Razmiješ o čemu ti pričam? Toma je bio boem koji je živio to što je pjevao. Kod njega nije bilo foliranja. Takvi su rijetki!"
Long Play: Koliko ti je to iskustvo pomoglo?
Dino: "To mi je pomoglo jer sam osjetio i vidio da su mladi ljudi vrlo plodno tlo za posaditi ukus, boju, miris... e sad je stvar do nas šta ćemo im dati i ponuditi. Naš cilj je da, koliko je to moguće, utičemo na mlade ljude da ne padaju tako lako pod uticaj tabloida, žute štampe i turbo folka. Mislim da se realno rokenrol ne može nositi sa turbo folkom. Za to je potreban sistem, pravna država..."
Lopng Play: Misliš da je samo to u pitanju?
Dino: "Ma, mislim da jeste. Turbo folk je posljedica sistema, a ne nedostatka rokenrola. Rokenrol se morao povući pred naletom turbo folka jer ne možeš pojesti sarmu i baklavu u isto vrijeme. E, sad imaš stvari kao 'Operacija trijumf'. To je turbo folk ili nus produkt turbo folka, ali mislim da je puno blaži i manje štetan. Uostalom ideja okupljanja klinaca iz cijelog regiona je u krajnjoj liniji pozitivna i taj dio mi se sviđa."
Long Play: Slušajuži vašu stvar "Tesla" stekao sam utisak da je njena poruka da jedino možeš u životu napraviti nešto veliko ako odeš odavde, kao što je učinio Tesla.
Dino: "Ako u ovakvom vremenu i prostoru živiš za ideju onda ti je neminovno da moraš otići odavde da bi je isfurao do kraja, jer to ne možeš ovdje...ovdje su ideali nestali. Mi smo se utopli u jednom kvazi kapitalizmu koji meni u stvari više liči na feudalizam. Stvari su vrlo jasne. Potrebno je da se ogromni broj ljudi opismeni jer se velik broj ljudi mozgova odlio i otišao na zapad.
Long Play: To sve mi zvuči dosta pesimistično...
Dino; "Ne mislim da je pesimistično! Mislim da dolaze bolja vremena. Ovo sve što se desilo je jedna klasična velika seljačka buna. A seljačke bune nisu bezazlene nikad. Vjerovatno su seljaci bili isfrustrirani stanjem stvari pa su jedva dočekali da dođu na svoje. Kad iz pećine gdje si živio sa vukom dođeš u grad i otvoriš četiri kafane, počneš voziti BMW, normalno je da ćeš podržati svaki fašizam da bi zadržao sve što si bespravno stekao.
Mi smo na drugoj liniji! Pripadam generaciji koja je odrastala na muzici Azre i EKV. Nije to nostalgija, to je jednostavno tako. Zna se šta treba - napraviti novi, naš sistem vrijednosti".
|
| sri sij 14, 2009 4:28 pm |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
spot za pjesmu "Minute" -benda Letu Stuke
|
| čet sij 15, 2009 11:09 am |
|
 |
|
Tisina
...drugi casnik...
|
Grupa Letu štuke okuplja se u Sarajevu. Jezgro benda čine Dino Šaran (vokal,gitara) i Djani Pervan (bubnjevi,udaraljke). Početkom 2006. godine bend mijenja postavu. Čeremida, Pejaković i Vranić odlaze, a njihova mjesta popunjavaju Boban Ćosić (klavijature), Dino Vatrenjak (gitare) i Dejan Ostojić (bas). 2007. godine su snimili svoj drugi album. Šaran ponovo potpisuje sve pjesme (osim teksta Poljubi je dok spava, feat.Remi Elemental), a producent je još jednom Djani Pervan.
Bend zajednički potpisuje aranžmane. Krajem godine objavljuju video pjesme Pero Papacoder sa prvog albuma, i nastavljaju sa koncertima. U proljeće na radio stanicama se pojavljuje Tesla, najavni singl za novi album Proteini i ugljikohidrati (30.04.,Menart,Hayat). Uskoro singl prati i spot. Bend nastavlja sa svirkama,a aktuelni singl je Bella donna.
-Kad je grupa osnovana i ko ju je osnovao?
Dino Šaran: Grupu smo osnovali ja i ovaj jedan frajer 86.' Godine ali onda se to raspalo na početku rata pa smo se Đani i ja okupili, bubnjar benda i svi. Od tog benda je ostalo samo ime. Od 2004. smo snimali nove pjesme. Uglavnom novo, sve nova skroz nova furka, i 2005. smo snimili sasvim novi album.
-Kako je nastalo ime Letu Štuke?
Dino Šaran: Ma nikako, bezveze. Nije to bilo ništa specijalno. Prvo smo se zvali Gospoda Glembajevi, a vidiš... da je to ostalo, sada bi nas svali Gospoda Gegajevi. Onda je naš bivši bubnjar Đani nešto lupio Letu Štuke. Valjda je gledao onaj film „ Kozara „, neznam ni ja... gdje pjevaju „ letu štuke, letu avioni „.. Imaš U2 koji imaju ime špijunskog aviona, a tako smo i mi htjeli ime nekog balkanskog aviona.
Đani Pervan: Na kraju su nam rekli da je U2 ime irskog formulara za zapošljavanje.
Dino Šaran: Vidiš, trebali smo se zvati „ Formulari „ ili „ Rodni listovi“.
-Da li ste oduvijek svirali samo svoje pjesme?
Dino Šaran: A nismo mi nikad znali svirati da bi svirali tuđe, pa smo morali svoje smišljati. Znaš, kad sam napraviš pitu pa je sam pojedeš... kakva je god, dobra je. Znaš da nema tuđih dlaka u njoj. Neznam kako bih ti objasnio.
Đani Pervan: Dosta te je više
Dejan Ostojić: Ja samo klimam glavom...
-Ko je autor vaših pjesama?
Dino Šaran: Ja, svih pjesama osim 2 pjesme na prvom albumu. Jedna je propala sa ovim Cviganovićem..Jedna pjesma je od našeg pokojnog prijateja Igora Vukojinovića. Ima još „ Kao na zapad“ sa prvog albuma koju sam zajedno napisao sa Nedimom Sinanovićem, bivšim članom i jednim od utemeljiteljem benda iz demo faze.
-S kim ste sve surađivali na albumima?
Dino Šaran: O tome će ti sve reći naš bubnjar, producent i tehnički direktor Đani.
Đani Pervan: Dobar dan. Ja bih samo rekao da je prvi album bio prepun gostiju jer tada još nismo imali benda. Dino i ja smo prvo sklepali neke demo snimke a onda su nam u realizaciji tog albuma pomogli Dejan Pejaković (gitara) , Samir Čeramida, gitarista poznatiji kao basista Plavog Orkestra, Dušan Vranić – klavijature, synth, piano. Oni su nam pomogli svirati tu osnovu. Ja sam još živio u Francuskoj, pa ponio te snimke sa sobom i tamo sam nasnimao dosta gostiju. Učestvovali su ljudi iz Venecuele, Pariza.. mah gomila ljudi koje god sam uhvatio da mogu nešto odsvirati. Ljuco Bratiša, naš sugrađanin koji živi u Francuskoj nam je odsvirao klavijature na prvom albumu dok smo na drugom albumu već imali bend koji je odvirao sve, no tu i tamo smo imali par gostiju Grass Sexion, Igora Pavlaša truba i Mirko Divić – Divix koji svira trombon, sax i klaniret Paja Pašić iz Visokog, Jinx, saksofon Darko Poljak, Mišo Petrović iz Mostar Sevdaha. Na prvom albumu smo imali cijelu pjesmu sa Cargo orkestrom, Darko Rundek „Sunce“. Uglavnom surađujemo sa kolegama iz drugih bendova i drugih zemalja. Zanimljivo je pošto uvijek ima netko da da nešto svoje. U Sarajevu baš i nemaš neki izbor muzičara. Da ne zaboravim i Remi iz Elementala koja je učestvovala kao autor na „Poljubi je dok spava“ i i odrepala taj svoj dio teksta.
-Reci mi nešto o zadnjem albumu, koja je pjesma najbolje prošla kod publike?
Dino Šaran: Kao što je Đani već spomenuo, na ovom albumu smo počeli raditi kao bend. Bio bi red i da se predstavimo. Ja sam vokal i sviram gitaru, Dejan Ostojić svira bas, Đani Pervan bubnjeve, Dino Vatrenjak gitaru i Slobodan Ćosić klavijature. Na pjesmi Paranoja Laka nam je prateći vokal, Dejan Krajević, Bašeskija iz Siktera. Do sada smo album predstavili u Zagrebu, Sarajevu, Beogradu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Podgorici... Na jednoj smo permanentnoj mini turneji na kojoj u mjesec dana imamo 3 – 4 koncerta. Najčešće sviramo po klubovima i tu je ujedno i najbolja atmosfera. Svirati ćemo i u Puli kao gosti Gustafima, Pulskom bendu koji slavi 28 godina postojanja. I tu sviramo u gradu na otvorenom gdje se očekuje desetak hiljada ljudi. Upoznali smo se kad smo svirali zajedno sa njima, Rambom Amadeusom. Bio je neki festival. Svirali smo i na Exitu ljetost i to na onom Balkan Stage-u. Pravo bilo dobro. Super je publika. Sad ćemo najvjerovatnije ići u Novi Sad, Beograd, Makedoniju...
Đani Pervan: Azerbejđani, Hađikistan, dolinom rijeke...
Dino Šaran: Kad dođemo u Dubai razapeti ćemo šator.
-Gdje vam je najbolja publika?
Dino Šaran: Dobra je bila u Splitu. No dobra je svugdje.
-Znate li da u Bihaću ima jedan bend koji izvodi vaše stvari?
Šaran: Čuli smo. Neki su vidjeli preko youtube-a, no ja nisam. Ali čuo sam za njih. Kako se zove bend?
-Zosko&Scripta
Šaran: Zosko&Scripta? Interesantno ime.
-Kako bi ti opisao vašu muziku, odakle ti inspiracija za tekstove?
Dino Šaran: Odakle god... neznam, uvijek imaš nekih događaja, neki ljudi u tvom životu za koje kažeš da ćeš ih staviti u pjesmu. Netko ti je simpatičan pa ga staviš u pjesmu, ili neka situacija..Kako se ljudi ponašaju, kako žive.. i kako ja živim, šta radim i šta mi je u glavi...
-Pronašla sam na internetu neke ljude koji pokušavaju analizirati vaše pjesme. Da li doista pišeš metaforičke tekstove?
Dino Šaran: Ma nema tu šta analizirati. To je sve jednostavno. Neka Rock'n'Roll forma. Hip – hop kao kultura je unio tu direktnost u liriku, hajmo to tako reći... u tekstopisaštvo i onda je malo to ljudima dosadilo. Treba tu i malo metafore. Poslije rata i svega onoga što nam se izdešavalo i ljudima i izvođačima je trebala direktnost. Pojavili su se hip – hoperi, poslije njih turbo folkeri i onda je postalo prebanalno. Ljudima su opet potrebni oni nedovršeni tekstovi tako da im se pusti mašta na volju, da ljudi shvate pjesmu onako kako oni profuraju, a ne da im je nametnuto od a do ž. Što je rekao ovaj naš gitarista Dino Latenjak : „ Kada dijamant gledaš sa više strana, sa svake strane različito izgleda.“ Takav je i život, tako se ne možeš odmah na prvu... Čak i u narodnjacima ima dobrih tekstova. Ima tu nekih.
-Daj mi primjer?
Dino Šaran: Ima. Nema te nema već godina treća, njegovim imenom se tvojim zvala moja sreća.
Dino Šaran: Eto recimo, to je bilo duboko.
Đani Pervan: Da daš mašti na volju.
Dino Šaran: Prve godine mu je bilo najteže.
-Kako bi opisao vašu muziku?
Dino Šaran: To je rock, pop, jazz ali rock u stvari. Baza je rock, britanska pop – rock škola. Veliki uticaj na nas su imale grupe jugoslovenskog rocka 80.'tih godina na ovim prostorima.
Đani Pervan: Kad smo nas dvojica bili klinci, upoznali smo se na jednoj svadbi.
Dino Šaran: Pobili se oko bombona.
-Da li se još koljete oko bombona?
Dino Šaran: Ma jok... On sad voli bombone, al...
Dejan Ostojić: Sad se kolju oko loze.
Dino Šaran: Najviše uticaja na nas su imali Beatlesi. Stvarno su imali najveću magiju od svih bendova prije i poslije. Tko god kaže da ih ne treba slušati može reći i da se sruše piramide u Egiptu, šta je, stare su. Valja izgraditi kakav novi centar. Merkator, na primjer. Onda Pistolsi, Clash, Stonesi, Azra, Ekatarina Velika, što je većina ljudi furalo. Nemamo sad neke specijalne izvođače.
-Imate li novi album u planu?
Dino Šaran: Imamo. Voljeli bih da iziđe dogodine u ovo doba. To bi bilo lijepo.
-Kad bi mogao da izađe najavni singl?
Dino Šaran: Ma neznam, nećemo još ništa da govorimo pošto ovaj album još nedovršena priča. Ima još oko njega da se radi. Nije napravljen kao prvi album i ljudi ga tek sad u stvari počinju percipirati, tako da ćemo još poraditi na promociji ovog albuma. Promocija je stalna kad živiš na Balkanu. Mediji dosta vrte strane izvođače i folk. Sve televizije općenito nemaju dovoljno prostora da promovišu bendove kao što smo mi. Previše je medijske manipulacije, podcjenjivanje inteligencije, ili makar ono malo što je ostalo. Sve je zabavno, sve je javno...Plitko je to sve. Malo toga nosi neku poruku, a čak i ako nosi poruku, u većini slučajeva je to neka naiva. No moram reći da ima još odličnih autora.
-Koga smatraš kvalitetnim muzičarem današnje scene?
Dino Šaran: Od novih moram izdvojiti meni najdraži bend grupu Skroz. Dugo djeluju i dugo rade. Sve što su dosad uradili je odlično. TBF mi je odličan, Marchello. Laka mi je interesantan. Za moj ukus možda malo prezabavan. Spomenuo bih još i Gibonija koji je odličan autor, makar ga ljudi tu i tamo negiraju zato što smatraju da je pomalo šlager, no on u svojim pjesmama nosi tu poruku ljubavi. Edo Maajka je napravio dobar posao. U Srbiji je dobar jedan bend Kokeri. Od starih vukova mi je dobar Darko Rundek. Ma postoji scena no nažalost nema prostora u medijima zbog previše šunda koji plaća da ga puštaju.
-Šta misliš o današnjoj folk sceni?
Dino Šaran: Šta ću mislit? To je monetarna politika. Plati se da se album izda. Umjesto da TV kuća kao medij njima se plaća da se album pušta i da se vrti... Možda oni imaju neke kriterije po kojima biraju šta će se vrtiti, stvarno ne znam. No kad je veći novac u igri, njih ne interesuje hoće li prodati. To je tako palo na niske grane da ti u komisiju npr. Trijumfa dođu neki lijevi ljudi. Nikakvih kriterija, samo daj pare.
-Imate li u planu izdati novi spot?
Dino Šaran: Imamo u septembru, no ne znamo ni koliko se isplati. Ne vrti se, jedino na internetu. No kad mi se stisne rezolucija na onom youtube pravo mi muka. Snimamo ga amaterski. Imamo u planu snimiti spot za pjesmu Paranoja, Mali, Bella Donnu.
-Koja vam je najdraža vaša pjesma?
Dino Šaran: Ma neznam. Meni je nekako najdraža stvar Bella Donna. Normalno je da svaki album ima odabrane pjesme, tzv. Singl. Ne mogu sve pjesme biti singlovi. „Paranoju“ nisam uopšte htio staviti na album. Ljudi su je prokužili kao parodiju na narodnjake, pa je Đani navalio...Ispala je hit. Smiješno je da ima narodnjački refren, no u suštini ima satiričnu notu. Paranoja je realna pojava kod ljudi koji nisu ničim zaslužili da imaju paranoju.
-Molim te reci mi, šta te inspirisalo da napišeš Paranoju?
Dino Šaran: Ma ništa, ja sam gledao jednu emisiju o liku iz Orašja što drži nojeve. Nojevi mu iza nekakve žice. On imao nekakav šešir na glavi i pita njega novinar: Vi ovdje držite nojeve?, i kaže ovaj njemu Držimo, evo ovdje smo...evo noja... Ono nekakva ravnica iza njega i pita njega novinar pošto je jedno jaje i ovaj mu odgovori da košta 20 maraka. I viče ti njemu novinar, Zabijaju li vaši nojevi glavu u pijesak? A nojevi ništa, pasu na livadi.. Kaže on njemu Moji ne. I tu je nastala Paranoja i nema nikakve veze sa nojem osim sto para – noja, al eto.. zato je meni i glupa ta pjesma.
-Jeste li iskoristili priliku i malo prošetali kroz Bihać?
Dino Šaran: Jesmo, baš smo šetali pored Une. Joj vam zraka, kako je dobro pored Une..ooo...Stvarno je prelijepo. Poput Mostara imate divljinu u centru grada. Priroda totalno. Vidim da se i obnovilo dosta po gradu, šareni se.. liči na Holandiju..samo tako nastavite.
Intervjuisan:
LETU ŠTUKE
Intervjuisao:
Edina Šabanović
Datum intervjuisanja:
15.01.2009.
|
| pet sij 16, 2009 4:15 pm |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|