|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sada je: ned svi 03, 2026 4:36 am.
kod reklama
...i tako, eto ti pesma, ludo jedna...
| Autor/ica |
Poruka |
|
pupi
....kapetan...
|
Ne pitaj me nikad vise zasto neven ne mirise Ne secam se, to je prica duga Ne pitaj me tu pred svima sta to na dnu case ima Ne pitaj me nikad zasto cugam
Bolje da sesir nemam, pod njime djavo drema Sneva i izvoljeva, djavo mi je kriv
Budi me u zlo doba, za njega red ne vazi On mora sve da proba, to djavo vino trazi Ne pijem sto uzivam ni sto mi lepo stoji Pijem da njega napojim
Ne pitaj me ne znam kaz'ti 'di ce koja zvezda pasti 'Di ce pasti dugme s mog kaputa Ne pitaj me sto na kraju svi kerovi za mnom laju Ne pitaj me nikad zasto lutam
Budi me u zlo doba, za njega red ne vazi On mora sve da proba, to djavo mesto trazi Ne lutam sto uzivam nit' miris druma volim Lutam da njega umorim
Ne pitaj me da l' je zima dok po rosi s ciganima Brilijante za kravatu biram Ne pitaj me zasto ptice ne slecu na svake zice Ne pitaj me nikad zasto sviram
Budi me u zlo doba, za njega red ne vazi On mora sve da proba, to djavo pesmu trazi Ne sviram sto uzivam nije to pesma prava Sviram da njega uspavam
_________________ www.didgiland.com
http://flickr.com/photos/pupifoto/
|
| pet srp 15, 2005 10:32 am |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
mozda jednom shvatis...............
Nosen dahom sna doleteo je crni golub na moj dlan. Zasto, ko da zna, al' to sam jutro docekao umoran. K'o da sam i ja leteo s njim, krilima teskim, olovnim, i video svet sakriven iza zlatnih oblaka.
Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin. Ne dozvoli tad da naprave od toga tuzni treci cin. Nek mi ne drze govore, nek drugom pletu lovore, ako umrem mlad, zaustavljen u koraku i snu.
O zagrli me sad, jako, najbolje sto znas i nemoj crnoj ptici da me das.
O ne, ne brini, proci ce za tren, ja sam samo malo lud i zaljubljen.
U mojim venama davni sever samuje i ja ponekad ne znam sta mu je, sto luduje, od srece tugu tka moja prosta dusa slovenska.
Uplasi me sjaj milion sveca kad se nebom popali. Gde je tome kraj? Za kog su tako dubok zdenac kopali? Zasto se sve to desava, dal' covek ista resava il' smo samo tu zbog ravnoteze medju zvezdama?
O zagrli me sad, jako, najbolje sto znas i nemoj crnoj ptici da me das.
O ne, ne brini, proci ce za tren, ja sam samo malo lud i zaljubljen.
U mojim venama davni sever samuje i ja ponekad ne znam sta mu je, sto luduje, od srece tugu tka moja prosta dusa slovenska.
Moja prosta dusa slovenska...
|
| pet srp 15, 2005 10:45 am |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
Nema me vise u tvojim molitvama, vise me putem ne prate. A noc mi preti, ponoc i pusta tama, kad me se samo dohvate.
Vise me ne volis, kad se vracam nisi budna, ne goris, gasne nasa zvezda cudna, lazna srebrna stvar.
Daleko putujem, vetar nudi neke rime, kupujem, pristaju uz tvoje ime, dva-tri stiha na dar.
Ne slusam vise sta sapuces dok snivas, plasi me koga pominjes. I sve si dalja, a sve mi bliza bivas, kao da opet pocinje...
Ali me ne volis, to se uvek drugom desi, govoris, ali vise ne znam gde si, da li neko to zna?
Sta sam uradio? Kakva tuzna humoreska! Gradio ispod gradova od peska dubok bezdan bez dna.
|
| pet srp 15, 2005 10:45 am |
|
 |
|
nini
|
 .
The colour of my love - Celine Dion
I'll paint my mood in shades of blue
Paint my soul to be with you
I'll sketch your lips in shaded tones
Draw your mouth to my own
I'll draw your arms around my waist
Then all doubt I shall erase
I'll paint the rain that softly lands on your wind-blown hair
I'll trace a hand to wipe out your tears
A look to calm your fears
A silhouette of dark and light
While we hold each other oh so tight
I'll paint a sun to warm your heart
Swearing that we'll never part
That's the colour of my love
I'll paint the truth
Show how I feel
Try to make you completely real
I'll use a brush so light and fine
To draw you close and make you mine
I'll draw the years all passing by
So much to learn so much to try
And with this ring our lives will start
Swearing that we'll never part
I offer what you cannot buy Devoted love until we die
|
| pet srp 15, 2005 1:42 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
krenuo sam u vienu da pronađem svoju djevu nisam znao što da radim išao sam tamo prvi put
hladan kao led ubilo me beznađe
austrija zemlja teška za hodače sivih cesta klasni mir i takve trice ustajala žabokrečina
hladan kao led ubilo me beznađe
stara viena dobro ime ima lijepo ime koje znaju svi al' djevojke na ulicama ničemu ne vrijede i kriplovi su česti i svakodnevna stvar rekoh spasi bože oesterreich
|
| pet srp 15, 2005 4:29 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
Tiho otputujem i ne mislim na svijet oko nas U priču utonem dok sunce ne utiša svoj sjaj i poljubi mrak Zavolim zvukove u sutone, u smiraj vjetar tiše utihne Zaustim, ne kažem, ne smijem, ne želim da te probude Jer dan je bio olujan, kišom okupan Pomalo umoran zaboravim što znači kasni sat Disanje umirim, zatomim, da postoji i najmanji razlog za strah Put bijelih oblaka, rijekama Tibeta doplovim u raj Anđele probudim što snivali su tisućljetni san Zamolim bujice da presuše, jer nije doba godine za rušiti mostove Opijem brodove da zamjene sve putnike za otoke I više plove ne plove samo ovaj dan Zavolim zvukove u sutone, u smiraj vjetar tiše utihne Zaustim, ne kažem, ne smijem, ne želim da te probude Jer dan je bio olujan, kišom okupan Tiho otputujem i ne mislim na svijet oko nas
|
| pet srp 15, 2005 4:32 pm |
|
 |
|
escorpio
...drugi casnik...
Pridružen/a: sub tra 09, 2005 11:00 am Postovi: 783 Lokacija: Sever i jug sirom pa u krug...
|
jednom sam voleo zbilja... mislim na ljubav pravu, sasavu i silnu... vozio hiljadu milja ko onaj ruzni francuz u prelepom filmu...
eh, da bar sve to jednom dodje na svoje...
|
| pet srp 15, 2005 6:37 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
Pridružen/a: čet kol 12, 2004 10:58 pm Postovi: 586 Lokacija: Utrine
|
Flash-Azra
ništa se ne događa kad si dolje i kad si sam i kad noći vuku u podsvijest sve do sjećanja lavina kotrljajucih tegova na nogama pritiska i znoj tek kasnije počinje da smeta tek kasnije budi se grad neke poderane ulice bljesak morkih tračnica prvi tramvaj preko Trešnjevke raste u mojim očima
jutro obilazi scenu rutinski s dužnim poštovanjem ja se uklanjam s puta dvostruka krinka na njegovom licu čini suvišnom svaku providnost kako da se kontroliram kad me ubija osjećaj tako drugačiji od svega što razumijem od svega što želim da vidim
nešto kao flash
gledao sam opet film o beznađu ili je to možda bila kronika nepoznatog jer tako se zvao čovjek ni živ ni mrtav ni pomorac ako ikad ispunim želju i ti mi daš za pravo misleći to je jedini način da ga zadržim ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah bit ću spreman da zaboravim
neke poderane ulice bljesak mokrih tračnica prvi tramvaj preko Trešnjevke sjaj u tvojim očima
_________________ Srce stade kao dete da se otima, tražili smo se po prethodnim životima.
|
| pet srp 15, 2005 9:22 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
Azra - Sloboda
Sloboda nije božje sjeme pa da ti ga neko da sloboda nije zahvalnica pročitana abecednim redom sloboda nije krilatica reklamnog panoa konstruktivna kritika postojećeg stanja
sloboda je žena uzmi je
sloboda nije podmetanje ideološki zakržljale forme sloboda nije pometanje ideološki bilo kakve norme sloboda nije jednostavan domaći zadatak ona je svijest o skladu nesklada nesavršenih ljudi
sloboda te čeka uzmi je
datumi sjećanja kontrola lupa vratima regularna predstava ko ne pamti iznova proživljava
sloboda nije mizantropski odbačeno kukavičje jaje sloboda nije uzajamno milovanje idiotskih glava sloboda nije referada staničnih šetača ona je svijest o skladu nesklada nesavršenih ljudi
sloboda je žena uzmi je
_________________ Srce stade kao dete da se otima, tražili smo se po prethodnim životima.
|
| pet srp 15, 2005 9:28 pm |
|
 |
|
pupi
....kapetan...
|
jednom kad sve ovo sad bude daleko kad svane dan, nestane mrak kad dodje neko i rasplete sve sto veze me sve niti ovog s na mozda cu ti priznat' koliko sam te voljela
jednom kad mi sretnemo se u vervi grada ako ti ime izgovorim i ne zadrhtim tada i ako se ti osmjehnes mi kao nekada mozda ti priznam koliko sam te voljela
mozda cu tad reci ti sve ali danas jos ne to ne rade velike djevojke ne,ne,ne one tek nasmjese se i odu bez tuge,jer tuga dolazi kasnije
jednom kad ti pogledas u oci moje kad ponos vise ne bude igra za dvoje tad cemo mi pricati dugo ko' nekada i mozda ti priznam koliko sam te voljela
mozda cu tad reci ti sve.....
|
| sub srp 16, 2005 11:04 am |
|
 |
|
aco
...drugi casnik...
Pridružen/a: pet tra 22, 2005 11:53 am Postovi: 769 Lokacija: zla vjestica ili dobra vila
|
_________________ ...srce lupa kao vojni bubanj...
|
| sub srp 16, 2005 7:07 pm |
|
 |
|
pantrotaš
...drugi casnik...
Pridružen/a: čet ožu 31, 2005 9:29 am Postovi: 771 Lokacija: ...na žalu...
|
Ti si More
--------------------------------------------------------------------------------
Sva jubav koju tija da' san Tebi
neće stat u ovu pismu
jer je veća nego More
šta niz verse jon se cidi.
nima sa' se di iskrcat
i to brime neće podnit
moja zarobljena duša...
Al je čuvan...
Jer Te jubin...
Ti si More...
Ja Te ćutin...
Ja Te ćutin...
mrvu sriće – puno smija
vako tokala me nebi
da je bilo ča san tija.
nima sa' se di iskrcat
i to brime neće podnit
moja zarobljena duša...
Al je čuvan...
Jer Te jubin...
Ti si More...
Ja Te ćutin...
Još je čuvan... (još je čuvan)
Jer Te jubin...(ka nikoga do sad)
Ti si More... (Ti si More)
Ja te ćutin...
Ja te ćutin.
Ti si More.
Ja Te ćutin...
Lvky
_________________ Život je more...
|
| ned srp 17, 2005 2:54 pm |
|
 |
|
malimis
...sanjar prve klase...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 10:41 am Postovi: 2683 Lokacija: Asteroid B-612
|
U modroj zori, u mirisima tijela Ona je do mene, na mojim rukama spi Pod nas se prostrla postelja bijela U zraku nad nama igraju njezini sni Udahne glasno i naglo se prene Ruke mi stavi na dlan Primakne glavu jos blize uz mene i opet klone u san jutarnji san, ljubavni san
A ja sam zelio da budem sa njom Da zavirim malo u njezine sne Da zauvijek zaspem da je zauvijek ljubim I da nikad ne odem od nje
A vrijeme tece i ja moram poci lagano ustajem ne zelim buditi nju zadnji put gledam usnule oci mozda je susretnem u nekom buducem snu. U snu se okrece usne mi nudi Poljubac jedan za kraj Zamolim sunce da je ne budi Neka obuzda svoj sjaj Dolazi kraj, dolazi kraj
A ja sam zelio da budem sa njom Da zavirim malo u njezine sne Da zauvijek zaspem da je zauvijek ljubim I da nikad ne odem od nje
_________________ ...ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime...
|
| pon srp 18, 2005 4:28 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
kao i jučer
ruke su mi bile slani pijesak sanjao sam te ruke su mi bile na oltaru mnogo godina zaronjene stijene plaču svjetlost počinje tihim mijenjanjem mojih pobuda kao i jučer iza zavjese možda na mom licu nađeš tragove sjećanja možda ne razumiješ ali volim te krenuo sam u dubinu sobe s jasnom namjerom da materijaliziram nemoguće snagom poruke razuzdanost histriona blisko odzvanja neka drugi broje križeve kao i jučer iza zavjese ono što me stalno plaši zvuči poznato možda ne razumiješ ali volim te gledaj kako konci aluzije prodiru u svijest ni tjeskoba kao nijemi svjedok ne vrijedi suviše stajao sam na peronu ljeta gospodnjeg moglo je biti prošlo stoljeće kao i jučer iza zavjese zamisli da brdo slika putuje svemirom možda ne razumiješ ali volim te
|
| pon srp 18, 2005 9:32 pm |
|
 |
|
pantrotaš
...drugi casnik...
|
Ča je život vengo fantazija
--------------------------------------------------------------------------------
To je bilo ka u priči, Roko nije jema ništa, Cicibela još i manje
Ali ljubav sve izliči, on je bija anarkišta, jemali su i kumpanje
To je bilo ka u priči, puno luštri i friškina, ma je isto priča prava
Čulo se i grubih riči, bumbilo se puno vina, bolila je digod glava
Trči vrime, cvili maška, traje jubav pusta, siromaška
Šaka suza, vrića smija ča je život vengo fantazija
Trči vrime, cvili maška, traje jubav pusta, siromaška
Šaka suza, vrića smija ča je život vengo fantazija
To je bilo ka u priči, živili su ka golubi, i nosili svoje brime
S puno srca, malo riči, goli, bosi, gladni, grubi, volili se cilo vrime
To je bilo ka u priči, kad su bili puno jidni, bombe, raspe 'li vovere
I sve druge strasne riči, vikali su oni bidni, ma su prošle te nevere
To je bilo ka u priči, malo sriće, puno jada, puno zime i propuva
Ali jubav sve izliči, boje vengo sto balada, boje nego štruca kruva
To je bilo ka u priči, ma ih više ovud ima, na dnu mora su gajete
Sve beštime, grube riči, sve prošlo poput dima, vrime metlom sve pomete
|
| pon srp 18, 2005 9:53 pm |
|
 |
|
pantrotaš
...drugi casnik...
|
Samo za nju
Večeras stihovi teku, kao kiša padaju,
večeras stihovi peku, kroz tamu donose nju...
u kratkom uzdahu snova opet ću je ljubiti,
sa prvim drhtajem zore opet je izgubiti...
Samo za nju, samo za nju,
za nju sebe bih dao, samo ona da je tu...
i pred gospoda stao, samo ona da je tu,
da je tu, da je tu...
Tamo gdje nebo dira usnulo more prstima,
gdje vječno glazba svira, po nju ću krenut' ja...
samo za nju, samo za nju...
samo za nju, samo za nju,
i pred gospoda stao, samo ona da je tu...
da je tu... da je tu...
da je tu...
Dean Dvornik
|
| pon srp 18, 2005 10:25 pm |
|
 |
|
tara
...brodski mali...
Pridružen/a: sri svi 12, 2004 6:07 pm Postovi: 214 Lokacija: zamak iz snova
|
Two weeks in a Virginia jail
For my lover, for my lover
Twenty thousand dollar bail
And everybody thinks that I'm the fool They don't get any love from you The things we won't do for love I'd climb a mountain if I had to And risk my life so could have you you you you...
Everyday I'm psychoanalyzed
They dope me up and I tell them lies
Everybody thinks I'm the fool
They don't get any love from you
The things we won't do for love
I'd climb a mountain if I had to
Risk my life so I could have you you you you...
I follow my heart and leave my head to ponder Deep in this love no man can shake I follow my heart and leave my mind to wonder Is this love worth the sacrifices I make
Two weeks in a Virginia jail
Twenty thousand dollar bail
Everyday I'm psychoanalyzed
They dope me up and I tell them lies
Everybody thinks I'm the fool
They don't get any love from you
The things we won't do for love
I'd climb a mountain if I had to
And risk my life so I could have you you you you...
_________________ ...gde su sada davni nemiri,
razigrani beli leptiri,
dani zvezda poklonjeni njemu, zauvek?
|
| uto srp 19, 2005 8:00 pm |
|
 |
|
tara
...brodski mali...
|
Ljubim te i pokrivam Krilima plavog goluba Sanjivu te ostavljam U hodnicima sećanja
Sa druge strane Sa druge strane jastuka
Jos želim da ti poklonim Listove divljeg kestena Jos jednom da te zaštitim Dok te magla zaklanja
Šaljem ti tajne poruke Dahom noćnih vetrova A ne znam da li prolaze Pored rajskih vrtova
razigrani beli leptiri,
|
| uto srp 19, 2005 8:05 pm |
|
 |
|
tara
...brodski mali...
|
Sad nemoj ništa da mi govoriš
Prepoznaću šta god da pomisliš
Večeras samo nemoj da me ne voliš
Preboleću što god da učiniš
Učiniću ti sve sto poželiš
Večeras samo nemoj da me ostaviš
Od koga si se ti to sakrila
U meni čitav svet se rasipa
Otkada tebe volim pamet ne sluša
Dal išta može da se sakrije
Po licu kad se svetlost polije
Otkada tebe volim vreme ne ide
razigrani beli leptiri,
|
| uto srp 19, 2005 8:08 pm |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
(EVERYTHING I DO) I DO IT FOR YOU-Bryan Adams
Look into my eyes - you will see What you mean to me Search your heart - search your soul And when you find me there you'll search no more
Don't tell me it's not worth tryin' for You can't tell me it's not worth dyin' for You know it's true Everything I do - I do it for you
Look into my heart - you will find There's nothin' there to hide Take me as I am - take my life I would give it all - I would sacrifice
Don't tell me it's not worth fightin' for I can't help it - there's nothin' I want more Ya know it's true Everything I do - I do it for you
There's no love - like your love And no other - could give more love There's nowhere - unless you're there All the time - all the way
Oh - you can't tell me it's not worth tryin' for I can't help it - there's nothin' I want more I would fight for you - I'd lie for you Walk the wire for you - ya I'd die for you
Ya know it's true Everything I do - I do it for you
|
| uto srp 19, 2005 8:58 pm |
|
 |
|
Jelena_B.
....kapetan...
Pridružen/a: sub ožu 20, 2004 8:34 pm Postovi: 1484 Lokacija: Mutne vode sna...
|
 Re: ...i tako, eto ti pesma, ludo jedna...
| sri srp 20, 2005 2:45 am |
|
 |
|
witch
...osmjeh joj je lajtmotiv...
Pridružen/a: sri ožu 17, 2004 11:14 am Postovi: 548 Lokacija: Dolje ispod Sljemena
|
jesi li sama večeras da li ti nedostajem večeras da li ti je žao za recimo san da li ti sjećanje luta sve do mora i jutra na obali gdje sam prespavao put da li ti stvari u sobi gube vrijednost i blijede da li zuriš u svoja vrata i čekaš na mene je li ti tijelo puno bola da li te zebe oko stola kaži dušo jesi li sama ovu noć
pitam se jesi li sama večeras ponekad čujem da je svijet pozornica i da svatko dobiva po zasluzi kao što to pesnik reče sudbina se poigrala udijelivši mi ljubav s tobom moja draga
scena prva naš susret zavolio sam te na prvi pogled ti si znala svoj put nikad ne gubeći iz vida što želiš ko bi reć
a onda scena druga izgledela si promijenjeno igrala čudno a da ja nikada ne saznam zašto dušo lagala si kad si rekla da me voliš a ja nijesam imao rezloga da ti ne vjerujem jer to je to no ja ću radije živjeti bez tebe nego slušati tvoje laži
sad scena je onamo ja stojim sam sa prazninom svuda oko sebe ti se vjere mi više nećeš osladiti a ja znam da je vrijeme i da se zavjesa spušta
je li ti tijelo puno bola da li te zebe oko stola kaži dušo jesi li sama ovu noć
_________________ Some people are settling down, some are settling and some people refuse to settle for anything less. Than butterflies...
|
| čet srp 21, 2005 10:21 am |
|
 |
|
Plavooka
...drugi casnik...
|
A GROOVY KIND OF LOVE (Phil Collins)
When I’m feeling blue, all I have to do Is take a look at you, then I’m not so blue When you’re close to me, I can feel your heart beat I can hear you breathing in my ear... Wouldn’t you agree, baby you and me, we’ve got a groovy kind of love...? Anytime you want to, you can turn me on to Anything you want to, anytime at all. When I kiss your lips, ooh I start to shiver Can’t control the grivering inside... Wouldn’t you agree, baby you and me, we’ve got a groovy kind of love...? When I’m feeling blue, all I have to do Is take a look at you, then I’m not so blue When I’m in your arms, nothing seems to matter My whole world could shatter, I don’t care... Wouldn’t you agree, baby you and me, we’ve got a groovy kind of love...
|
| čet srp 21, 2005 9:25 pm |
|
 |
|
pantrotaš
...drugi casnik...
|
Plavi safir - Bajaga
kuda si posla sa tim tamnim ocima
i cije ime ti na usni pociva
kazi mi ko ti guzva postelju
i ko ima zlatne kljuceve od tvojih tajnih odaja
daj da te pratim gde god da si krenula
sretan je onaj skim si noci dijelila
daj da te pratim i da budem sena
da ne budes usamljena
kad po vodi budes hodala
kuda si posla sa tim tamnim ocima
i cije ime ti na usni pociva
i ko ima kljuceve od tvojih tajnih odaja
sretan je onaj skim si noci delila
da ne budes usamljena
kad po vodi budes hodala
hajde
plavi moj safiru hajde
ceznjo i nemiru
hajde
dodji i ostani tu
hajde
plavi moj safiru hajde
ceznjo i nemiru
hajde
dodji i ostani tu
duvaju promaje kroz vrata naroda
tuda smo prosli mi jos davno nekada
i ko ima kljuceve od tvojih tajnih odaja
sretan je onaj skim si noci delila
da ne budes usamljena
kad po vodi budes hodala
hajde
plavi moj safiru
hajde
ceznjo i nemiru
hajde
dodji i ostani tu
hajde
plavi moj safiru
hajde
ceznjo i nemiru
hajde
dodji i ostani tu
|
| čet srp 21, 2005 10:33 pm |
|
 |
|
panta rei
....kapetan...
|
|
| pon srp 25, 2005 4:48 pm |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|